EU:n ympäristökomissaari Virginijus Sinkevičius avaa Helsinki Chemicals Forumin

Helsinki Chemicals Forum järjestetään 27.-28. huhtikuuta koronatilanteen vuoksi poikkeuksellisesti verkossa. Mukana on kovatasoinen esiintyjäkaarti, mm. EU:n ympäristökomissaari Virginijus Sinkevičius, Euroopan kemianteollisuuden järjestön Ceficin pääjohtaja Marco Mensink, Euroopan ympäristökeskuksen pääsihteeri Jeremy Wates ja EU:n kemikaaliviraston pääjohtaja Bjorn Hansen.

Ympäristökomissaari Sinkevičius esittelee keynote-puheenvuorossaan Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaa ja sen kytkentöjä kemikaaliturvallisuuteen. Mensink ja Wates liittyvät Sinkevičiusin seuraan debatissa, jossa arvioidaan EU:n kemikaalistrategian tavoitteita ja kunnianhimon tasoa. Odotuksia nostattaa myös ECHAn pääjohtajan Bjorn Hansenin arvio REACH- ja CLP-asetusten toimivuudesta. Lisäksi kahden konferenssipäivän aikana ääneen pääsee kolmisenkymmentä muuta kemikaaliturvallisuuden asiantuntijaa EU:sta ja kolmansista maista.

Ohjelma rakentuu viiden paneelikeskustelun ympärille. Yksi teemoista ennakoi tulevan ICCM5-konferenssin tavoitetta, kansainvälisen kemikaali- ja jätestrategian uudistamista. Muita aiheita ovat EU:n vihreän kehityksen ohjelman mukainen kemikaalistrategia, läpinäkyvä kemikaaliriskeistä viestiminen, haitallisten kemikaalien korvaaminen turvallisemmilla vaihtoehdoilla sekä kemikaaliturvallisuus tekstiilien koko arvoketjussa.

Virtuaalisuus sallii ohjelman seuraamisen helposti mistä päin maailmaa tahansa. Globaalia osallistumista helpottaa aikataulu: ohjelmaa tarjotaan molempina päivinä iltapäiväpainotteisesti kello 13–18. Tapahtumakieli on englanti.

Helsinki Chemicals Forumiin voi rekisteröityä ja koko ohjelmaa tarkastella osoitteessa www.helsinkicf.eu. Tapahtuman uutisia voi seurata LinkedInissä ja Twitterissä tunnisteella @ChemicalsForum.

Helsinki Chemicals Forum on kemikaaliturvallisuuden konferenssi, joka yhdistää vuosittain kemikaaliturvallisuuden ja kemikaalien hallinnan asiantuntijat ja päättäjät eri puolilta maailmaa. Kemikaali-Forum ry järjestää Helsinki Chemicals Forumin yhteistyössä suomalaisten ja kansainvälisten yhteistyökumppanien kanssa. Vuonna 2021 Helsinki Chemicals Forum järjestetään 12. kerran ja toteutetaan virtuaalisena 27.-28.4.2021.

Median edustajille osallistuminen on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista ennakkoon (lähetä sähköposti HCF:n viestintäpäällikölle tarja.gordienko@messukeskus.com).

Lisätietoja: Geert Dancet, pääsihteeri, puh.: +32 468 300787, geert.dancet@gmail.com (keskustelukieli englanti). Tarja Gordienko, viestintäpäällikkö, puh: +358 50 584 7262, tarja.gordienko@messukeskus.com

Tapahtuman kuvat ja tunnukset vapaasti käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/Helsinki+Chemicals+Forum/