FinnBuild Highlightsien Highlightsiksi nettipohjainen työturvallisuusperehdytysohjelma ePerehdytys

FinnBuild Highlights esittelee FinnBuildin mielenkiintoisimmat tuotteet, järjestelmät, menetelmät ja palvelut. Kisan parhaimmaksi tuotteeksi valittiin rakennustyömaiden turvallisuuteen liittyvä nettikoulutus, ePerehdytys, jonka ovat tuottaneet Suomen Rakennusmedia Oy ja Rakennusteollisuus RT ry. Palkinto jaettiin FinnBuild-tapahtuman Rakennuslehti Awards -tilaisuudessa 11.10.2018.

FinnBuild Highlights -kilpailuun haki mukaan 69 yritystä, joista 10 sai tuomaristola kunniamaininnan. Messuilla kunniamaininnan saaneet yritykset voi tunnistaa osastoilla esillä olevista kunniakirjoista.

Voittajaksi nousi työturvallisuuteen liittyvä nettipohjainen koulutussovellus

Kilpailun voittajaksi nousi Suomen Rakennusmedia Oy:n ja Rakennusteollisuus RT ry:n tuottama nettipohjainen koulutussovellus, ePerehdytys, joka liittyy suoraan rakennustyömaiden työturvallisuuteen.  Voittaja saa palkkioksi Suomen Messusäätiön rahoittaman, 3 000 euron arvoisen stipendin.

Nettipohjainen perehdytys antaa käyttäjilleen yhden ja saman yleisperehdytyksen, joka on voimassa kaikilla työmailla jo ennen työntekijän saapumista työmaalle. Näin aikaa vapautuu työmaakohtaiseen perehdytykseen ja paikallisten riskipaikkojen läpikäymiseen. Tämä parantaa työturvallisuutta ja alentaa välillisesti tapaturmataajuutta.

Verkossa tehty ja hyväksytysti suoritettu perehdytys tallentuu Suomen Tilaajavastuun ylläpitämään Taitorekisteriin ja tieto on luettavissa Valttikortilta, joka on työmailla yleinen henkilötunniste. Tieto voidaan myös integroida kulunvalvontajärjestelmään, mikä helpottaa perehdytystilanteen seuraamista työmailla. Hyväksytty tulos on voimassa 12 kuukautta, minkä jälkeen yleisperehdytys on tehtävä uudestaan. Palvelu muistuttaa automaattisesti perehdytyksen voimassaoloajan umpeutumisesta.

”ePerehdytys uudistaa omalta osaltaan työkulttuuria ja työturvallisuusosaamista ja on konkreettinen esimerkki uudesta digitaalisuudesta työmaalla”, toteaa raadin puheenjohtaja Ilkka Salo Talotekninen teollisuus ja kauppa ry:stä. ”On helppoa keskittyä työmaakohtaisiin riskitekijöihin, kun yleisperehdytys on kunnossa jo etukäteen. Näin ajankäyttö tehostuu. Kyseessä on sekä turvallisuutta että laatua edistävä innovaatio, joka soveltuu sekä rakennus- että talotekniikkaväelle. Koulutus vaikuttaa kattavasti läpi koko alan”.

Varsinaiseen kilpailuun osallistui 69 hakijaa. ”Sekä voittajaa että Highlightsien joukkoon valittuja yhdisti hyvin laaditut hakemukset sekä selkeät perustelut siitä, mihin ongelmaan nämä tuotteet tai palvelut tuovat ratkaisun. Raati antoi erityisesti arvoa niille hakemuksille, joissa oli osattu ottaa huomioon rakennusalan koko kokonaisuus”, Ilkka Salo toteaa.

FinnBuild on Suomen johtava rakennus- ja talotekniikka-alan tapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi Messukeskuksessa, Helsingissä.

Lisätiedot: Taira Sjöblom-Tallus, tiedottaja, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblomtallus@messukeskus.com