GoExpo Winter tarjoaa ympäristövastuullisia vaihtoehtoja

GoExpo Winter tarjoaa ympäristövastuullisia vaihtoehtoja

Talvimatkailun vastuullisuus ja urheiluvälineiden kierrätys näkyvät monin tavoin tämän vuoden GoExpo Winter -messuilla. Talviurheilutapahtuma ottaa kantaa ilmastonsuojelun puolesta muun muassa ohjaamalla lipputuloja ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön ja tarjoamalla kävijöille mahdollisuuden kierrättää lasketteluvarusteita. Messuilta käynnistyy myös kampanja, jonka päämääränä on suojella lumileikit osana Unescon maailmanperintöä. GoExpo Winter järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 15.-17.11.2019.

Protect Our Winters (POW) Finland käynnistää perjantaina 15.11. GoExpo Winter -messuilla kampanjan, jolla lumileikit pyritään saamaan osaksi Unescon aineetonta maailmanperintöä.

  • Lumileikkien katoaminen on todellinen uhka, jos ilmasto lämpenee nykyistä vauhtia. Mikäli ilmastoa lämmittäviä päästöjä ei saada kuriin, on todennäköistä, että lumileikit käyvät harvinaisiksi Etelä- ja Keski-Suomessa jo lähivuosikymmeninä, arvioi Protect Our Winters Finland ry:n puheenjohtaja Niklas Kaskeala Ilmatieteen laitoksen laatimien ennusteiden perusteella.

Kampanjan tarkoituksena on kerätä vetoomukseen 20 000 nimeä ja toimittaa se kulttuuriministeri Hanna Kososelle. Lumileikit ovat jo osa Suomen elävän perinnön kansallista luetteloa, ja Suomen hallitus voi halutessaan tehdä tämän pohjalta ehdotuksen Unescon aineettoman maailmanperinnön luetteloon.

  • Maailmanperintölistalle pääseminen lähettäisi maailmalle vahvan viestin: on meidän kaikkien vastuulla säilyttää lumiset talvet ja lumileikit myös tuleville sukupolville, Kaskeala toteaa.

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat Reima ja Ruka. Ruka on tehnyt vastuullisuustyötä ympäristön hyväksi jo yli vuosikymmenen.

  • Yksi Rukan vastuullisuustoiminnan tärkeimmistä tavoitteista on varmistaa, että tulevillakin sukupolvilla on mahdollisuus nauttia laskemisesta ja lumen riemuista. Rukan hiihtokeskuksesta tuli hiilineutraali vuonna 2018, ja kaikki Ski-Inn majoituskohteemme ovat olleet hiilineutraaleja jo vuodesta 2008. Haluamme olla edelläkävijä ja esimerkki vastuullisessa matkailutoiminnassa. Tahtotilamme säilyttää kotimaan markkina meille tärkeimpänä tulevaisuudessakin on keskeinen osa Rukan vastuullisuutta ja lähimatkailun edistämistä, Rukan ja Pyhän vastuullisuusohjelmasta vastaava Jusu Toivonen. 

GoExpo Winterissä on lumileikkejä

GoExpo Winter -tapahtumaan on myynnissä erillinen POW-lippu, jonka tuotoista osa ohjataan järjestön toimintaan. Messuilla POW avaa kävijöille niitä keinoja, joilla jokainen voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen ja harrastaa talviurheilua vastuullisemmin. Käytännön vinkit koskevat välineiden huoltoa ja kierrättämistä sekä vastuullista talvimatkailua.

Perinteinen Kamapörssi tarjoaa messuväelle mahdollisuuden ostaa ja myydä käytettyjä, hyväkuntoisia laskettelu- ja lautailuvälineitä. Myös talvimatkailussa esimerkiksi Elämysmatkat esittelee kohteita, joihin pääsee ilman lentokilometrejä.

  • Kirovskin kaupunki sijaitsee Kuolan niemimaalla noin 300 kilometriä Suomen ja Venäjän rajalta itään. Matka taittuu bussilla Rovaniemeltä, jonne voi matkustaa vaikkapa junalla. Kirovskin alueen kaksi hiihtokeskusta ovat hyvä ja eksoottinen vaihtoehto niille, jotka haluavat välttää lentämistä, kertoo Elämys Groupin toimitusjohtaja Pasi Latva.

GoExpo Winter on aktiivisen talviharrastajan tapahtuma lumella, jäällä, luonnossa tai sisällä liikkuville. Tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 15.‒17.11.2019. Samaan aikaan GoExpo Winterin kanssa järjestetään pelitapahtuma GameXpo. Liput Messukeskuksen verkkokaupasta tai ovelta.

 

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com
www.goexpowinter.fi
IG: goexpo_official
https://www.facebook.com/GoExpoWinter/
#goexpowinter2019

Protect Our Winters Finland ry (POW), puheenjohtaja Niklas Kaskeala, 050 5866422, niklas@protectourwinters.fi

 

Kuvia edellisestä GoExpo Winter -tapahtumasta median edustajien käyttöön: bit.ly/GoExpoWinter_2018

 

Lisätietoa median akkreditoitumisesta GoExpo Winter -messuille:

https://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi/

 

Ohjelmapoimintoja:

 

pe 16:30           POW, Reima & Ruka: Yhteisen talvikampanjan julkistus (GoShow-lava)

pe 17:00           Miten suomalaisnuorten laskutaito säilytetään? (GoShow-lava)

Miten varmistetaan, että tulevaisuudessa lapset ja nuoret löytävät tiensä lumilajien pariin? Aiheesta Reetta Rätyn johdolla keskustelevat lumilautailija Enni Rukajärvi, Suomen Lumilautaliiton Tiina Lindström, POWin Niklas Kaskela sekä Rukakeskuksen Jusu Toivonen.

la 11:00             Talviurheilu & kestävä kulutus: miten huollat ja kierrätät laskukamoja? (GoShow-lava)

POWin puheenjohtaja Niklas Kaskeala haastattelee POW-lähettiläitä

la 17:00            Vapaalaskijan vastuullisuus ja varusteet 2020-luvulla (Peak Performance Theatre)

su 14:30           Ilmastonmuutos & matkailu: Minkä pitää muuttua talvimatkailussa? (GoShow-lava)
POW-lähettiläs, entinen ammattilumilautailija Miikka Hast