Siirry sisältöön

Labquality Days virtuaalisesti

Laboratoriolääketieteen, terveysteknologian ja laatujohtamisen ammattilaisille suunnattu Labquality Days on totuttu näkemään vuosittaisena verkostoitumistapahtumana Messukeskuksessa. Keväällä 2021 tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa täysin virtuaalisena. Tuotantosuunnitelma meni kokonaan uusiksi ja samalla myös Labqualityn koko tapahtumatiimi koulutuspäällikkö Päivi Burakoffia myöten oli uuden edessä.

”Labquality Days on oman alansa kärkitapahtuma globaalistikin ja meidän yrityksemme käyntikortti, joten yhteistyökumppanin pitää olla laadukas ja varma toteuttaja”, sanoo Päivi Burakoff.

Yhteistyökumppaniksi valikoitui tuttu toimija Messukeskus ja alustaksi Eventoksen tuottama ProspectumLIVE, joka mahdollisti vuorovaikutteisen tapahtuman keskusteluineen, äänestyksineen. Alustaa hyödynnettiin tehokkaasti aktivoimalla osallistujia jo ennen tapahtumaa. Kansainvälisten huippuasiantuntijoiden luentoja, esityksiä ja puheenvuoroja lähetettiin viidestä rinnakkaisesta studiosta. Esityksiä oli kahden päivän aikana yli 70, ja ne kaikki olivat suoria. Konferenssiohjelman rinnalla järjestettiin virtuaalinen näyttely, jossa alan yritykset pääsivät esittelemään uutuuksiaan ja keskustelemaan chatissa osallistujien kanssa.

”Digiloikka oli valtava ja Labqualityn väelle työläin valmisteluvaiheessa. Suunnitteluapuna käytimme ulkopuolista projektipäällikköä. Kun tapahtuma sitten oli käynnissä, luovutimme ohjakset suosiolla Messukeskuksen ammattilaisille ja peesasimme itse ajolistojemme kanssa taustalla. Tilat, palvelukyky ja henkilökunnan ammattitaito ovat Messukeskuksessa kohdallaan. Kaikki sujui erinomaisesti, kun ympärillä oli innostunut, motivoitunut ja teknisesti osaava tiimi”, sanoo Päivi Burakoff.

Millaisia vinkkejä virtuaalitapahtumien tekemiseen Päivi antaisi muille aloittelijoille?

”Suunnittele perusteellisesti, valitse kumppani viisaasti ja ennakoi, tarkista, seuraa! Pienetkin kivet saattavat olla asiakaskokemuksen kannalta kriittisiä.”

Takana kaksi päivää suoraa lähetystä! Koulutuspäällikkö Päivi Burakoff ja markkinointipäällikkö Timo Nore Labqualitystä veivät tapahtumansa onnistuneesti verkkoon.