AV-Awards-palkinnot jaettiin toista kertaa

AVITA Audiovisual Expon iltatilaisuudessa 2.10. jaettiin huomionosoituksia viidessä eri kategoriassa. Palkittavat luokat olivat AV-kohde, AV-tuotanto, AV-kouluttaja, AV-alan avaus ja AV-elämäntyö. Ammattilaisille suunnattu AudioVisual Expo järjestetään Messukeskuksessa, Helsingissä 2.–3.10.2019.

AV-alan ammattilaisille suunnatut huomionosoitukset jaettiin Avita AudioVisual Expossa nyt toista kertaa. Viidestä eri palkittiin AV-kohde, AV-tuotanto, AV-kouluttaja, AV-alan avaus ja AV-elämäntyö.

Vuoden 2019 AV-kohteeksi valittiin keskustakirjasto Oodi, jonka raati arvioi olevat aivan uudentyyppinen kirjasto ja kansalaisten kohtaamispaikka. Sen konsepti on perinteistä kirjastoa laajempi ja sieltä löytyy tavallisista kirjastoista poiketen esimerkiksi elokuvateatteri, sauna, kahvila, näyttely-, työ-, kokoontumis- ja harrastustiloja, jotka on AV-teknisesti toteutettu monin ainutlaatuisin ratkaisuin.

Vuoden 2019 AV-kouluttajana palkittiin Erkki Feodoroff, jonka vuosien näkymätön AV-opetustyö on tuottanut niin alan huippuammattilaisia kuin valtavan määrän paikallista henkistä hyvinvointia erittäin haastavissa olosuhteissa ja rajallisin resurssein. Neljää kieltä puhuvat opetusryhmät koostuvat heterogeenisestä joukosta teineistä keski-ikäisiin emäntiin. Hänellä on ollut merkittävä vaikutus myös koko saamelaisyhteisöön.

Vuoden 2019 AV-tuotantona palkittiin Cheekin uran päätöskonsertit Valot sammuu. Jättiläismäiset spektaakkelit järjestettiin Lahden mäkimontussa, ja niiden ainutlaatuinen toteutus sai jopa itse tekijät haukkomaan henkeään. Harvoin, jos koskaan, kotimainen artisti synnyttää näin suuria tapahtumia ympärilleen ja mikä merkittävintä, myy loppuun kaikki tarjolla olevat liput ennätysajassa.

Vuoden 2019 AV-avaukseksi valittiin Lux Helsinki. Kansainvälisen tason valotaiteen festivaalikonsepti saa myös kansan varauksettoman suosion, ja se on sekä nostanut Suomen ja Helsingin ympäristövalaistuksen maailmankartalle että alan arvostuksen aivan uudelle tasolle. Lux Helsinki kokoaa maailman huippuosaajia sydäntalven pimeään Helsinkiin. Valoteosten muodostama reitti houkuttelee satoja tuhansia ihmisiä ulkoilemaan ja nauttimaan valotaiteesta Helsingin keskustaan.

Vuoden 2019 AV-alan elämäntyöpalkinto myönnettiin postuumisti Ari Kankaanpäälle sekä Thomas Toivolalle. Elämäntyöpalkinnon saivat myös Jouko Leskinen, Risto Oinaala, Eero Saarinen, Ari Sirkiä, Aatos Suomilammi, Raimo Kolehmainen, Jan Holm, Risto Wolin ja Akukon Oy.

Avita AudioVisual Expo vielä torstaina Messukeskuksessa Helsingissä klo 9-17.

Kuvia tapahtumasta: mediabank.messukeskus.com

Lisätietoja vuoden AV-Awardseista:
Janne Auvinen, puh. 050 477 9091

Lisätietoja tapahtumasta:
Taira Sjöblom-Tallus, tiedottaja, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com