Habitare avautuu kävijälle myös lisätyn todellisuuden kautta

Habitare avautuu kävijälle myös lisätyn todellisuuden kautta

Habitareen voi tutustua Messukeskuksessa myös seuraamalla AR-teknologialla toteutettuja virtuaalisia messupolkuja. Valittavana on kaksi vaihtoehtoista polkua: Remontoijan polku ja Yllätyspolku. Polut edustavat kuratoitua valikoimaa satojen messuosastojen valikoimasta.

Kävijä lataa älypuhelimeensa AR-teknologiaa hyödyntävän Immersal Messukeskus -sovelluksen ja valitsee sovelluksesta kiinnostuksensa mukaisen messupolun. Sovellus näyttää suorimman reitin teeman mukaisille osastoille, kätevästi ilman paperista karttaa. Immersal Messukeskus -sovellus on ladattavissa Applen älypuhelimiin ja tabletteihin sekä Android-päätelaitteisiin.

Remontoijan polulla esittäytyvät Keittiömaailma, Savo Design & Technic Oy / BORA, Tulikivi Oyj ja Värisilmä. Yllätyspolku julkistetaan Habitare-messuilla torstaina 14.9.

AR liittää tietokonegrafiikalla tuotetut virtuaalikuvat ja -esineet osaksi tapahtumaympäristöä, jolloin digitaalisuus yhdistyy tapahtumaan saumattomasti. AR voi olla virtuaalisia julisteita, animaatiota, pelejä, interaktiivisuutta tai opastamista. Messuille osallistuvalle yritykselle AR tarjoaa mahdollisuuden erottautumiseen ja näkymiseen uudella tavalla omalla osastolla tai osaston ulkopuolella. Kävijän voi koukuttaa esimerkiksi pelillisten oivallusten avulla. Suurelle yleisölle lisätty todellisuus tuli tutuksi Pokémon Go -peli-innostuksen myötä.

Messukeskus lanseerasi AR- eli augmented reality -ratkaisunsa vuoden alussa. Kyseessä on maailman suurin kävijän 360-asteisesti ympäröivä lisätyn todellisuuden kokonaisuus näin laajana toteutuksena. Sovellus on toteutettu yhteistyössä ohjelmistoyritys Immersalin kanssa.

Lisätietoja Immersal Messukeskus -sovelluksesta
digipäällikkö Anna Lehto p. 040 450 3206, anna.lehto@messukeskus.com

Lisätietoja Habitaresta
tiedottaja Johanna Suni p. 040 5154216, johanna.suni@messukeskus.com

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2017 on MUJIn pääjohtaja Masaaki Kanai. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja HighEnd Helsinki sekä ammattilaisten tapahtumat Showroom ja Forma| www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2017 |