GoExpo käänsi katseet liikunnan kesälajeihin

GoExpo käänsi katseet liikunnan kesälajeihin

Urheilun ja ulkoilun areena GoExpo tarjosi messukävijöille mahdollisuuksia kokeilla eri lajeja hyvissä olosuhteissa sekä hankkia varusteita ja löytää intoa ja neuvoja liikuntaan. Fillari, Sport, Outdoor ja Golf-tapahtumat sekä GoExpo Horse ja Kuva & Ääni keräsivät Messukeskukseen yhteensä lähes 40 000 kävijää.

Kantar teki tapahtumassa kävijätutkimuksen ja haastatteli siihen 300 henkilöä. Tutkimuksen mukaan GoExpossa viehättää etenkin monipuolisuus. Samalla vierailulla voi esimerkiksi testata polkupyöriä, hioa golfin tai juoksun tekniikkaa, seurata esteratsastuskisoja ja tutustua sukeltamiseen. Lisäksi tarjolla oli valokuvanäyttelyitä, treenivinkkejä ja luentoja eri aihepiireistä.

Ohjelmien vetonauloja olivat muun muassa valokuvaaja Meeri Koutaniemi, golfari Minea Blomqvist-Kakko, näyttelijä Olga Temonen ja elokuvaohjaaja Tuukka Temonen, biohakkeri Jaakko Halmetoja sekä hyvinvointivaikuttaja Nanna Karalahti. Lisäksi koko messujen ajan oli ohjelmaa skeittialueella, golfrangella, fillaritestiradalla, kiipeilyseinällä, keppihevosareenalla ja vesialtaalla.

Tutkimuksen mukaan kävijät liikkuvat etenkin siksi, että se edistää fyysistä terveyttä ja lisää henkistä hyvinvointia. Lisäksi kävijöiltä kysyttiin, millä tavoin he haluaisivat kehittää omaa liikkumistaan, jos sen voisi tehdä kustannuksista välittämättä. Vastausten kärkisijoille nousivat henkilökohtaiset palvelut muun muassa valmennukseen ja palautumiseen. Kiinnostus näkyi myös esimerkiksi Kuulas Sportin osastolla.

  • Kävijöitä on kiinnostanut etenkin se, miten palautumista urheilusuorituksesta voi tehostaa. Osastolla pääsi kokeilemaan palautuslahkeita (Recovery boots) ja lihashuoltovasaraa (Booster pro). Kokeilun jälkeen kävijät olivat vaikuttuneita vasaran toimivuudesta, ja ne myytiin osastolta loppuun, kertoo yrittäjä Venla Halinen Kuulas Sportista.

Suomalaisilla vahva kiri esteratsastuksessa

GoExpo Horsen kansainvälinen esteratsastuskilpailu käytiin täysille katsomoille kahdentuhannen katsojan edessä, ja myös kouluratsastuksen klinikka Anna von Wendtin vetämänä keräsi yli tuhatpäisen yleisön. Kouluratsastuksessa virolaiset olivat voitokkaita perjantaina ja lauantaina, mutta suomalaiset kirivät kolmoisvoittoon päätöspäivänä. Wilma Heikkinen ja Elvis PS voittivat uusinnan jälkeen Jasmin Engblomin ja Carmandan. Kolmanneksi sijoittui Maija Yli-Huhtala Birchcape’s Wonderlandilla. Kilpailun palkintorahat nousivat yli 12 000 euron.

Eri alojen menestyjiä palkittiin

GoExpon avajaispäivänä julkistettiin Vuoden retkikohde 2020 -voittaja, joka on Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue. Voittajakohde sai palkinnoksi Suomen Messusäätiön 5000 euron stipendin sekä osaston GoExpossa.

Pyöräliiton valitsemat Vuoden pyörät julkistettiin GoExpo-messuilla. Vuoden urheilupyörä on Tunturin e260 nuorten maastosähköpyörä ja Vuoden arkipyörä Crescentin älyllä lisävarusteltu sähköpyörä ELLIE. Valinnan teki Pyöräliiton tavallisista pyöräilijöistä koostuva raati.

Finnfoto-palkinnon sai tänä vuonna tekijänoikeusasiamies Maria Rehbinder työstään valokuvan tekijänoikeuden parissa tekijänoikeusjärjestöissä, valokuvan tekijänoikeusoppaiden kirjoittajana ja valokuva-alan opiskelijoiden kouluttajana. Finnfoto-palkinnon arvo on 5000 euroa ja sen rahoittavat Finnfoto ja Suomen Messusäätiö.

GoExpo järjestetään seuraavan kerran 12.-14.3.2021 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat Fillari, Sport, Outdoor ja Golf -messut sekä samaan aikaan järjestettävät Kuva & Ääni ja GoExpo Horse.

Seuraava yleisötapahtuma Messukeskuksessa on Kevätmessut 2.-5.4. Tapahtuman osa-alueita ovat puutarhanhoito, rakentaminen ja remontointi sekä piensisustaminen ja lähiruoka.

 

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

www.goexpo.fi | www.goexpohorse.fi | www.kuvamessut.com

www.facebook.com/goexpo.fi | www.facebook.com/goexpohorse | www.facebook.com/kuvamessut

#goexpo #goexpohorse #kuvajaääni

Kuvia vapaasti median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com/