Skip to content

Lääkäri & Kongressi -palkinto  jaetaan vuosittain tammikuussa lääkärille, joka on tuonut menestyksekkäästi oman alansa kongressin Suomeen. Palkinnon suuruus on 5000 euroa ja sen myöntää Suomen Messusäätiö.

Vuonna 2022 palkittiin EAS 2021 -kongressin kotiuttajat

Professori Katriina Aalto-Setälä,  professori  Vesa Olkkonen ja professori emerita Marja-Riitta Taskinen ovat voittaneet järjestyksessä toista kertaa jaetun Lääkäri & Kongressi -palkinnon. Parhaat onnittelut!

European Atherosclerosis Society -kongressin 2021 voimatiimi vakuutti valitsijaraadin seuraavilla laatusanoilla: innovaatio, joustavuus, peräänantamattomuus, vastuullisuus ja yhteistyö hyvässä hengessä koronan tyrskyissä.

Lue lisää Katso video

Voittajien tuuletusta! Professori Katriina Aalto-Setälä, professori Vesa Olkkonen, professori emerita Marja-Riitta Taskinen iloitsevat palkinnostaan.

Onnittelut palkinnonsaajille! Alarivissä vasemmalta professori Katriina Aalto-Setälä, professori Vesa Olkkonen, professori emerita Marja-Riitta Taskinen. Palkinnon luovittivat (ylärivissä vasemmalta) kongressipäällikkö Paula Blomster (Messukeskus), varapääsihteeri Juha-Pekka Turunen (Lääkäriseura Duodecim) ja toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen (Messukeskus).

Vuoden 2022 palkinto myönnettiin EAS 2021 -kongressin tuomisesta Suomeen. 5000 euron arvoinen palkinto jaettiin Helsingin Messukeskuksessa Lääkäripäivien yhteydessä.

Kongresseilla on merkitystä

Kansainväliset kongressit tuovat alan päättäjät, asiantuntijat ja uusimmat innovaatiot kohdemaahansa. Globaalisti valtiot ja kaupungit kilpailevat lääketieteellisistä kongresseista niiden laajojen taloudellisten vaikutusten tähden. Lähes aina kansainvälisen lääketieteen kongressin Suomeen tulon takana on paikallinen innokas ja lahjakas lääkäritutkija. Hän ei ole ainoastaan alansa parhaimpia asiantuntijoita, vaan hoitaa usein edelleen kliinisiä tapauksia tutkimustyönsä ohessa. Hän on myös oman alansa kansainvälisessä organisaatiossa niin arvostettu, että saa kongressipäätöksen Suomeen. Tämä on palkinnon arvoista!

Vuonna 2020 palkittiin EAACI 2017 -kongressin kotiuttajat | Lue lisää

Ehdota palkinnonsaajaa

Voit jo ehdottaa seuraavaa palkinnonsaajaa. Palkinnonsaajan valitsee riippumaton valtuuskunta, jossa on sekä lääketieteen että tapahtuma-alan edustajia.

Palkinnonsaaja on

  • vaikuttanut myönteisesti kongressin / kongressien saamiseksi Suomeen
  • vaikuttanut myönteisesti Suomen rooliin kansainvälisesti
  • tuonut kansainvälisen lääketieteen kongressin Suomeen (järjestetty vuosien 2018–2022 aikana)

Lääkäri & Kongressi -palkinto

Ehdota vuoden 2023 palkinnonsaajaa 10.12.2022 mennessä. Palkinto jaetaan Lääkäri-tapahtuman yhteydessä tammikuussa 2023.