Siirry sisältöön

Usein kysytyt kysymykset

Näytteilleasettajille ja rakentajille

Info

 

Aukioloajat

Messukeskus on avoinna kävijöille vain tapahtumapäivinä. Ovet avataan yleensä 30min ennen tapahtumaa. Tapahtumien aukioloajat löydät tapahtumakohtaisilta infosivuilta.

Aukioloajat näytteilleasettajille ja rakentajille eMessukeskuksen infosivuilla.

 

Avustajan sisäänpääsy

Vammaisen avustaja pääsee Messukeskuksen järjestämään tapahtumaan maksutta sisälle saapuessaan yhdessä avustettavan kanssa. Avustajalle ei tarvita erillistä lippua, mutta varauduttehan pyydettäessä esittämään sisäänkäynnin henkilökunnalle esimerkiksi avustettavan vammaiskortin tai muun todistuksen avustajan tarpeellisuudesta.

Avustettavalla tulee olla pääsylippu. Avustettava henkilö voi ostaa alennushintaisen lipun, mikäli hän on siihen oikeutettu, esimerkiksi lastenlipun tai erikoislipun alennusryhmille.

Myös opas- ja avustajakoirat sekä edellä mainittuihin tehtäviin harjoittelevat, asianmukaisesti merkityt koirat ovat tervetulleita Messukeskukseen.

Mikäli tapahtuman järjestäjänä on joku muu kuin Messukeskus, saat tietoa pääsylipuista tapahtuman järjestäjältä.

 

Eläkeläiset

Eläkeläinen voi ostaa Erikoislipun (alennusryhmään kuuluville) verkkokaupasta tai tapahtuma-aikana sisäänkäyntien kassoilta. Lippujen hinnat löytyvät tapahtumakohtaisilta infosivuilta.

Eläkkeellä olo tulee todistaa sisäänkäynnillä kysyttäessä henkilötodistuksella (65 vuotta täyttäneet) tai henkilötodistuksella ja työeläkekortilla, kansaneläkkeensaajan kortilla tai Kelan antamalla kirjallisella todistuksella kansaneläkkeen saamisesta (alle 65-vuotiaat).

 

Ensiapu

Ensiapupisteen puhelinnumero 040 450 3237. Messukeskuksen järjestämissä tapahtumissa ensiavusta vastaa Suomen Punainen Risti. Ensiapupiste sijaitsee lähellä Messuparkki sisäänkäyntiä, vaatesäilytyspisteen läheisyydessä. Voit kysyä tarke sijaintia henkilökunnaltamme.

Messukeskuksessa on defibrillaattoreita, defi.fi.

Yleinen hätänumero on 112 (osoite Messuaukio 1).

 

Esteettömyys

Messukeskus on esteetön. Lue lisää.

 

Eväiden syöminen

Omien eväiden tuominen Messukeskukseen on sallittua, mutta niitä ei saa nauttia ravintoloiden tiloissa.

 

Hotelli

Messukeskuksen yhteydessä on hotelli Holiday Inn Helsinki – Expo. Lue lisää täältä

 

Ikärajat, liput

Messukeskuksen järjestämissä tapahtumissa on myynnissä 7-15v lapsille oma alennushintainen lippu. Tapahtumasta riippuen alle 7v pääsee ilmaiseksi tai myynnissä on erillinen lippu. Tapahtumakohtaiset ikärajat ja lippujen hinnat näet täältä. 

16-vuotiaat ja sitä vanhemmat ostavat aikuisen lipun, mikäli ei ole oikeutettu esim. opiskelija-alennukseen. Lue lisää

Mikäli tapahtuman järjestäjä on muu kuin Messukeskus, saat tietoa lipuista tapahtuman järjestäjältä.

 

Ikärajat, sisäänpääsy

Messukeskuksen järjestämiin yleisötapahtumiin alle 12-vuotiaat voivat tulla vain yli 16-vuotiaan aikuisen seurassa (poikkeuksena K-18 alueet).

Messukeskuksen järjestämät ammattitapahtumat on suunnattu yli 16-vuotiaille alan ammattilaisille tai tapahtumasta riippuen myös alan opiskelijoille. Tarkista tapahtumakohtaiset tiedot täältä.

Mikäli tapahtuman järjestäjä on muu kuin Messukeskus, saat tietoa ikärajoista tapahtuman järjestäjältä.

 

Kielletyt esineet ja aineet

Messukeskukseen ei saa tuoda terä- tai muita aseita, alkoholia, huumausaineita, räjähteitä tai ilotulitteita.

 

Koronaepidemia: erityistoimenpiteet

Asiakkaiden ja henkilökunnan terveys on Messukeskukselle ensiarvoisen tärkeää. Seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeistuksia mutta kokeneena tapahtumajärjestäjänä teemme myös paljon ennakoivaa työtä varmistaaksemme tapahtumien ja tilojen turvallisuuden. Lisää varautumisesta ja hygieniasta voit lukea koronasivustoltamme.

Korona-ajan aiheuttamista muutoksista lippujen käyttöön ja ohjelmaan löydät lisätietoja täältä.

Kulttuurietu

Pääsylippua ei voi maksaa kulttuuri- ja virikeseteleillä, -korteilla tai -sovelluksilla. Lainsäädännön linjauksen mukaan ne eivät käy maksuna messutapahtumiin. Poikkeuksena ovat urheilu- ja kulttuurialan messut, joita Messukeskuksen ohjelmassa ovat GoExpo ja Helsingin Kirjamessut. Näissä kahdessa tapahtumassa maksutapana käyvät Edenredin (mobiilimaksu, Edenred-kortti ja setelit), Smartumin (mobiilimaksu ja setelit), Eazybreakin (mobiilimaksu) ja ePassin (mobiilimaksu) kulttuurietu tai yhdistetty liikunta- ja kulttuurietu. Edun saa Messukeskuksen sisäänkäyntien kassapisteiltä. Pelkkä liikuntaetu ei kuitenkaan sovellu maksutavaksi, eikä etua toistaiseksi voi hyödyntää messulipun verkkokauppaostoissa.

Verohallinnon ohjeistuksen mukaan etuja ei voi käyttää muiden kuin edunhaltijan omien, henkilökohtaisten palveluiden maksuun. Etuja ei voi käyttää useamman kuin yhden lipun/osallistumismaksun suorittamiseen per tilaisuus. Etuja ei voi käyttää tavaratuotteiden tai oheispalveluiden hankintaan, kuten kahviopalveluihin, fanituotteisiin tai pysäköintiin eikä striimitapahtumien osallistumisen maksamiseen. Palveluntarjoajien ehtojen mukaan virheellisesti tehtyjä maksusuorituksia ei palauteta takaisin asiakkaalle, vaan asiakas voi menettää saldonsa tai setelit.

Kuvaaminen Messukeskuksessa

Messukeskuksen järjestämissä tapahtumissa saa kuvata omaan tai journalistiseen käyttöön, kunhan kuvaukset eivät häiritse muita asiakkaita tai meneillään olevaa ohjelmaa. Mikäli kuvaat tunnistettavissa olevia henkilöitä, tulee heiltä pyytää kuvauslupa. Ehdottoman tärkeää lupa on kysyä alaikäisten lasten vanhemmilta ja heiltä lupa tulisi saada kirjallisesti. Messukeskuksella on myös oikeus evätä kuvaaminen.

Kokonaisten esitysten tai ohjelmien taltiointi on lähtökohtaisesti kielletty ja vaatii aina erillisen luvan tapahtumajärjestäjältä.

Langattomat mikrofonit

Mikäli harkitset tuovasi messuille esim. oman pienen kameran ja mikrofonin, tulee mikrofonin olla langallinen. Mikäli tapahtuman aikana huomataan tapahtumakävijällä langaton mikrofoni, Messukeskuksella on oikeus kieltää langattoman mikrofonin käyttö.

Langattomat mikrofonit sekoittuvat Messukeskuksen ohjelmalavojen sekä näytteilleasettajien käyttämien langattomien mikrofonien taajuuksien kanssa.

Lastenhoitohuone

Yleisötapahtumissa palvelee lastenhoitohuone Ylägallerian käytävällä. Lastenhoitohuoneesta löytyy wc-tila myös perheen pienimmille, vaipanvaihtotila ja mikroaaltouuni.

Lastenhoitohuoneessa lapsi on huoltajansa vastuulla, eikä lasta saa jättää valvomatta huoneeseen.

Lisäksi vaipanvaihtoon soveltuvia tasoja löytyy lähes jokaisesta Messukeskuksen wc-tilasta.

Lastenrattaat

Lastenrattaita voi maksutta lainata sisäänkäynneiltä vierailun ajaksi. Rattaita ei voi varata ennakkoon.

Omia lastenrattaita tai vaunuja ei voi jättää vaatesäilytykseen. Joissakin tapahtumissa on käytössä erillinen vaunuparkki.

Leiriytyminen Messukeskuksen alueella

Messukeskuksen pysäköintitalossa ja piha-alueilla leiriytyminen on kielletty. Lähin leirintäalue on Rastilan leirintäalue, Karavaanikatu 4, 00980 Helsinki. Lisätietoja löydät täältä.

 

Lemmikit messuilla

Omia lemmikkejä ei allergiasyistä voi tuoda mukanaan messuille. Opas- ja avustajakoirat sekä edellä mainittuihin tehtäviin harjoittelevat, asianmukaisesti merkityt koirat ovat tervetulleita Messukeskukseen.

 

Lipunmyynti

Lippuja Messukeskuksen järjestämiin yleisötapahtumiin voi ostaa verkkokaupasta ja tapahtuma-aikana sisäänkäyntien kassoilta.

Myytävät lipputyypit ja niiden hinnat löytyvät tapahtumakohtaisilta infosivuilta.

Korona-ajan aiheuttamista muutoksista lippujen käyttöön löydät lisätietoja täältä.

Oppilaitosten, yhdistysten ja yritysten on mahdollista ostaa ryhmälippuja laskulle. Tilauksen voi tehdä viimeistään 2 viikkoa ennen tapahtumaa sähköpostitse asiakaspalvelu@messukeskus.com tai ostaa liput tapahtuma-aikana kassalta maksusitoumuksella. Tilaukseen lisätään laskutuslisä 24,80 €.

Sisäänpääsy ammattitapahtumaan edellyttää rekisteröitymistä kävijäksi joko ennakkoon tai Messukeskuksen sisäänkäynnillä. Lisätietoja tapahtumakohtaisilla infosivuilla. Varaudu todistamaan ammattilaisuutesi pyydettäessä esimerkiksi käyntikortilla tai tutkintotodistuksella.

Pääsylippu tulee tulostaa joko ennakkoon tai sisäänkäynnin palvelupisteellä sekä pitää esillä vierailun ajan. Sisäänkäynneillä on jaossa maksuttomia muovisia koteloita ja klipsejä rintakortin kiinnitystä varten.

Mikäli tapahtuman järjestäjänä on joku muu kuin Messukeskus, saat tietoa pääsylipuista tapahtuman järjestäjältä.

Messukeskuksella on oikeus evätä sisäänpääsy terveysturvallisuuteen perustuen. Tällöin Messukeskus vaihtaa sisäänpääsylipun lahjalippuun, joka oikeuttaa kertakäyntiin Messukeskuksen järjestämässä tapahtumassa saman vuoden aikana. Muista korona-ajan aiheuttamista muutoksista lippujen käyttöön löydät lisätietoja täältä.


Lipputyypit ja voimassaoloajat

Yksittäinen lippu oikeuttaa kertakäyntiin lipussa mainitussa tapahtumassa. Jos tuotteen nimessä ei lue erikseen päivää, esim. perjantailippu, lipun voi käyttää kertakäyntiin vapaavalintaisena tapahtumapäivänä.

Aikuiset: 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt, jotka eivät ole oikeutettua alennushintaiseen Erikoislippuun.

Lapset: 7-15 -vuotiaat lapset. Tapahtumasta riippuen alle 7v pääsee ilmaiseksi tai myynnissä on erillinen lippu.

Erikoislippu (alennusryhmään kuuluville): opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, kriisinhallintaveteraanit, varusmiehet ja siviilipalvelushenkilöt.

Ryhmälippu: Ryhmän minimikoko on 10 henkilöä.

Brunssi ja pääsylippu: Sisältää kertakäynnin messuilla ja brunssin samana päivänä Street Kitchen -ravintolassa. Vaihdetaan lipukkeeseen sisäänkäynnin palvelupisteellä.

Perhelippu: Max 2 aikuista ja 3 lasta (7-15v). Perhelipulla koko perheen tulee saapua yhdessä messuille. Lippu luetaan sisäänkäynnin palvelupisteellä.

Koko tapahtuman voimassaolevat liput: vaihdetaan rannekkeeseen palvelupisteessä ensimmäisellä käynnillä. Rannekkeella pääset kulkemaan porteista edestakaisin tapahtumapäivinä.

Mikäli tapahtuman järjestäjänä on joku muu kuin Messukeskus, saat tietoa pääsylipuista tapahtuman järjestäjältä.

Korona-ajan aiheuttamista muutoksista lippujen käyttöön löydät lisätietoja täältä.

Liput, koronarajoitusten vuoksi käyttämättä jääneet

Olemme pidentäneet lahjalippujen voimassaoloaikaa. Myös messulippusi käy sellaisenaan vastaavassa seuraavassa tapahtumassa. Messukeskuksen itse järjestämiä yleisötapahtumia vuonna 2022 ovat: Matkamessut, MP, Vene 22 Båt, GoExpo, Kuva & Ääni, Kevätmessut, Lähiruoka & Luomu, Lapsimessut, Hupicon, Eläinystäväni, Habitare 2022, I love me 2022 ja Auto  2022.

Myös Helsingin Kirjamessut järjestetään sekä vuonna 2021 että vuonna 2022, mutta aiemmat liput eivät enää ole voimassa kirjamessuilla. Tämä poikkeus johtuu siitä, että kirjamessut järjestettiin viime vuonna virtuaalisena ja kaikilla lipun ostaneilla oli silloin mahdollisuus vaihtaa ostettu lippu eLippuun tai lahjalippuun.

Voit myös halutessasi vaihtaa messulipun Messukeskuksen lahjalippuun, joka käy kaikkiin Messukeskuksen itse järjestämiin yleisötapahtumiin.  Jos haluat vaihtaa messulipun lahjalippuun, lähetä asiakaspalveluumme nimesi, sähköpostiosoitteesi sekä lippu tai sen tilausnumero: asiakaspalvelu@messukeskus.com. Lähetämme lahjalipun sähköpostiisi.

Lipun tulostaminen

Yleisötapahtuman pääsylippua ei tarvitse tulostaa. Verkkokaupasta ostettu tai näytteilleasettajalta saatu eLippu luetaan sähköisesti sisäänkäyntien porteilla joko paperitulosteesta tai älypuhelimen näytöltä. Ota lippu esille ja näytä sen QR-koodia portin lukijalaitteelle, jolloin portti avautuu. Varmistathan ennen saapumistasi, että saat avattua lipputiedoston puhelimellasi. Ongelmatilanteissa saat apua sisäänkäynnin palvelupisteeltä.

Ammattitapahtuman pääsylippu tulee tulostaa joko ennakkoon tai sisäänkäynnin palvelupisteellä sekä pitää esillä vierailun ajan. Sisäänkäynneillä on jaossa maksuttomia muovisia koteloita ja klipsejä rintakortin kiinnitystä varten.

 

Löytötavarat

Messukeskuksen järjestämissä tapahtumissa löytötavarat kerätään tapahtuma-aikana Messutoimistoon, mistä niitä voi tiedustella tapahtuman aukioloaikoina messutoimisto@messukeskus.com p. 0404503241. Messukeskuksen asiakaspalvelu ei vastaa löytötavarakyselyihin tapahtuman päätyttyä.

Löytötavarat toimitetaan tapahtuman päätyttyä 2 arkipäivän kuluessa Suomen Löytötavarapalveluun, mistä niitä voi tiedustella puhelimitse tai sähköisellä lomakkeella:

Suomen löytötavarapalvelu, Mäkelänkatu 56, 00510 Helsinki,

https://loytotavara.net/helsinki

Maksullinen puhelinpalvelu 0600 41006, avoinna 24h/7.

Mikäli tapahtuman järjestäjänä on joku muu kuin Messukeskus, saat tietoa löytötavaroista tapahtuman järjestäjältä.

 

Maksuvälineet

Messukeskuksen palvelupisteissä ja ravintoloissa maksuvälineinä käyvät käteisen lisäksi yleisimmät debit- ja luottokortit, esim. Visa, Visa Electron, MasterCard, American Express ja Diners Club. Näytteilleasettajien messuosastoilla maksuvaihtoehdot vaihtelevat.

Lippuverkkokaupan maksutapoina ovat verkkopankkien verkkomaksut, korttimaksut (Visa, Visa Electron, MasterCard ja Business Eurocard), MobilePay sekä Pivo-sovellus. Lue lisää

Oppilaitosten, yhdistysten ja yritysten on mahdollista ostaa ryhmälippuja laskulle. Tilauksen voi tehdä viimeistään 2 viikkoa ennen tapahtumaa sähköpostitse asiakaspalvelu@messukeskus.com tai ostaa liput tapahtuma-aikana kassalta maksusitoumuksella. Tilaukseen lisätään laskutuslisä 24,80 €.

Pääsylippua ei voi maksaa kulttuuri- ja virikeseteleillä, -korteilla tai -sovelluksilla. Lainsäädännön linjauksen mukaan ne eivät käy maksuna messutapahtumiin. Poikkeuksena ovat urheilu- ja kulttuurialan messut, joita Messukeskuksen ohjelmassa ovat GoExpo ja Helsingin Kirjamessut. Näissä kahdessa tapahtumassa maksutapana käyvät Edenredin, Smartumin, Eazybreakin ja ePassin kulttuurietu tai yhdistetty liikunta- ja kulttuurietu. Edun saa Messukeskuksen sisäänkäyntien kassapisteiltä. Pelkkä liikuntaetu ei kuitenkaan sovellu maksutavaksi, eikä etua toistaiseksi voi hyödyntää messulipun verkkokauppaostoissa. Verohallinnon ohjeistuksen mukaan etuja ei voi käyttää muiden kuin edunhaltijan omien, henkilökohtaisten palveluiden maksuun. Etuja ei voi käyttää useamman kuin yhden lipun/osallistumismaksun suorittamiseen per tilaisuus. Etuja ei voi käyttää tavaratuotteiden tai oheispalveluiden hankintaan, kuten kahviopalveluihin, fanituotteisiin tai pysäköintiin eikä striimitapahtumien osallistumisen maksamiseen. Palveluntarjoajien ehtojen mukaan virheellisesti tehtyjä maksusuorituksia ei palauteta takaisin asiakkaalle, vaan asiakas voi menettää saldonsa tai setelit

 

Messuklubi

Messuklubi on Messukeskuksen yleisömessuista kiinnostuneille tarkoitettu oma, ilmainen klubi. Lue lisää ja liity jäseneksi täällä.

Jos olet jo jäsen, mutta et ole saanut klubikirjeitä, ota yhteys asiakaspalvelu@messukeskus.com.

Voit poistua Messuklubin postituslistalta klikkaamalla klubikirjeen alatunnisteesta löytyvää linkkiä.

 

Opiskelijat

Opiskelija voi ostaa Erikoislipun (alennusryhmään kuuluville) verkkokaupasta tai tapahtuma-aikana sisäänkäyntien kassoilta. Lippujen hinnat löytyvät tapahtumakohtaisilta sivuilta.

Opiskelijakortti tai oppilaitoksen opiskelijatodistus tulee esittää kysyttäessä sisäänkäynnillä. Yli 15-vuotias peruskoululainen tarvitsee koulun opiskelijatodistuksen tai ostaa aikuisten lipun.

Mikäli kyseessä on ammattitapahtuma, opiskelijan sisäänpääsy edellyttää rekisteröitymistä kävijäksi joko ennakkoon tai Messukeskuksen sisäänkäynnillä. Lisätietoja tapahtumakohtaisilla infosivuilla. Laita organisaatiokenttään oppilaitoksen nimi ja yhteystietoihin omat yhteystietosi.

Mikäli tapahtuman järjestäjänä on joku muu kuin Messukeskus, saat tietoa pääsylipuista tapahtuman järjestäjältä.

 

Pankkiautomaatti

Pankkiautomaatit sijaitsevat Lasigalleriassa ja Alagalleriassa.

 

Poistuminen messuilta ja palaaminen saman päivän aikana

Jos haluat poistua messuilta ja palata samana päivänä uudelleen, pyydä sisäänkäynnin henkilökunnalta leima käteesi ennen poistumista.

Ammattitapahtumissa et tarvitse leimaa käteesi, vaan ammattilaisen rintakortti on voimassa koko tapahtuman ajan ja voit vapaasti kulkea sisään ja ulos.

Mikäli tapahtuman järjestäjänä on joku muu kuin Messukeskus, saat tietoa käytännöistä tapahtuman järjestäjältä.

 

Pysäköinti

Pysäköintiohjeet ja hinnat löydät täältä.

 

 

Pyörätuolin lainaaminen

Sisäänkäynneillämme on pyörätuoleja, joita voi maksutta lainata ennakkovarauksesta. Varaa pyörätuoli sähköpostilla asiakaspalvelu@messukeskus.com. Kerro viestissä saapumispäivä, kellonaika, sisäänkäynti ja omat yhteystietosi. Saat asiakaspalvelulta varausvahvistuksen, kun pyyntösi on käsitelty.

Esteettömyydestä löydät lisää tietoa täältä.

 

Ravintolat

Messukeskuksen ravintolat ovat avoinna tapahtumien aukioloaikojen mukaisesti ja niihin pääsy edellyttää sisäänpääsylippua tapahtumaan. Poikkeuksena ovat ravintola Platta ja Holiday Inn Helsinki – Expo Open Lobby, joihin on sisäänkäynti hotellin sisäänkäynnin yhteydessä sekä Messuaukiolta.

Lue lisää ravintoloista täältä.

 

Rekisteröityminen ammattitapahtumaan

Sisäänpääsy ammattitapahtumaan edellyttää rekisteröitymistä kävijäksi joko ennakkoon tai Messukeskuksen sisäänkäynnillä. Lisätietoja tapahtumakohtaisilla infosivuilla. Varaudu todistamaan ammattilaisuutesi pyydettäessä esimerkiksi käyntikortilla tai tutkintotodistuksella.

Pääsylippu tulee tulostaa joko ennakkoon tai sisäänkäynnin palvelupisteellä sekä pitää esillä vierailun ajan. Sisäänkäynneillä on jaossa maksuttomia muovisia koteloita ja klipsejä rintakortin kiinnitystä varten.

 

Ryhmäliput

Ryhmälippuja voit ostaa ennakkoon Messukeskuksen verkkokaupasta tai sisäänkäynneiltä tapahtuman aukioloaikoina. Ryhmän minimikoko on 10 henkilöä.

Verkkokaupasta ostetut liput tulevat sähköpostiin yhtenä pdf-tiedostona, jokainen lippu omalla sivullaan. Voit tulostaa ja jakaa liput seurueelle ennakkoon, jolloin voitte saapua messuille eri aikaan. Jos et jaa lippuja ennakkoon, päästä seurue ensin sisälle ja tule itse sisälle viimeisenä.

Jos liput ostetaan kassalta, koko ryhmän tulee saapua sisään samanaikaisesti.

Korona-ajan aiheuttamista muutoksista lippujen käyttöön löydät lisätietoja täältä.

 

Saapuminen Messukeskukseen

Tulo-ohjeet ja Messukeskuksen osoitetiedot löydät täältä.

 

Sisäänpääsy samanaikaisiin tapahtumiin

Messukeskuksen itse järjestämillä messuilla, joilla on yhteiset aukioloajat, pääsee vierailemaan yhdellä pääsylipulla saman käynnin aikana. Erillistä lippua jokaiseen tapahtumaan ei tarvita.

Sisäänpääsy samanaikaisiin ammattitapahtumiin tai ulkopuolisen järjestäjän tapahtumiin vaatii yleensä erillisen pääsylipun tai rekisteröitymisen. Tapahtumakohtaisen tiedon löydät kyseisen tapahtuman nettisivuilta.

 

Tupakointi

Messukeskus on savuton. Tupakointialueet sijaitsevat ulkona Messuaukio pääsisäänkäynnin ja Messuparkki sisäänkäynnin tuntumassa.

 

Turvallisuus

Messukeskuksen terveysturvallisuusohjeistuksen löydät täältä.

 

Työttömät

Työtön voi ostaa Erikoislipun (alennusryhmään kuuluville) verkkokaupasta tai tapahtuma-aikana sisäänkäyntien kassoilta. Lippujen hinnat löytyvät tapahtumakohtaisilta infosivuilta.

Työttömyys tulee todistaa kysyttäessä sisäänkäynnillä joko paperisena tai sähköisenä:
– Kelan tai työttömyyskassan korkeintaan 3 kk ikäinen maksupäätös työttömyydestä
– TE-palvelukeskuksen Oma asiointi -sivuilta tulostettu todiste
– Kotouttamissuunnitelma, jonka henkilö on saanut ennen kuin saa varsinaisen todistuksen työttömyydestä

Etua ei myönnetä pelkällä työvoimatoimiston ajanvarauskortilla tai asiakaskortilla eikä vanhempainvapaalla olevalle.

 

Vaatesäilytys

Valvotut vaatesäilytyspisteet löytyvät sisäänkäyntien yhteydestä. Vaatesäilytyksen hinta on 3 € per henkilö. Maksuvälineenä käyvät käteinen ja yleisimmät maksukortit.

Messukeskuksen järjestämissä yleisötapahtumissa on käytössä myös ryhmänaulakko peruskouluikäisille ja sitä nuoremmille, maksimissaan 30 hengen ryhmille. Ryhmänaulakon hinta on 30€. Ryhmän tulee saapua ja lähteä yhtä aikaa ja ryhmä saa vain yhden naulakkolapun. Maksuvälineenä käyvät käteinen ja yleisimmät maksukortit.

Oppilaitosten on mahdollista maksaa koululaisryhmän vaatesäilytys myös maksusitoumuksella.

Takin lisäksi vaatesäilytykseen voi jättää myös yhden laukun, mutta ei lastenrattaita tai vaunuja. Joissakin tapahtumissa on käytössä erillinen matkalaukkunaulakko tai vaunuparkki.

Lukollisia säilytyslokeroita on Lasigalleriassa (K39 x L34 x S50 ja K19 x L34 x S50) sekä Ala-Galleriassa (K32 x L23 x S50). Säilytysmaksu on 2 € eikä rahaa palauteta säilytyksen jälkeen.

Vapaaliput

Jos olet saanut lahjalipun tai vapaalipun sähköpostina tai tekstiviestinä, voit näyttää lipussa olevan QR-koodin sisäänkäynnin portilla lukijalaitteelle älypuhelimestasi tai paperitulosteesta.

Jos sait käyttöösi paperisen vapaalipun, ota lippu mukaan ja näytä lipussa oleva QR-koodi sisäänkäynnin portilla lukijalaitteelle.

Lippu oikeuttaa kertakäyntiin lipussa mainitussa tapahtumassa eikä sitä voi vaihtaa muun tapahtuman lipuksi tai käyttää maksuvälineenä muihin tuotteisiin. Jos sait useamman lipun, päästä ensin seuralaisesi sisälle tai välitä hänelle oma lippu ennen sisäänkäyntiä.

Korona-ajan aiheuttamista muutoksista lippujen käyttöön löydät lisätietoja täältä.

 

Verkkokauppa

Lippuverkkokaupan ohjeet  ja usein kysytyt kysymykset.

Verkkokaupasta ostetut liput toimitetaan maksun jälkeen tilauksella annettuun sähköpostiin yhtenä pdf-tiedostona, jokainen lippu omalla sivullaan.

Verkkokauppalipuilla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta.

Korona-ajan aiheuttamista muutoksista lippujen käyttöön löydät lisätietoja täältä.

 

Wifi

Messukeskus tarjoaa kaikissa tiloissaan maksutta käyttöön langattoman ”Messukeskus” -nimisen verkon, joka soveltuu netin selailuun ja muuhun kevyeen liikennöintiin. Verkko ei vaadi salasanaa.