Messuparkki | Pysäköinti Helsingissä on helppoa!

Messukeskuksen pysäköintitalossa Messuparkissa ja ulkoalueilla on 4 600 lämmittämätöntä parkkipaikkaa aivan Messukeskuksen kyljessä, Pasilan aseman vieressä. Messuparkki on kaikkien käytössä ja aina avoinna! Voit siis jättää autosi meille, viettää päivän messuilla, jatkaa matkaasi Pasilasta Helsinkiin junalla  tai nauttia illasta Hartwall Arenalla.

Messuparkki sijaitsee Messukeskukseen pohjoisen sisäänkäynnin puolella, osoite navigaattoriin: Ratapihantie 17, Helsinki.

Kokousvieraat voivat pysäköidä Siiven pysäköintialueella, osoite navigaattoriin: Ratamestarinkatu 13, Helsinki.

 

Näin pysäköit

1 – Aja sisään

Kamerat lukevat autosi rekisterinumeron. Pysäköinnistä veloittaminen alkaa. Et tarvitse pysäköintilappua.

2 – Asioi rauhassa

Hoida messu -ja tapahtuma-asiasi kaikessa rauhassa. Me emme kirjoita pysäköintivirhemaksuja.

3 – Aja ulos

Kun ajat ulos, kamerat lukevat autosi rekisterinumeron. Pysäköinnistä veloittaminen päättyy.

Maksaminen

Maksa etukäteen verkossa

Kun ostat pysäköinnin verkosta voit ajaa rajoituksetta sisään ja ulos pysäköintituotteen voimassaolon aikana. Voit ostaa samalla kertaa useamman päivän pysäköintioikeuden yhdelle tai useammalle autolle. Tuotteet voi maksaa suoraan verkossa tai laskulla. Tämän jälkeen saat aktivointikoodit suoraan sähköpostiisi.

Osta pysäköintisi ennakkoon täältä ja aktivoi se täällä.

Maksa verkossa 48 tunnin kuluessa pysäköinnistä

Voit maksaa pysäköinnin ilman lisämaksua maksukortilla verkossa osoitteessa www.autopay.io. Pysäköintimaksu tulee olla maksettuna 48 tunnin sisällä pysäköintialueelta ulos ajamisesta.

Maksa Messukeskuksen maksuautomaatilla

Ennen pysäköintialueelta poistumista, voit maksaa pysäköinnin maksukortilla maksuautomaattiin. Maksuautomaatilla maksun yhteydessä voit rekisteröityä Autopay-käyttäjäksi, jolloin tulevat pysäköintimaksut veloitetaan automaattisesti maksukortiltasi.

Mobiilimaksaminen Easypark-sovelluksella

Voit maksaa pysäköinnin Easypark-sovelluksella, kun olet pysäköinyt autosi. Pysäköinti päättyy automaattisesti ajaessasi ulos alueelta. EasyParkin palvelumaksu on 15% pysäköintimaksusta. Lue lisää osoitteesta easypark.fi

Rekisteröidy verkossa ja maksu veloitetaan automaattisesti

Rekisteröitymällä Autopay-järjestelmän käyttäjäksi osoitteessa www.autopay.io, minkä jälkeen rekisteröityjen ajoneuvojen pysäköintimaksut veloitetaan automaattisesti järjestelmään lisätyltä maksukortilta. Maksukortilla tulee olla sallittuna verkkomaksaminen, jotta kortin käyttö on mahdollista.

Lisätietoja: Europark Asiakaspalvelu: info@europark.fi, puhelin 020 7907 330. Arkisin klo 7.00-22.00, la klo 9.00-22.00, su klo  9.00-19.00.

Hinnat

Pysäköintimaksu 12 € oikeuttaa kertapysäköintiin yhden vuorokauden aikana. Kätevintä on maksaa pysäköinti ennakkoon, jolloin taksa kevenee sitä edullisemmaksi, mitä useamman vuorokauden pysäköit (2 pv 16 €, 3 pv 24 € jne.). Easyparkilla maksettaessa veloitetaan myös palvelumaksu. Hinnaston näet täältä.

Perävaunusta ei veloiteta erikseen.

EuroParkilta voit lunastaa myös kuukausi- tai vuosikohtaisen pysäköintiluvan.

Kokous- ja kongressiasiakkaiden pysäköinti
 • Kokous- ja kongressiasiakkaidemme käytössä on myös Siiven pysäköintialue, jossa toimii niinikään puomiton pysäköintijärjestelmä. Siiven pysäköintialue sijaitsee Ratamestarinkadun päässä, osoite navigaattoriin: Ratamestarinkatu 13.
Hotellivieraiden pysäköinti
 • Hotelliasukkaat voivat pysäköidä Holiday Inn Helsinki – Expon pysäköintihallissa, jossa on käytössä erillinen, puomein varustettu järjestelmä.
 • Pysäköintimaksu on 26 € / vuorokausi, 14 € / 2-6 tuntia ja 7 € / 0-2 tuntia.
Pysäköinti invaliditunnuksilla on maksutonta tapahtumien aikana
 • Invapaikan käyttäjän tulee käyntinsä yhteydessä ilmoittaa rekisterinumeronsa Messukeskuksen asiakaspalvelupisteeseen.
 • Messukeskuksen pysäköintitalossa P1 alimmalla tasolla ja pohjoisen sisäänkäynnin läheisyydessä on kaksikymmentä invaliditunnuksella merkittyä pysäköintipaikkaa.
 • Tapahtuma-aikojen ulkopuolella pysäköinti invaliditunnuksilla on maksullista.
Tavarantoimittajien liikennöinti
 • Tavaroiden tuonti ja vienti Messukeskukseen on maksutonta, mikäli tavaran vienti ja tuonti Messukeskuksen alueelle kestää alla 60 min. Jos tavaran purkaminen vie enemmän kuin 60 min, pysäköinti on maksullista.
 • Lisätietoja: eMessukeskus.com / Info
Tilausbussit
 • Tilausbusseille on tapahtumakohtaisesti varattu oma alue. Seuraa pysäköinninvalvojan ohjeistusta paikan päällä.
 • Kuljettajan tulee käyntinsä yhteydessä ilmoittaa bussin rekisterinumero pysäköinninvalvojalle tai sisäänkäynnin vahtimestarille, jolloin pysäköinti on maksutonta.
 • Huom. Pysäköinti on maksuton vain, jos ryhmä vierailee Messukeskuksessa järjestettävässä tapahtumassa.

Haluatko jättää auton vuorokautta pidemmäksi ajaksi Messuparkkiin? 

Messuparkin maksimikorkeus on 2,2 m. Sitä korkeammat autot tulee ajaa kenttäalueelle. Pysäköintialueella leiriytyminen on kielletty

1.1.2019 alkaen käytössä EuroParkin pysäköintijärjestelmä

Pysäköinnin laskutuksesta vastaa 1.1.2019 alkaen EuroPark.

EuroParkin puomiton Autopay-pysäköintijärjestelmä on käytössä sekä pysäköintitalossa että Siiven pysäköintialueella. Järjestelmä perustuu rekisterinumeroiden tunnistukseen sisään- ja ulosajon yhteydessä. Huom. Uudistus ei koske Holiday Inn Helsinki – Expo -hotellin pysäköintihallia.

Tervetuloa myös sähköautolla!

 • Kaikille sähköautoille ja hybrideille soveltuvat latauspisteet (teho 20 kW) sijaitsevat pysäköintitalon kerroksessa P2. Latauspisteitä on 24, hinta 0,30 €/kWh. Pysäköinnistä peritään normaali pysäköintiveloitus.
 • Tesla-sähköautojen latauspisteet (20A  13,8 kW) sijaitsevat pysäköintitalon kerroksessa P2. Latauspisteitä on viisi, ja lataaminen on maksutonta. Pysäköinnistä peritään normaali pysäköintiveloitus.