Habi Kidsissä seikkaillaan muumien kanssa merellä

Kuva: Tove Janssonin kansikuvapiirros kirjaan Muumipappa ja meri, 1966. Muumimuseo, Tampereen taidemuseon Muumilaakson kokoelma. ©Moomin CharactersTM

Habitaren lapsille ja perheille suunnattu Habi Kids -alue tarjoaa puitteet touhukkaalle meriseikkailulle. Maailman ainoan Muumimuseon kanssa yhteistyössä toteutetulla alueella voi muun muassa käydä kalassa, tutkia mereneläviä ja tehdä kaarnalaivoja. Habitare järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 15.–19.9.2021.

Habi Kidsissä pääsee tänä syksynä seikkailemaan merelle! Mikä innostaisikaan enemmän mielikuvitusta kuin edessä siintävä ulappa ja tuntemattomat saaret, luodot ja kalliot – meri tarjoaa loputtomasti uusia mahdollisuuksia!

Habitaren vuoden 2021 teema on ”Mielikuvituksen aika”. Muumien luojalle, Tove Janssonille, meri oli jatkuvan innoituksen ja inspiraation lähde. Hän vietti koko elämänsä meren äärellä, mikä ruokki luovuutta ja tarjosi työrauhan. Muumeille meri tarjoaa mielikuvituksellisia seikkailuja ja elämyksiä. Habi Kidsissä lapset ja lapsiperheet pääsevät mukaan muumien seikkailuihin.

”Muumikirjoissa keskeistä on yhdessä seikkailu, ja Muumimuseo haluaakin tarjota messuvieraille hauskan ja puuhakkaan merimatkan. Seikkailun lomassa tai sen sijaan voi rantakallioilla viettää levähdyshetken vaikka piknikillä”, kertoo tuottaja Minna Honkasalo Muumimuseosta.

Taidekasvatusta seikkailun keinoin

Habi Kids -alue tarjoaa lapsiperheille mukavaa puuhaa taidekasvatuksen keinoin. Erilaisissa toimintapisteissä voi tehdä kaarnalaivoja, piirtää omia mereneläviä, kirjoittaa oman tarinan sekä pyydystää kaloja ja muita uiskentelevia eläviä.  Ja kun puuhakkaan seikkailun jälkeen oikein väsyttää – voi loikoilla rantakallioilla tai syödä eväitä piknikpeiton päällä.

”Olemme hyvin iloisia ja innoissamme, että Habitaren kävijöillä on mahdollisuus viettää aikaa muumien maailmassa, jonka peruspilareita ovat niin luovuus, uteliaisuus, ystävyys kuin filosofinen pohtiminen. Muumeilla ja heidän lukuisilla ystävillään mielikuvitus ja into uuteen on pohjaton. Aion itse ehdottomasti hakeutua hetkeksi muumien kanssa merelle, sillä siitä saa aina uutta inspiraatiota ja energiaa!”, iloitsee Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna.

Habi Kidsin kattava viisipäiväinen ohjelma julkistetaan toukokuussa muun Habitaren ohjelman julkistuksen yhteydessä.

Lisätietoja:

Habitare: tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com, puh. +358 50 385 5482
Muumimuseo: tuottaja Minna Honkasalo, minna.honkasalo@tampere.fi, puh. +358 40 518 1491

Habitare

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 15.–19.9.2021. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Hasbitaren kansainvälinen ystävä on tänä vuonna Joseph Grima. |www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2021

Maailman ainoa Muumimuseo

Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo kaikenikäisille muumien ja kuvataiteen ystäville Tampereella. Tove Janssonin (1914–2001) alkuperäiset kuvitukset ja Tuulikki Pietilän (1917–2009) kolmiulotteiset kuvaelmat kertovat muumien koko tarinan. Seikkaile suuresta tuhotulvasta vaarallisen juhannuksen kelluvaan teatteriin ja majakkasaaren arvoituksesta muumiperheen marraskuiseen katoamismysteeriin! Muumien elämänviisaus, huumori, seikkailumieli ja lämmin ystävällisyys puhuttelevat muumien ystäviä ympäri maailman. | www.muumimuseo.fi | @moominmuseum | www.facebook.com/muumimuseo | #muumimuseo