Siirry sisältöön

Lääkäripäivät verkossa

 

 

 

Virtuaalitapahtumia suunnitteleville annan vinkiksi, että kannattaa aloittaa tuotanto ajoissa. Ja kaikki se, mikä voidaan ”koeponnistaa” etukäteen, säästää hermoja ja kannattaa tehdä. Kiitos Messukeskus ja SVV, olimme hyvissä käsissä, tekniset haasteet taklattiin aina!

Koulutuskoordinaattori Terhi Hulkko, Lääkäriliitto

Korona ei kaihda edes lääkärien kokoontumisia, joten tammikuussa alan suurin koulutustapahtuma Lääkäripäivät koki täydellisen muodonmuutoksen. Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa täysin virtuaalisena. Koulutuskoordinaattori Terhi Hulkko Lääkäriliitosta kertoo:

” Kun teimme syyskuussa päätöksen virtuaalisista Lääkäripäivistä, tapahtuman tuotanto meni täysin uusiksi. Aikataulujen hallinnointi oli haastavaa. Teimme etukäteisnauhoituksista esiintyjille aikatauluehdotukset mutta melkein puolet sessioista rukattiin uuteen aikaan. Onneksi meillä oli innokkaat, joustavat ja asiansa osaavat luennoijat. Alun pitäen ajatuksena oli nauhoittaa osa luennoista virtuaalistudiossa, mutta koronatilanteen kiristyessä siirryimme kokonaan etänauhoituksiin. Kolmipäiväinen virtuaalitapahtuma käsitti karsitussakin muodossaan 200 luentoa.

Koulutuskoordinaattori Terhi Hulkko (oik.), toimistopalvelupäällikkö Tarja Ojala ja kurssin puheenjohtajana toiminut Ilona Autti-Rämö aloittelemassa lähetystä

Ennakkoon nauhoitetut luennot muodostivat ohjelmakokonaisuuden, joka ajettiin tapahtumapäivinä verkon kautta ulos minuuttiaikataulussa. Tuleviin lähetystiloihin kävimme tutustumassa hyvissä ajoin. Käytössä oli viisi rinnakkaista lähetysyksikköä Messukeskuksen Siivessä ja lisäksi taukotiloja. Kaikki tilat sijaitsivat lähellä toisiaan ja osoittautuivat toimiviksi. Teknisen tuen saimme Messukeskuksen av-tiimiltä SVV:ltä, se osaa asiansa. Kaikki muukin sujui hyvin – juuri tapahtuman alla Helsinkiin tupruttanutta lumikaaosta lukuun ottamatta. Vastapainoksi tarjolla oli maistuvaa ruokaa. Ihastuin erityisesti ravintola Plattan savuporotarjoiluihin.

Virtuaalitapahtumaa seurasi isompi joukko kurssiosallistujia kuin vuosi sitten pidetyssä livetapahtumassa, ja luentotallenteet ovat katsottavissa tammikuun loppuun saakka. Uskon, että osa jäsenistöstämme toivoo tulevaisuudessakin mahdollisuutta etäkoulutuksiin. Silti aito verkostoituminen tapahtumissa ja kontakti kollegoihin on jatkossakin arvokas asia.”