Habitare juhlistaa Messukeskuksen satavuotiasta taivalta ja messujulisteiden rikasta historiaa

Habitare juhlistaa Messukeskuksen satavuotiasta taivalta ja messujulisteiden rikasta historiaa

Messukeskuksen ja Suomen Messujen satavuotiaan taipaleen kunniaksi Habitare haastaa suunnittelijat luomaan juhlavuoden teemaa kuvastavan messujulisteen. Julisteet ovat esillä myös tapahtuman kävijöiden ihasteltavissa Habitaressa Messukeskuksessa 11.-15.9.2019.

Messukeskuksen juhlavuoden teema Unohtumaton alku unelmille toimii myös julistekilpailun teemana. Kilpailuun voivat osallistua Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafian jäsenet ja alan opiskelijat. Kilpailun kymmenen kärkeen valitut nähdään pop up -näyttelyssä Habitaressa sekä Messukeskuksen juhlavuoden markkinoinnissa.

”Julisteet ovat tärkeä osa tarinaamme, sillä julisteiden avulla olemme kertoneet tapahtumistamme jo 1920-luvulla. Se osoittaa, kuinka tapahtuma-ala on aina kaivannut viestintäänsä visuaalista voimaa ja graafisia taidonnäytteitä. Julisteitamme ovat aikanaan suunnitelleet monet lahjakkaat graafikot. Esimerkiksi 1960-luvun Venemessujen juliste on legendaarisen Erik Bruunin käsialaa ja vuoden 1928 Radiomessujen julisteen suunnitteli Tove Janssonin äiti Signe Hammarsten-Jansson”, iloitsee Messukeskuksen markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue.

 

Mikä tekee hyvän julisteen?

Julistesuunnittelukilpailu pohtii myös tapahtuman julisteen merkitystä 2020-luvun taitteessa.

”Julisteen informaation pitää välittyä katsojalle yhdellä silmäyksellä ja herättää toimimaan. Se edellyttää pelkistystä ja kuva onkin julisteissa keskeisessä roolissa. Etenkin tapahtumamarkkinoinnissa juliste on vahvoilla. Julisteilla on kautta aikojen houkuteltu turisteja Suomeen ja kävijöitä erilaisiin tapahtumiin. Hyvä juliste kuvastaa tapahtuman luonnetta ja saa tavoitellun kohderyhmän huomion”, pohtii Grafian toiminnanjohtaja Katri Soramäki.

Kilpailu on avattu ja viimeinen osallistumispäivä on 30.4.2019. Finaaliin valitaan 10 työtä, jotka julkistetaan Messukeskuksen verkkosivuilla 19.08.2019 mennessä. 10 parasta julistetta nähdään myös Habitaressa omassa näyttelyssään. Voittaja ja yleisön suosikki julkistetaan Habitaren avajaispäivänä 11.9.2019. Julistesuunnittelukilpailun voittajan palkinto on 3 000 euroa. Tuomaristoon kuuluvat: Maria Mroue, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Suomen Messut; Laura Sarvilinna, Habitaren luova johtaja, Timo Berry, graafinen suunnittelija, Berry Creative; Katri Soramäki, toiminnanjohtaja, Grafia; Antti Uotila, graafinen suunnittelija, Tsto.

Lisätietoja kilpailuun osallistumisesta: http://habitare.messukeskus.com/messuilla/nayttelyt/julistekilpailu/

 

Lisätietoja Habitaresta: tiedottaja Eva Kiviranta, p. 040 7756609, eva.kiviranta@messukeskus.com

Habitare
Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.9.–15.9.2019. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä vuonna 2019 on Alberto Alessi. Samaan aikaan Habitaren kanssa: HiFi ja ammattilaisten Habitare Pro | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2019