Skip to content

Lääkäri & Kongressi -palkinto  jaetaan vuosittain tammikuussa Lääkäri-tapahtuman aikana lääkärille, joka on tuonut menestyksekkäästi oman alansa kongressin Suomeen. Palkinnon suuruus on 5000 euroa ja sen myöntää Messusäätiö.

Vuonna 2020 palkittiin EAACI 2017 -kongressin kotiuttajat

LKT, professori Antti Lauerma ja professori, lastenallergologi Mika Mäkelä ovat voittaneet ensimmäisen Lääkäri & Kongressi -palkinnon.

EAACI-kongressia haettiin Suomeen peräti 15 vuoden ajan ja se teki Helsingissä kävijäennätyksensä: yli 8000 delegaattia sadasta maasta.

Lue lisää

Palkintoa ojentamassa Duodecimin koulutuspäällikkö Juha-Pekka Turunen ja Suomen Messut osuuskunnan toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Vuoden 2020 Lääkäri & Kongressi -palkintoa saapui noutamaan toinen palkinnonnonsaajista, LKT, professori Antti Lauerma.

Kongressipäällikkö Paula Blomster, koulutuspäällikkö, Juha-Pekka Turunen, toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, professori Antti Lauerma sekä kongressipäällikkö Kaiju Pitkänen.

Kongresseilla on merkitystä

Kansainväliset kongressit tuovat alan päättäjät, asiantuntijat ja uusimmat innovaatiot kohdemaahansa. Globaalisti valtiot ja kaupungit kilpailevat lääketieteellisistä kongresseista niiden laajojen taloudellisten vaikutusten tähden. Lähes aina kansainvälisen lääketieteen kongressin Suomeen tulon takana on paikallinen innokas ja lahjakas lääkäritutkija. Hän ei ole ainoastaan alansa parhaimpia asiantuntijoita, vaan hoitaa usein edelleen kliinisiä tapauksia tutkimustyönsä ohessa. Hän on myös oman alansa kansainvälisessä organisaatiossa niin arvostettu, että saa kongressipäätöksen Suomeen. Tämä on palkinnon arvoista!

 

Ehdota palkinnonsaajaa

Vuoden 2020 -palkinnon osalta haku on jo päättynyt, mutta voit jo ehdottaa palkittavaa vuodelle 2021. Palkinnonsaajan valitsee riippumaton valtuuskunta, jossa on sekä lääketieteen että tapahtuma-alan edustajia.

Palkinnonsaaja on

  • vaikuttanut myönteisesti kongressin / kongressien saamiseksi Suomeen
  • vaikuttanut myönteisesti Suomen rooliin kansainvälisesti
  • tuonut kansainvälisen lääketieteen kongressin Suomeen (järjestetty vuosien 2017–2021 aikana)

Lääkäri & Kongressi -palkinto

Ehdota vuoden 2022 palkinnonsaajaa 22.12.2021 mennessä. Palkinto jaetaan Lääkäri-tapahtuman yhteydessä tammikuussa 2022.