Habi Kidsissä suunnataan meriseikkailulle muumien kanssa

Habi Kidsissä suunnataan meriseikkailulle muumien kanssa


Huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitaren koko perheen Habi Kids -alueen kumppanina toimii maailman ainoa Muumimuseo. Alueella on luvassa leikkiä ja puuhaa merimaisemissa. Habitare Helsingin Messukeskuksessa 7.–11.9.2022.

Yhteistyössä Muumimuseon kanssa toteutettava Habi Kids -alue tarjoaa tekemistä kaiken ikäisille messukävijöille. Syyskuussa 2022 Habi Kids on muumien merimaisema, jossa koko perhe voi veneillä luodolta toiselle sekä suunnistaa salaperäiselle majakalle.

Habitaren teema on Reimagine – Mielikuvituksen aika, ja Habi Kidsissä myös perheen pienimmät voivat päästää mielikuvituksensa valloilleen yhdessä muumien kanssa. Meri oli muumien luojalle Tove Janssonille tärkeä inspiraation ja mielikuvituksen lähde, ja koko elämänsä meren äärellä viettäneen Janssonin muumitarinoissa meri on toistuva teema.

”Muumikirjoissa keskeistä on yhdessä seikkailu, ja Muumimuseo haluaakin tarjota messuvieraille hauskan ja puuhakkaan merimatkan. Seikkailun lomassa tai sen sijaan voi rantakallioilla viettää levähdyshetken vaikka piknikillä.”, kertoo tuottaja Minna Honkasalo Muumimuseosta.

Habi Kidsissä opitaan taiteesta leikin ja seikkailun avulla

Habi Kids -alueella myös perheen pienimmät pääsevät viihtymään ja oppimaan taiteesta leikin avulla. Habi Kids on lasten oma alue, jossa koko perhe voi levähtää messukäynnin lomassa. Alueella pääsee tekemään kaarnalaivoja, piirtämään mereneläviä, kirjoittamaan tarinoita ja lepäilemään rantakalliolla.

”Aivan ihanaa saada muumit ja meri Habitareen! Habi Kids on sen alusta asti ollut tärkeä osa Habitaren tarjoamaa. Olemme iloisia, että pääsemme vihdoin toteuttamaan Muumimuseon kanssa pitkään suunnitellun alueen ja tarjoamaan jälleen perheille kaunista ja toiminnallista ohjelmaa, jossa taide- ja muotoilukasvatus on myös läsnä”, iloitsee Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna.

Habi Kidsin ohjelma julkaistaan toukokuussa samaan aikaan muun Habitaren ohjelman julkistuksen kanssa.

Kuva: Tove Janssonin kansikuvapiirros kirjaan Muumipappa ja meri, 1966. Muumimuseo, Tampereen taidemuseon Muumilaakson kokoelma. ©Moomin CharactersTM

Lisätietoja:

Habitare, tiedottaja Marissa Rämänen, marissa.ramanen@messukeskus.com, puh. +358 44 046 7220

Muumimuseo, tuottaja Minna Honkasalo, minna.honkasalo@tampere.fi, puh. +358 40 518 1491

Habitare

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.-11.9.2021. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren kansainvälinen ystävä on tänä vuonna Joseph Grima. |www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2022

Maailman ainoa Muumimuseo

Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo kaikenikäisille muumien ja kuvataiteen ystäville Tampereella. Tove Janssonin (1914–2001) alkuperäiset kuvitukset ja Tuulikki Pietilän (1917–2009) kolmiulotteiset kuvaelmat kertovat muumien koko tarinan. Seikkaile suuresta tuhotulvasta vaarallisen juhannuksen kelluvaan teatteriin ja majakkasaaren arvoituksesta muumiperheen marraskuiseen katoamismysteeriin! Muumien elämänviisaus, huumori, seikkailumieli ja lämmin ystävällisyys puhuttelevat muumien ystäviä ympäri maailman. | www.muumimuseo.fi | @moominmuseum | www.facebook.com/muumimuseo | #muumimuseo

Kuva & Ääni
Osittain samaan aikaan Habitaren kanssa järjestetään valo- ja videokuvaukseen sekä äänen tallentamiseen, muokkaamiseen ja jakamiseen keskittyvä Kuva & Ääni -tapahtuma 9.-11.9.2022. | kuvamessut.fi | #kuvajaääni