EcoDesign-palkinto jaettiin Habitaressa kahdelle suunnittelijalle

EcoDesign-palkinto jaettiin Habitaressa kahdelle suunnittelijalle

Habitaren EcoDesign-kutsunäyttely esittelee ekologista muotoilua. EcoDesign-kilpailun tuotteiden suunnittelun lähtökohtana oli helposti koottava huonekalu ja sisustusesine, joka on valmistettu sertifioidusta puusta ja kierrätettävistä materiaaleista. Näyttelyssä on mukana 35 suomalaista ja ulkomaista muotoilijaa, joista palkintoraati valitsi EcoDesign-palkinnon voittajiksi Aleksi Peltosen ja Tomi Laukkasen. 3000 € arvoisen palkinnon lahjoitti Suomen Messusäätiö.

2000 € arvoisen EcoDesign-palkinnon sai Aleksi Peltosen portaattomasti säädettävä kirjahylly Clamp. Helposti koottava tuote täyttää raadin mukaan ekologiset kriteerit erinomaisesti ja on viimeistelyltään huippuluokkaa. 1000 € arvoisen palkinnon sai Tomi Laukkasen ilman työkaluja koottava Sleeps-sänky, jossa on tuomariston mielestä käytetty oivaltavaa suunnittelua.

Lisäksi raati jakoi kahdelle suunnittelijalle kunniamaininnat. Kaarle Holmbergin Festari-pöytäryhmä on raadin mukaan oiva esimerkki loppuun asti mietitystä kolmen kalusteen ratkaisusta, jonka materiaali on helppo uusiokäyttää. Milja Partasen kompaktiin asumiseen soveltuva pienkalustekonsepti Polku sai kehuja tuotteen muunneltavuudesta ja rakenteiden minimalistisesta raaka-aineiden käytöstä.

EcoDesignin palkintoraatiin kuuluvat tänä vuonna muotoilijat Tapio Anttila ja Hannu Kähönen, kestävän kehityksen asiantuntija Riitta Lempiäinen sekä EcoDesign-näyttelyn tuottaja Jari Pirhonen.

 

Lisätietoja EcoDesign-näyttelystä:
Jari Pirhonen, 0505257062, Mainostoimisto Valo Oy, mail@mainostoimistovalo.fi
Lisätietoja Habitaresta:
tiedottaja Johanna Suni, 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2017 on MUJI:n pääjohtaja Masaaki Kanai. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja HighEnd Helsinki sekä ammattilaisten tapahtumat Showroom ja Forma | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2017 |

Suomen Messusäätiö tukee suomalaista osaamista ja elinkeinoelämää jakaen vuosittain noin 400 000 euron arvosta stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Tunnetuimpia niistä ovat Kaj Franck -muotoilupalkinto, Habitare-suunnittelukilpailun palkinto, Rakkaudesta kirjaan -palkinto ja Vuoden nuori suunnittelija -palkinto. | #messusäätiö #suomenmessusäätiö