Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Hoitotyön uudistukset ja ajankohtaiset aiheet esillä Sairaanhoitajapäivillä– mukana 18 hyvinvointialuetta
Uutinen

Hoitotyön uudistukset ja ajankohtaiset aiheet esillä Sairaanhoitajapäivillä– mukana 18 hyvinvointialuetta

Sairaanhoitajien tärkein vuotuinen täydennyskoulutus- ja näyttelytapahtuma kokoaa yhteen lähes kaikki hyvinvointialueet sekä alan muut keskeiset toimijat ja asiantuntijat. Sairaanhoitajille räätälöidyn tapahtuman teemana on tänä vuonna "Vahvista osaamistasi". Sairaanhoitajapäivät järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 2.–3.10. yhteistyössä Suomen Sairaanhoitajien kanssa

Sairaanhoitajapäivien luennoilla keskitytään hoitotyön päivänpolttaviin aiheisiin. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden syventyä esimerkiksi hyvinvointialueiden tulevaisuudesta käytävään keskusteluun. Sairaanhoitajapäivien näyttelyssä alueensa työskentelymahdollisuuksia esittelee muun muassa Keski-Uudenmaan hyvinvointialue Keusote.   

”Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen rekrytointitilanne on selkeästi parantunutviimeisen vuoden aikana. Pitkäjänteinen kehittämistyö jo ennen hyvinvointialueiden käynnistämistä on vaikuttanut positiivisesti henkilöstön pito- ja vetovoimaan. Olemme mm. valmentaneet esihenkilöitä yhteisöohjautuvaan toimintakulttuuriin, harmonisoineet sote-henkilöstön palkat ja vaikuttaneet henkilöstön työhyvinvointiin usein eri keinoin. Henkilöstön kokema työelämän laatu on pysynyt vakaana toimintaympäristön muutoksista huolimatta”, sanoo Keusoten henkilöstöjohtaja Monica Hostio.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue on panostanut rekrytointiin ja tulevaisuuden osaajien houkuttelemiseen. Esimerkiksi oppilaitosyhteistyö on tässä avainasemassa.

”Henkilöstön saatavuus on parantunut kaikissa muissa henkilöstöryhmissä lukuun ottamatta lastensuojelun sosiaalityöntekijöitä ja lääkäreitä.  Keusoten rekrytoinnin slogan ”parempi meillä, kuin muualla” on näkynyt hakijamäärissä. Seuraavien vuosien aikana Keusotessa saavuttaa eläkeiän noin joka viides työntekijä ja tulemme tarvitsemaan sote-osaajia tulevaisuudessa. Jo olemassa oleva tiivis yhteistyö erityisesti oppilaitosten kanssa tulee olemaan avain henkilöstön saatavuuteen tulevaisuudessa”, Hostio sanoo.

Suomen suurin hoitotyön ammattitapahtuma

Sairaanhoitajapäivät on Suomen suurin hoitotyön täydennyskoulutus- ja näyttelytapahtuma, joka houkuttelee tuhansia kävijöitä eri puolilta Suomea. Kävijät ovat sairaanhoitajia, hoitoalan opiskelijoita ja esihenkilöitä hoitotyön eri aloilta ja työyksiköistä. Tapahtuma koostuu kattavasta maksullisesta ohjelmasta sekä maksuttomista tietoiskuista ja laajasta näyttelyalueesta, jossa pääsee tutustumaan hoitoalan uusimpiin innovaatioihin. 

Sairaanhoitajapäivien kanssa samaan aikaan 2.–3.10. Messukeskuksessa järjestetään myös vanhustyön Hyvä Ikä- ja kuntoutusalan Fysioterapia & Kuntoutus -messut. Ammattilaiskävijät voivat tutustua kaikkiin kolmeen tapahtumaan samalla kertaa. Expomark järjestää Hyvä Ikä -messut yhteistyössä Vanhustyön keskusliiton ja Fysioterapia & Kuntoutus -messut Suomen Fysioterapeuttien kanssa.   
 
Lisätietoja:

Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com, p. 050 574 3444

Kuvia aiemmista Messukeskuksen tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com  

Lue lisää