Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Makuelämyksiä ja inspiraatiota – Viini & Ruoka tuo yhteen ammattilaiset ja arjen nautiskelijat
Uutinen

Makuelämyksiä ja inspiraatiota – Viini & Ruoka tuo yhteen ammattilaiset ja arjen nautiskelijat

 
Viiniä, ruokaa ja rentoa tunnelmaa on luvassa torstaista sunnuntaihin 24.–27.10., kun Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Viini & Ruoka avaa ovensa. Ohjelma tarjoaa monipuolista sisältöä viinitastingeistä inspiroiviin esityksiin sekä herkullisiin uutuuksiin.

Ruokatoimittajat ry palkitsee tänä vuonna jo kuudetta kertaa Vuoden kotimaisen keittokirjan. Tunnustuksella huomioidaan keittokirjojen keskeinen merkitys suomalaisessa ruokakulttuurissa, niin inspiraation kuin uusien makuelämysten kautta. Ruokatoimittajien raati on tarttunut kauhoihin, testannut reseptit ja uppoutunut kirjojen sivuille arvioidessaan vuoden aikana ilmestyneet keittokirjat. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota muun muassa reseptiikan toimivuuteen ja kirjojen tarjoamaan uuteen tietoon sekä niiden visuaalisuuteen. Vuoden kotimainen keittokirja palkitaan torstaina 24.10. klo 12.00 Lonna-lavalla. 

Lauantaina ja sunnuntaina Näytöskeittiöön saapuu keittokirjailijoita ja ravintola-alan ihmisiä esittelemään teoksiaan ja jakamaan resepti-ideoitaan. Keskustelut ja näytökset tarjoavat hyvin mahdollisuuden tutustua keittokirjojen taustoihin ja tekijöihin sekä neuvoja omaan kotikeittiöön.

Lauantaina Näytöskeittiössä kuullaan Sara Parikan, Anni Pyykön ja Satu Koiviston parhaimmat vinkit lapsiperheiden ruokahävikin vähentämiseen. Vappu Pimiä puolestaan tuo joulun etuajassa, kun hän esittelee parhaimmat jouluherkkunsa. Ukrainalaisen perinneherkun, borssikeiton, historiaa ja maistuvimpia valmistusvinkkejä kuullaan ukrainalaiselta Jevhenija Kuznjetsovalta.

Pipsa Hurmerinta kokkaa sunnuntaina Näytöskeittiössä astetta fiinimpää lohturuokaa – siis täydellistä sunnuntairuokaa. Sunnuntain Näytöskeittiön ohjelmassa nähdään myös muun muassa Harri Syrjäsen yhden kattilan suosikkireseptit. Näytöskeittiön ohjelma-aikataulu on julkaistu tapahtuman verkkosivuilla www.viiniruoka.fi.

Jo neljännen kerran järjestettävä Rypäleenpoljennan SM-kilpailu valtaa Näytöskeittiön lauantaina, ja silloin luvassa on viinijuhlaa, naurua ja tietysti kutkuttavaa kilpailuhenkeä. Tämänhetkistä suomenmestaruustitteliä kantaa Madventures-kaksikko Tuomas ”Tunna” Milonoff ja Riku Rantala. Rypäleenpoljennan SM-kilpailu järjestetään lauantaina kello 19.00 Näytöskeittiössä.

Alan arvostetuimmat kilpailut järjestetään Viini & Ruoka -tapahtumassa

Torstaina ja perjantaina päästään seuraamaan jännittäviä Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuja, joissa alan huippuosaajat ottavat toisistaan mittaa Näytöskeittiön paineessa. Kisat tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä kurkistamaan huippuammattilaisten työskentelyyn.

Myös vuoden 2023 voittajien työhön pääsee tutustumaan tapahtumassa, sillä he ovat suunnitelleet ja valmistaneet Viini & Ruoka -tapahtumalle oman menun viinisuosituksineen sekä syksyisen Pink Autumn -drinkin.

Viini & Ruoka on Suomen suurin ruoka- ja viinitapahtuma. Se järjestetään 24.–27.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa samanaikaisesti Helsingin Kirjamessujen kanssa. Tapahtuman järjestävät yhdessä Viinilehti Oy ja Helsingin Messukeskus. Lauantaista sunnuntaihin 26.–27.10. Messukeskuksessa on avoinna myös erityisruokavalioiden tapahtuma Lautasella.

Lisätietoja: Viinilehti, tapahtumatuottaja Tuuli Penttilä, p. 050 466 4682, tuuli.penttila@viinilehti.fi; Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

www.viiniruoka.fi | #viiniruoka

Kuvia aiemmista tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com

Lue lisää