Tulo-ohje

Messukeskus sijaitsee Helsingin Pasilassa, erinomaisten liikenneyhteyksien keskellä. Läheinen Pasilan asema on 300 metrin kävelymatkan päässä Messukeskuksesta.

Katuosoite: Messuaukio 1, 00520 Helsinki
Messuparkin osoite navigaattoriin: Ratapihantie 17
Kokoustamon parkin osoite navigaattoriin: Ratamestarinkatu 13

Messukeskuksessa on kaksi sisäänkäyntiä: eteläinen sisäänkäynti Messuaukion puolella ja pohjoinen sisäänkäynti pysäköintitalomme eli Messuparkin puolella.

 

 

Lähestymiskartta

Google maps

Aluekartta

Pasilan asemalta Messukeskukseen | Suorin reitti : YouTube
Näytteilleasettaja ja osastorakentaja: tapahtumakohtaiset huolto-ovet löydät kirjautumalla eMessukeskukseen.

Kuva: Maija Astikainen

Kuva: Maija Astikainen

Suosittelemme julkisen liikenteen käyttöä

Reittiopas
Helsingin seudun liikenne, aikataulut
Lentokenttäbussi

  • Junat: kaikki lähi- ja kaukojunat (lukuunottamatta Allegro-junia) pysähtyvät Pasilan asemalla, josta pääset alikulkutunnelin kautta suoraan Messukeskukseen. Matka-aika VR:n kaukojunilla esim. Turusta, Tampereelta ja Lappeenrannasta on alle kaksi tuntia. Edullisin tapa matkustaa kaukoliikenteen junilla on ostaa VR:n Säästölippu, joita on myynnissä jokaiselle junavuorolle.
Lähiliikenteen juna-aikataulut

Kaukojunien aikataulut ja hinnat

  • Polkupyörä: Pyörätelineitä on eteläisen sisäänkäynnin ja Kokoustamon edessä. Rautatieläisentorilla ja Veturitorilla on kaupunkipyörien pysäkit.
Pääkaupunkiseudun opaskartta
  • Taksi: Taksiasema sijaitsee Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin edustalla. Taksit voivat ajaa suoraan sisäänkäynneille.
  • Lentokenttä: I- ja P-junat liikennöivät lentokentältä läheiselle Pasilan asemalle. Matka-aika junalla on noin puoli tuntia ja junien vuoroväli päiväliikenteessä noin 10 minuuttia. Matka-aika lentokentältä Messukeskukseen taksilla on noin 15 minuuttia.
  • Tilausbussit: Pysäköinninvalvojamme opastavat tilausbussit niille varatulle alueelle. Bussinkuljettaja saa sisäänajossa pysäköintilipukkeen, jonka pysäköinninvalvojamme vaihtaa maksuttomaan ulosajolipukkeeseen (huom. käytäntö voimassa vain Messukeskuksessa järjestettävissä tapahtumissa).

 

Keski-Pasilaa rakennetaan – tarkista Pasilan aseman kulkureitit

Keski-Pasilan uuden keskuksen Triplan rakentaminen etenee vauhdilla, ja uuden Pasilan aseman rakentamista valmistellaan niin aseman sisätiloissa kuin sen lähiympäristössäkin. Tämä vaikuttaa kulkureitteihin asemalla.

Reittinä asemalta Messukeskukseen suosittelemme käyttämään alikulkutunneleita (asemalta pohjoissuuntaan). Niiden kautta kierrät rakennustyöt ja pääset Messukeskukseen nopeammin. Katso paras reitti asemalta Messukeskukseen.

Rakennustöiden aikaiset järjestelyt Pasilan asemalla on opastettu hyvin.