Decor-alueen ohjelmassa yhdistyy uusi ja vanha

Decor-alueen ohjelmassa yhdistyy uusi ja vanha

Habitaren Decor-alue täyttyy antiikilla ja vintage-aarteilla, kun lähes 50 alan kauppiasta tuo esille antiikkia, vanhaa designia ja retroesineitä. Decor-lavan ohjelmassa korostuu taiteen merkitys kotona, ja uuden ja vanhan yhdistäminen sisustuksessa. Habitare on Helsingissä Messukeskuksessa 11.-15.9.2019.

Suomen johtava design- ja sisustusalan tapahtuma Habitare yhdistää niin alan uusimmat trendit kuin historian klassikot, kun antiikki- ja vintagekauppiat tuovat aarteensa Habitareen. Menneiden vuosikymmenten tyylillä sisustamisesta inspiroidutaan myös Decor-lavan ohjelmassa.

Uutta ja vanhaa yhdistellään kodin sisustuksessa yhä rohkeammin. Sunnuntaina 15.9. kello 12.00 taidehistorioitsija ja tutkija Katja Weiland-Särmälä opastaa vintagella sisustamisen saloihin. Kuinka erottaa vintage ja retro toisistaan? Minkälaiseen vintageen kannattaa sijoittaa? Weiland-Särmälä ennustaa myös mitkä vintage-aarteet nousevat seuraavaksi suosioon, ja mitä edelläkävijöiden kannattaa etsiä jo nyt.

Vintage- ja antiikkisisustus ovat myös vaihtoehto kertakäyttökulttuurille. Sisustustaiteilija ja entisöijä Markku Ennala kertoo puheenvuorossaan sunnuntaina 15.9. kello 13.30 käsityöstään ja ekoratkaisuistaan pienistä ideoista suuriin kokonaisuuksiin.

Keskiviikkona 11.9. kello 18.00 Antiikki & Design -lehti esittelee Habitaren Antiikista valitsemansa kiinnostavimmat messuesineet. Antiikki & Design -lehden uusi päätoimittaja Mirva Saukkola on Sami Sykön haastattelussa Arena-lavalla sunnuntaina 15.9. kello 11.30 ja antaa vinkkejä uuden ja vanhan yhdistämiseen.

Mikä on taiteen merkitys kotona?

Kuvataide ja värit ovat tärkeä osa kotona viihtymistä. Kuinka kuvataiteen keinoin voidaan luoda suuria muutoksia kodin tunnelmaan? Aina muutoksen ei tarvitse olla suuri, ja taiteen sijoittelulla voi olla suuri merkitys viihtymisen kannalta. Värien valinnasta ja taiteen merkityksessä on puhumassa päivittäin kello 15.00-15.30 kuvataiteen maisteri, sisustaja ja keramiikka-artesaaniopiskelija Petra Innanen.

Koti voidaan nähdä fyysisen asuinpaikan lisäksi myös aistien, muistojen ja tunteen paikkana. Kotona sielu lepää, ja taidehistorioitsija ja tutkija Katja Weiland-Särmälä muistuttaakin, että kotona oleminen on myös tunne kokonaisuudesta ja autenttisuudesta. Weiland-Särmälä kertoo kodista mielikuvien, aistien ja tunteen paikkana lauantaina 14.9. kello 12.

 

Lisätietoja:

Habitare: Messukeskus, tiedottaja Eva Kiviranta, p. 040-7756609, eva.kiviranta@messukeskus.com

 

Habitare
Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä vuonna 2019 on Alberto Alessi. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Hifi. | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2019