Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Viini & Ruoka tuo makua ja tunnelmaa syksyyn
Uutinen

Viini & Ruoka tuo makua ja tunnelmaa syksyyn

Suomen suurin viini- ja ruokatapahtuma Viini & Ruoka kokoaa hyvän juoman ja ruoan ystävät Helsingin Messukeskukseen 24.–27.10. Luvassa on runsas ohjelmakokonaisuus, johon sisältyy muun muassa ravintola-alan huippuammattilaisten SM-finaali.

Viinin ystävien must-tapahtumassa järjestetään useita tastingeja, joissa voi tutustua muun muassa ukrainalaisiin ja eteläafrikkalaisiin viineihin. Presidenttien viinit -tastingissa puolestaan matkataan Valkoiseen taloon ja syvennytään sen viinihistoriaan alkaen Thomas Jeffersonin rakkaudesta punaviineihin aina nykypäivän vallanpitäjien valintoihin saakka. 

Takuuvarmasti vauhdikasta menoa on tiedossa pitkästä aikaa järjestettävissä rypäleenpoljennan SM-kisoissa. Lauantaina ja sunnuntaina Näytöskeittiössä kokkaillaan uusimpien keittokirjojen reseptejä yhdessä tunnettujen henkilöiden kanssa. Viini & Ruoka -tapahtuman ohjelma kokonaisuudessaan julkaistaan 24.9.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut huipentuvat Viini & Ruoka -tapahtumassa

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat merkittävimmät alan kilpailut Suomessa, ja niiden finaalitaistot mitellään Viini & Ruoka -tapahtumassa torstaista perjantaihin 24.–25.10. Viime vuonna kokkikilpailun voiton vei nimiinsä Johan Kurkela ja tarjoilijakilpailun Kirsi Seppänen.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen tarkoituksena on lisätä ravintola-alan osaajien alan arvostusta ja alan vetovoimaisuutta sekä laajemmin kehittää suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria. Vuoden Kokki 2024 palkitaan Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä.   

Viini & Ruoka on Suomen suurin ruoka- ja viinitapahtuma. Se järjestetään 24.–27.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa samanaikaisesti Helsingin Kirjamessujen kanssa. Tapahtuman järjestävät yhdessä Viinilehti Oy ja Helsingin Messukeskus. Lauantaista sunnuntaihin 26.–27.10. Messukeskuksessa on avoinna myös erityisruokavalioiden tapahtuma Lautasella. 

Lisätietoja:
Viinilehti, tapahtumatuottaja Tuuli Penttilä, p. 050 466 4682, tuuli.penttila@viinilehti.fi
Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

www.viiniruoka.fi | #viiniruoka

Kuvia aiemmista tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com

Lue lisää