Habi Kidsissä tutustutaan Helsinkiin pelin muodossa

Habi Kidsissä tutustutaan Helsinkiin pelin muodossa

Muotoilu- ja designtapahtuma Habitaren lastenalue Habi Kids tuo Helsingin kaupunkikulttuurin Habitareen pelin muodossa. Kaikille avoimen pelin ohessa alueella pääsee myös tutustumaan pihapelien klassikoihin ja kaupungin ääniin muskarin muodossa. Yhteistyökumppanit Skidit-lastentapahtumat ja Helsingin kaupunginmuseo tuovat yhdessä tapahtumaan palan Helsinkiä. Habi Kids on Habitaren yhteydessä Messukeskuksessa Helsingissä 11.-15.9.2019.

Habi Kids tuo vuonna 2019 Habitareen lapsille ja lapsenmielisille mahdollisuuden päästä pelaamaan tutusta Monopoly-pelistä ammentavaa Helsinkiin sijoittuvaa Skidipeliä. Alueen valtaavassa pelissä on mahdollisuus luovan leikin muodossa heittää noppaa ja tutustua Helsinkiin. Pelaaja voi unohtaa hattunsa Liisankadulle, joutua vankilaan tai vaikka ottaa päiväunet Bulevardilla.

”Habi Kidsiä on ollut ilo rakentaa yhdessä Helsingin kaupunginmuseon, painokumppani Pixmillin ja Hakolan kanssa. Helsinki ja kaupungin tarinat saadaan hienosti nivottua peliin mukaan yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Kahvilakulttuuri on olennainen osa Helsinkiä, ja yhdessä Hakolan kanssa pystymme tuomaan Skidipelin keskelle upeasti kalustetun katukahvilan. Kahvila on auki koko Habitaren aukioloaikojen ajan, ja on siten oiva levähdyspaikka ihan kaikille Habitaren kävijöille”, iloitsee Habi Kidsin tuottaja Aino Heikkinen.

Skidipelin lisäksi Habi Kids on täynnä ohjelmaa koko Habitaren ajan. Helsingin kaupunginmuseo järjestää opastuksia Skidipelissä. Päivittäin kävijöillä on mahdollisuus tutustua pelissä esiintyviin kaupungin hauskoihin hahmoihin sekä kaupungin ääniin Kallion Musiikkikoulun järjestämässä muskarissa. Lisäksi perjantaista sunnuntaihin on mahdollista tutustua ohjatusti pihaleikkiklassikoihin.

Ohjelmassa myös Pienten peliperjantai 13.9. aamupäivällä. Koko päivä on täynnä pelejä ja Helsingin tarinoita. Minkälainen lapsuus oli ennen Helsingissä? Mitä leikkejä leikittiin? Ohjelmassa myös Tuulihattuja ja tuhatjalkaisia –katukonsertti, jossa sukelletaan Marjatta Kurenniemen runojen maailmaan Mutaveijareiden Miian ja Pikku Papun Orkesterin Sanniksen kanssa.

 

Lisätietoja:

Habitare, tiedottaja Eva Kiviranta, p. 040 7756609, eva.kiviranta@messukeskus.com

 

Habi Kids 
Habi Kids on Habitaren tuottama lastenalue, jonka suunnittelusta vuonna 2019 vastaa Skidit-lastentapahtumat. Habi Kidsin pääyhteistyökumppaneita ovat muun muassa Skidit-lastentapahtumat ja Helsingin kaupunginmuseo.

Habitare
Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.9.–15.9.2019. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä vuonna 2019 on Alberto Alessi. Samaan aikaan Habitaren kanssa: HiFi | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2019