Skip to content

Usein kysytyt kysymykset

Löytötavarat

Messukeskuksen löytötavaroita voi tiedustella Suomen löytötavarapalvelusta:
Suomen löytötavarapalvelu, Mäkelänkatu 56, 00510 Helsinki,
https://loytotavara.net/helsinki

Avoinna ma-pe 10-18 ja la 10-14. Maksullinen puhelinpalvelu 0600 41006, avoinna 24h/7. Löytötavaroita voi tiedustella myös sähköisen lomakkeen kautta.

Liput ja sisäänpääsy

Verkkokauppa, lippujen ostaminen ennakkoon
Verkkokaupasta saat liput yleisömessuillemme  ilman palvelumaksuja. Kun ostat liput viimeistään tapahtumaa edeltävänä päivänä, saat ne edullisemmin.

Verkkokauppaan

 

Liput ovelta
Messukeskuksen eteläinen ja pohjoinen sisäänkäynti avataan puoli tuntia ennen messujen avautumista.

Lippujen hinnat
Lippujen hinnat löytyvät tapahtumien sivuilta. Tarjoamme asiakkaillemme myös kokoaikalippuja sekä alennuksia ryhmille, opiskelijoille, varusmiehille, eläkeläisille ja työttömille. Vammaisen avustaja pääsee Messukeskuksen järjestämiin tapahtumiin maksutta sisään.

Maksuvälineet
Käteisen lisäksi maksuvälineinä käyvät yleisimmät debit- ja luottokortit, esim. Visa, Visa Electron, MasterCard, American Express ja Diners Club. Verohallinnon päätöksestä johtuen emme voi vastaanottaa kulttuuriseteleitä maksuvälineinä.

Vapaaliput
Jos messuille osallistuva yritys on lähettänyt käyttöösi vapaalipun, esitä lippu sisäänkäynnillämme. Lippu oikeuttaa kertakäyntiin lipussa mainitussa tapahtumassa.

Sisäänpääsy ammattimessuille
Sisäänpääsy edellyttää rekisteröitymistä joko ennakkoon netissä tai Messukeskuksen sisäänkäynneillä, lisätietoja tapahtumien sivuilta. Varaudu todistamaan ammattilaisuutesi. Sisäänpääsyyn oikeuttavan rintamerkin voit tulostaa mukaasi ennakkoon tai sisäänkäyntiemme Help Desk -pisteissä.

Ryhmäliput
Ryhmälippuja voi ostaa ennakkoon Messukeskuksen verkkokaupasta tai sisäänkäynneiltä tapahtuman aukioloaikoina. Jos liput ostetaan verkkokaupasta, ryhmän jäsenten ei tarvitse saapua messuille samanaikaisesti. Jos liput ostetaan kassalta, koko ryhmän tulee saapua sisään samanaikaisesti.

Kulttuuri- ja liikuntasetelin käyttö
Messulippua ei voi maksaa kulttuuri- ja liikuuntaseteleillä. Verohallinnon mukaan kulttuuri- ja liikuntasetelit eivät käy maksuvälineenä messutapahtumiin.

Kriisinhallintaveteraanit
Kriisinhallintaveteraanit saavat lipun alennettuun hintaan esittämällä alennukseen oikeuttavan korttinsa sisäänkäynnillä.

Opiskelija-alennus
Esitä sisäänkäynnillä opiskelijakorttisi tai pyydä oppilaitokselta opiskelijatodistus mukaasi.

Varusmiehet
Varusmiehet saavat lipun alennettuun hintaan esittämällä alennukseen oikeuttavan korttinsa sisäänkäynnillä.

Eläkeläiset
Eläkeläiset saavat lipun alennettuun hintaan esittämällä alennukseen oikeuttavan korttinsa sisäänkäynnillä.

Työttömät
– Kelan tai työttömyyskassan korkeintaan 3 kk ikäinen maksupäätös työttömyydestä
– TE-palvelukeskuksen Oma asiointi -sivuilta tulostettu todiste
– Kotouttamistodistus, jonka henkilö on saanut ennen kuin saa varsinaisen todistuksen työttömyydestä
– Työttömyystodiste voi olla myös sähköisessä muodossa esitettävä todiste
– Alennusta ei myönnetä pelkällä työvoimatoimiston ajanvarauskortilla / asiakaskortilla

Avustaja
Vammaisen avustaja pääsee Messukeskuksen järjestämiin tapahtumiin maksutta sisään.
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Messukeskukseen. Esteettömyys

Lemmikit messuilla
Lemmikkejä ei allergiasyistä voi tuoda mukanaan messuille. Opaskoiran kanssa sen sijaan voi tulla messuille.

Kielletyt esineet ja aineet
Messukeskukseen ei saa tuoda terä- tai muita aseita, alkoholia, huumausaineita, räjähteitä tai ilotulitteita.

Palvelut

Vaatesäilytyksen hinta
Valvotun vaatesäilytyksen hinta on 3 €. Maksuvälineenä käyvät käteinen ja yleisimmät maksukortit. Vaatesäilytykseen voi jättää myös yhden matkalaukun. Joissakin tapahtumissa on käytössä erillinen matkalaukkunaulakko.

Pysäköinnin hinta
Pysäköintimaksu 12 € oikeuttaa kertapysäköintiin yhden vuorokauden aikana. Pysäköinnin laskutuksesta vastaa EuroPark. Maksutavat: maksu automaattiin, mobiilimaksu EasyPark-pysäköintisovelluksella (EasyParkin veloittaa pysäköinnistä palvelumaksun. Easyparkin hinnaston löydät täältä.), nettisivujen kautta osoitteessa oma.europark.fi tai EuroParkin laskulla jälkikäteen.

Lastenhoitopalvelut
Useimmissa yleisötapahtumissa palvelee maksuton, valvottu leikkipaikka 3-7-vuotiaille lapsille. Aukioloajat ja tarkemmat tiedot löytyvät tapahtuman sivuilta.

Vaipanvaihtoon soveltuvia hoitotasoja löytyy:
halli 2: inva wc
halli 3: inva wc
halli 5: inva wc
halli 6: Balcony -ravintolan alla oleva naisten wc
halli 7: naisten wc, miesten wc ja inva wc
Gallerian -käytävä 1. krs, Pohjoinen sisäänkäynti: naisten wc, miesten wc ja inva wc
Galleria -käytävä 2. krs wc-tasanne: naisten wc, miesten wc ja inva wc.

Kaikista wc-tiloista löytyy potat.

Pyörätuolit
Sisäänkäynneillämme on pyörätuoleja, joita voi lainata maksutta käyttöön vierailun ajak. Jos haluat varata pyörätuolin ennakkoon, lähetä viesti osoitteeseen asiakaspalvelu@messukeskus.com. Kerro viestissä saapumispäivä, kellonaika, sisäänkäynti ja omat yhteystietosi. Esteettömyys

Ensiapu
Suomen Messujen järjestämissä tapahtumissa ensiavusta vastaa SPR. Ensiapupiste sijaitsee lähellä pohjoista sisäänkäyntiä. Voit kysyä sijaintia henkilökunnaltamme. Messukeskuksessa on defibrillaattoreita, defi.fi.

Yleinen hätänumero on 112 (osoite Messuaukio 1).

Muuta

Kävijä omat langattomat mikrofonit

Messukeskuksen järjestämissä tapahtumissa käytetään paljon äänentoistoja, sekä ohjelmalavoilla että näytteilleasettajien osastoilla. Mikäli harkitset tuovasi messuille esim. oman pienen kameran ja mikrofonin, tuotahan langallisen mikrofonin mukanasi. Langattomat mikrofonit sekoittuvat Messukeskuksen ohjelmalavojen sekä näytteilleasettajien käyttämien langattomien mikkien taajuuksien kanssa. Mikäli tapahtuman aikana huomataan tapahtumakävijällä langaton mikrofoni, Messukeskuksella on oikeus kieltää langattoman mikrofonin käyttö.