Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Messukeskus houkuttelee Helsinkiin lisää tapahtumia ja muuntaa hallit Messukeskus Areenaksi hankkimalla katsomot 5000 henkilölle
Uutinen

Messukeskus houkuttelee Helsinkiin lisää tapahtumia ja muuntaa hallit Messukeskus Areenaksi hankkimalla katsomot 5000 henkilölle

Helsingin Messukeskus on tehnyt investointipäätöksen uudesta 5000-paikkaisesta areenakatsomosta, joka tuo huomattavaa joustavuutta Messukeskuksen suurimpien hallien käyttöön. Investointi palvelee koko Helsinkiä ja täyttää ammottavan aukon pääkaupunkiseudun kongressi-, yritys- ja urheilutapahtumien sekä muiden vastaavien tapahtumapaikkojen valikoimassa.

Uudistus tuo käyttöön noin 5000 lisäkatsomopaikkaa 12 joustavasti siirreltävän automaattikatsomon muodossa. Kun jättikatsomoiden kylkeen liitetään nykyiset katsomot ja lisäksi Messukeskuksen 2500 kytkettävää irtotuolia, saadaan lopputuloksena jopa 6500–7500 paikan katsomokokonaisuus.

Hankinta on parhaillaan kilpailutusvaiheessa, ja sen kokonaisbudjetti on av-investoinnit mukaan lukien noin 6 miljoonaa euroa. Katsomot ja uusi tekniikka ovat käytettävissä syyskuussa 2025.

Hallit muunnettavissa teknisesti huipputasoiseksi Messukeskus Areenaksi

Katsomokokonaisuus lisää merkittävästi Messukeskuksen hallien 6 ja 7 käyttömahdollisuuksia. Messukeskuksen isoimmat hallit pystytään katsomoiden avulla muuntamaan yhtenäiseksi Messukeskus Areenaksi, jossa iso katsomokapasiteetti yhdistyy saumattomasti näyttelytiloihin ja laadukkaisiin palveluihin.

Tämä avaa täysin uudenlaisia mahdollisuuksia näyttelyiden ja suuria katsojamääriä keräävien, ohjelmapainotteisten tapahtumien yhdistämiseen. Katsomoita voidaan käyttää ketterästi myös yksi kerrallaan, mikä tuo joustavuutta erilaisiin asiakastarpeisiin.

Messukeskus investoi myös hallien valo- ja äänitekniikkaan. Äänitekniikkaa vahvistetaan palvelemaan areenatuotantoja, mm. konsertteja. Halliin 7 tulee korkeatasoinen LED-valaistus, jossa voimakkuutta ja värilämpötilaa pystytään säätämään joustavasti. Tällöin valaistus palvelee paremmin esimerkiksi tv-tuotantoja.

– Katsomohankinta tekee Messukeskuksesta entistä houkuttelevamman tapahtumapaikan. Katsomoja voidaan käyttää esimerkiksi suurissa yritystapahtumissa, yhtiökokouksissa, seminaareissa, urheilu- ja pelitapahtumissa, gaaloissa, näytöksissä ja kongresseissa. Monet nykyisistäkin asiakkaistamme – esimerkiksi Helsinki International Horse Show – tulevat hyötymään katsomoista, sanoo Messukeskus Events & Congresses -liiketoiminnasta vastaava liiketoimintajohtaja Marcus Bergström.

Uudet katsomot tilataan automaattisesti avautuvina ja kokoon taittuvina. Käyttövaiheessa katsomot siirretään paikoilleen siirtokoneen avulla. Etuihin kuuluu tilaa säästävä säilytys ja nopea pystytysaika verrattuna perinteisiin telinekatsomoihin. Teräsrunkoihin perustuvat yksiköt ovat sisään vedettäviä ja ne säilytetään hallien seinustoilla, missä ne eivät vie tilaa eivätkä häiritse näyttelytoimintaa.

– Pian voimme tarjota edustavan ja teknisesti huipputasoisen areenan mittavillekin tapahtumille. Tämä edistää kaikenlaista matkailua Helsinkiin, joka koetaan Suomessa saavutettavuutensa ja palvelujensa puolesta itseoikeutetuksi paikaksi suurille kansainvälisille tapahtumille. Olemme työstäneet suunnitelman huolella kuuntelemalla niitä asiakkaita, jotka hyötyvät investoinnistamme, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Havainnekuvia katsomoista voi ladata täältä:
https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/Helsingin+Messukeskus+%7C+Helsinki+Expo+and+Convention+Centre/Tilat+%7C+Premises/

Lisätietoja: Helsingin Messukeskus, liiketoimintajohtaja Marcus Bergström, +358 44 5624 524, marcus.bergstrom@messukeskus.com. Markkinointi- ja viestintäjohtaja Lumia Ankkuri, +358 50 387 0023, lumia.ankkuri@messukeskus.com.

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. www.messukeskus.com @messukeskus 

Lue lisää