GoExposta haettiin motivaatiota liikkumiseen ja etsittiin uusia lajeja

GoExposta haettiin motivaatiota liikkumiseen ja etsittiin uusia lajeja

Tänään päättyneet GoExpo-messut tarjosivat kesälajien ystäville mahdollisuuden virittäytyä treenitunnelmiin hyvissä olosuhteissa. Tapahtumassa kävi kolmen päivän aikana yli 44 000 liikunnasta ja ulkoilusta kiinnostunutta etsimässä motivaatiota ja tutustumassa eri lajeihin.

Kantar TNS:n tekemän kävijätutkimuksen mukaan 60 % kävijöistä tuli GoExpoon tutustumaan eri lajeihin. Tapahtumassa olikin esillä lajeja monenlaisille liikkujille. Matalan kynnyksen liikuntamuotoja luonnossa edustivat muun muassa retkeily sekä jalan että pyörällä, SUP-lautailu ja frisbeegolf. Muita ulkona harrastettavia lajeja messuilla olivat golf, kalastus ja melonta. Lisäksi esillä oli sisälajeja cheerleadingista ryhmäliikuntaan ja tenniksestä padeliin.

Padel on nelinpelinä pelattava mailapeli, joka yhdistää tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Se on sopivan haastava laji kunnon kohottamiseen ja luonteeltaan sosiaalisempi kuin yksilöpelinä pelattavat lajit.

  • GoExpon aikana padeliin kävi tutustumassa useita tuhansia uusia kokeilijoita. Toivomme, että padelista tulisi nuorten freesi juttu, ja pelikentällä kävikin niin lapsiperheitä kuin nuoria aikuisia, kertoo ProPADELin toiminnanjohtaja Piukku Kopiloff tyytyväisenä.

Padelia GoExpossa 2019

GoExpon avajaispäivänä julkistettiin Vuoden retkikohde 2019 -voittaja, joka on Ylläs. Voittaja sai palkinnoksi Suomen Messusäätiön 5000 euron stipendin sekä osaston GoExpossa.

  • Ihmiset olivat tosi kiinnostuneita Ylläksen pyöräilymahdollisuuksista ja kesäaktiviteeteista. Ylläs tunnetaan talvikohteena, mutta GoExpossa saimme hyvin läpi viestiä kohteemme ympärivuotisista palveluista, kertoo Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne Haarma.

Golf mukana GoExpossa

GoExposta haettiin myös motivaatiota liikkumiseen. Tutkimuksen mukaan yli puolet kävijöistä tuli messuille hakemaan lisää liikuntaintoa. Sitä olikin tarjolla paitsi eri lajien, myös inspiroivien luentojen muodossa. Juoksijoita motivoitiin lenkkeilemään ryhmässä ja retkeilijöille ja pyöräilijöille oli tarjolla kiinnostavia kohdevinkkejä. Lisäksi annettiin neuvoja tavoitteiden saavuttamiseen ja treenimotivaation ylläpitämiseen.

Valokuvaaminen ja hevosurheilu täydensivät GoExpon kattausta

Kuva&Kamera-tapahtuman yksi kantava teema oli ”kaikki kuvaa”. Nykypäivänä kuvaamiseen on monia eri vaihtoehtoja, ja messuilla esillä olivat niin kopterikuvaaminen, mobiilivideot kuin paluuta tekevä filmikuvaaminen. Tapahtuman yhteydessä jaetun Finnfoto-palkinnon voitti Asko Vivolin.

GoExpon kanssa samaan aikaan järjestetyillä Helsinki Horse Fair -messuilla esiteltiin hevosurheilun lajeja ja erirotuisia hevosia ja poneja. Tapahtumassa nähtiin este- ja kouluratsastuskisat, ratsastusjousiammuntaa, valjakkoajoa, vikellystä ja talutusratsastusta. Viikonloppuna käytiin myös lukuisia keppihevoskisoja.

Messukeskuksen tulevaa ohjelmistoa ovat 4.-7.4.2019 järjestettävät asumiseen, puutarhaan, mökkeilyyn ja luomuruokaan keskittyvät Kevätmessut ja Lähiruoka&Luomu sekä erityisruokavalioita käsittelevä Lautasella-tapahtuma 5.-6.4.2019. Seuraava liikunnallinen tapahtuma Messukeskuksessa on uusi voima- ja fitness-lajien tapahtuma APCON 23.-25.8.2019.

GoExpo järjestetään seuraavan kerran 28.2.-1.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat Fillari, Sport, Outdoor ja Golf -messut sekä samaan aikaan järjestettävät Kuva&Kamera ja Helsinki Horse Fair

Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | 100.messukeskus.com

 

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

www.goexpo.fi www.facebook.com/goexpo.fi

Kuvia vapaasti median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com/