Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Ravintola-alan SM-kisat kokoavat huippuosaajat Helsingin Messukeskukseen
Uutinen

Ravintola-alan SM-kisat kokoavat huippuosaajat Helsingin Messukeskukseen

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut järjestetään Viini & Ruoka -messuilla 24.–25.10. Kyseessä on ravintola-alan ammattilaisten merkittävimmät kisat Suomessa, ja niiden tarkoituksena on nostaa esille keittiön ja salin huippuammattilaisia sekä lisätä ravintola-alan arvostusta ja vetovoimaa.

Kisat tarjoavat alan ammattilaisille mahdollisuuden näyttää taitonsa ja innovatiivisuutensa. Kisakatsomo täyttyy kaksipäiväisen finaalin aikana niin ravintola-alan ammattilaisista kuin ruokakulttuurista kiinnostuneista messukävijöistä. Vuoden Kokki palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä.

Nykyisten suomenmestareiden edustusvuosi päättymässä

Viime vuonna Vuoden Kokki -kisan voiton vei Johan Kurkela ja Vuoden Tarjoilija -kisan voiton Kirsi Seppänen. Vuoden aikana he ovat päässeet tekemään yhteistyöprojekteja kilpailun kumppaneiden kanssa.

“Edustusvuosi on mennyt hyvin ja mielekkäiden projektien parissa. Vuoden Kokki -kilpailu on merkittävä ponnahduslauta alan ammattilaisille sekä tärkeä esikuvien lähde nuorille alasta kiinnostuneille. Kilpailu tarjoaa mahdollisuuden kehittää omaa ammattitaitoa ja verkostoitua muiden huippuammattilaisten kanssa,” Kurkela sanoo.

Hallitsevat suomenmestarit korostavat kilpailujen merkitystä koko suomalaiselle ravintola-alalle.

“Kilpailuilla on iso merkitys alan esille nostamisessa – varsinkin saliammattilaisten puolelta. Kokit näkyvät huomattavasti enemmän esimerkiksi mediassa, joten tarjoilijoiden esiin tuominen on hyvä juttu. Myös verkostoituminen on isossa osassa näissä kisoissa, ja kisapäivät poikivatkin monesti uusia yhteistyökuvioita. Kisaajan näkökulmasta tietynlainen itsensä voittaminen ja haastaminen sekä ammattitaidon kehittäminen ovat tärkeitä,” Seppänen summaa.

Johan Kurkela on suunnitellut tämän vuoden messuille Viini & Ruoka -menun, jolle Kirsi Seppänen on parittanut viinisuositukset ja suunnitellut illalliselle sopivan cocktailin. Lisätietoja menusta ja reseptit: www.viiniruoka.fi/viinijaruokamenu

Uudet suomenmestarit kruunataan perjantaina 25.10. klo 18 alkaen

Vuoden Kokki 2024- ja Vuoden Tarjoilija 2024 -kilpailut järjestetään Viini & Ruoka -tapahtuman Näytöskeittiössä Helsingin Messukeskuksessa torstaina 24.10. klo 12.00–17.30 ja perjantaina 25.10. klo 12.00–18.00. Voittajat julkistetaan ja palkitaan perjantaina klo 18 alkaen.

Vuoden Kokki 2024 -finalistit:

Kim Mustonen (Havu Kitchen & Bar), Tahko
Simo Harrivaara (Hiiohoi Oy/Harrydanger), Helsinki
Sami Hakamäki (Yksityiskokkipalvelut Sami Hakamäki & Kumppanit), Lempäälä
Alfred Tallberg (Shelter), Helsinki
Petri Koski (Grön), Helsinki
Simon Selin (Restarant HEJM & Restaurant FRÖJ), Vaasa

Vuoden Tarjoilija 2024 -finalistit:

Jeremias Salonen (Viinihuone Vinossa), Turku
Leeni Hyvärinen (Freelancer), Oslo
Alma Syrjäinen (Ravintola Kummisetä), Helsinki
Janika Tiensuu (Ravintola Fiasco), Helsinki
Katriina Suominen (Finnair Oyj/Freelancer), Vantaa
Tiia Hänninen (King Crab House), Sirkka/Levi

Yhteystiedot:

  • Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut, Heli Kähkölä, Marketing Specialist, Wihuri Metro-tukku, +358 40 121 7395, heli.kahkola@wihuri.fi 
  • Viini & Ruoka, Antti Karjunen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, +358 50 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com


#vuodenkokki #vuodentarjoilija #viiniruoka www.vuodenkokki.fi, www.vuodentarjoilija.fi, www.viiniruoka.fi 

Median edustajat voivat akkreditoitua Viini & Ruoka -tapahtumaan ennakkoon Messukeskuksen uutishuoneessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Messukeskuksen Mediakeskuksessa (eteläinen sisäänkäynti, 2. kerros). Mediakeskus palvelee median edustajia tapahtuman aukioloaikoina. Esitäthän saapuessasi Suomen Journalistiliiton lehdistökortin tai muun todistuksen siitä, että saavut tapahtumaan työtehtävissä. Mediakeskuksesta saat tapahtuma- ja kilpailualueen sisäänpääsyyn oikeuttavan PRESS-rintamerkin.

Kuvia aiemmista tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com.  

Pysäköinti on Helsingin Messukeskuksen tapahtumiin akkreditoituneille toimittajille maksutonta. Ilmoita autosi rekisterinumero saapuessasi Mediakeskukseen, niin pysäköinti kuitataan maksetuksi.

Viini & Ruoka on Suomen suurin ruoka- ja viinitapahtuma. Se järjestetään 24.–27.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa samanaikaisesti Helsingin Kirjamessujen kanssa. Tapahtuman järjestävät yhdessä Viinilehti Oy ja Helsingin Messukeskus. Lauantaista sunnuntaihin 26.–27.10. Messukeskuksessa on avoinna myös erityisruokavalioiden tapahtuma Lautasella. 

Lue lisää