Aurinkopaneelit nyt vuokrattavissa Messukeskuksen katolta

Messukeskuksen katolle rakennetaan Helsingin suurimpiin kuuluva aurinkovoimala, jonka paneelit ovat nyt vuokrattavina Helenin nimikkopaneeleiksi.

Messukeskus tuo kiinteistönsä katolle 1589 aurinkopaneelia, jotka tuottavat noin 445 MWh energiaa vuodessa. Aurinkoenergiaa tuotetaan yhteistyössä Helenin kanssa. Voimalan tuotanto vastaa yli kahdensadan kerrostalokaksion vuosikulutusta.

Helppo tapa osallistua ilmastotalkoisiin

Nimikkopaneeli on vaivaton keino alkaa aurinkoenergian tuottajaksi: vuokraamalla aurinkopaneelin jokainen voi käyttää uusiutuvaa aurinkoenergiaa ilman, että paneeleita tarvitsee hankkia omalle katolle.

Messukeskuksen aurinkopaneelit myydään nimikkopaneeleina 4,40 euron kuukausihintaan. Oman nimikkopaneelin voi vuokrata nyt helposti helen.fi/messukeskus.

Asiakkaan nimikkopaneelin tuottama sähkö hyvitetään sähkölaskussa. Paneelin voi liittää osaksi mitä tahansa Helenin sähkösopimusta ja sähkösopimukseen voi yhdistää yhden tai useamman nimikkopaneelin. Yhden paneelin teho on 315 wattia. Laskutus käynnistyy, kun paneelit ovat tuotannossa elo-syyskuussa 2019.

Asiakkaan hankkima yksikin nimikkopaneeli tuottaa jo merkittävän määrän sähköä: 14 prosenttia kerrostalokaksion vuosikulutuksesta eli noin 280 kWh vuodessa.

Messukeskus panostaa vastuullisuuteen

Messukeskus liittyi viime syksynä Helsingin kaupungin ja elinkeinoelämän Ilmastokumppanit-verkostoon, jonka tavoitteena on hiilineutraali Helsinki. Messukeskuksen ilmastotavoitteet on kiteytetty kolmeen pääkohtaan: energiankulutuksen vähentämiseen ja uusiutuvan energian osuuden lisäämiseen, siirtymiseen ympäristövastuullisemmaksi hankinnoissa ja jätteiden tehokkaaseen hyödyntämiseen.

Jo nyt Messukeskus hyötykäyttää 99 prosenttia jätteistään. Messukeskus on myös vähentänyt kertakäyttötuotteiden käyttöä ja parantanut merkittävästi sähköautoilijoiden palveluja tiloissaan.

Messukeskus sai jo vuonna 2009 ympäristöjärjestelmälleen ISO 14001 -ympäristösertifikaatin ensimmäisenä suomalaisena messu- ja kongressikeskuksena. Energiavirasto ja Motiva palkitsivat Messukeskuksen vuonna 2017 energiaviisaana tapahtumatalona. Parhaillaan käynnissä on vuoteen 2025 saakka ulottuva hanke, jossa tavoitellaan merkittäviä energiasäästöjä hyödyntämällä uusinta talotekniikkaa.

Faktat:

  • Uusi aurinkovoimala sijaitsee Pasilan sydämessä, Messukeskuksen katolla
  • Arvioitu vuosituotanto on alkuvaiheessa 445 MWh. Aurinkopaneeleita on tavoitteena asentaa myöhemmin lisää.
  • Nimellisteho 500 kWp
  • Yhden paneelin teho 315 W
  • Aurinkopaneelit asennetaan kesän 2019 aikana. Aurinkovoimala valmistuu elo-syyskuussa 2019.
  • Uusiutuvan energian osuuden kasvattaminen ja energiankulutuksen vähentäminen ovat osa Messukeskuksen ilmastotavoitteita. Aurinkovoimalan myötä Messukeskuksen jäähdytyksen tarve ja sitä kautta energiankulutus vähenee, sillä aurinkopaneeleilla on varjostava vaikutus.
  • Helenin aurinkosähkön tuotanto lähestyy investoinnin jälkeen kahden megawatin tehoa.

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messut ovat seitsemänneksi suurin media Suomessa ja vaikuttavuudeltaan medioista tuloksellisin, sosiaalisin ja elämyksellisin. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – Kestäviä elämyksiä

Helen Oy:n energiantuotanto on palkittu maailman tehokkaimpana. Meillä on yli 450 000 asiakasta eri puolilla Suomea, katamme kaukolämmöllä yli 90 % Helsingin lämmitystarpeesta ja laajennamme energiatehokasta kaukojäähdytystä Helsingissä. Kehitämme yhä ympäristöystävällisempiä ja innovatiivisempia ratkaisuja asiakkaidemme parhaaksi. Tavoitteemme on saavuttaa energiantuotannossamme sataprosenttinen ilmastoneutraalius. Haluamme tarjota asiakkaillemme maailman parasta kaupunkienergiaa.

Lisätietoja:

Messukeskus, kiinteistöyksikön päällikkö Patrik Kuhlman, 040 450 3355, patrik.kuhlman@messukeskus.com | Viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 584 7262, tarja.gordienko @ messukeskus.com