Skip to content

Business College Helsingin virtuaaliset valmistujaisjuhlat

Business College Helsinki on järjestänyt perinteiset valmistujaisjuhlat kahdesti vuodessa Messukeskus Siiven tiloissa. Koronapandemia laittoi suunnitelmat uusiksi ja vuoden 2020 joulukuun valmistujaisjuhlat toteutettiin virtuaalisina. Koimme tärkeäksi, että valmistujaiset opiskelijoillemme järjestetään poikkeustilanteesta huolimatta, kertoo Business Collegen Riitta Antikainen.

Tilaisuudessa oli käytössä Messukeskuksen virtuaalistudio. Olimme aivan uuden edessä suunnittelua aloittaessamme, mutta kaikki lähti hyvin käyntiin, kun kävimme alkusyksystä tutustamassa paikan päällä virtuaalistudioon. Messukeskus teki meille ehdotuksen ja antoi vinkkejä tilaisuuden toteutukseen. Suunnittelimme itse juhlan sisällön. Toteutukseen saimme loistavaa ja selkokielistä sparrausapua Messukeskuksen AV-asiantuntijoilta. Paikalle tulivat ainoastaan esiintyjät eli oppilaitoksemme rehtori, kaksi opiskelijaa, jotka toimivat tilaisuuden juontajina, puheen pitävä valmistuva opiskelija sekä tilaisuuden yllätysesiintyjä räppäri Kube ja dj. Livetilaisuutta seurattiin jopa noin 350 yhteyden päästä, josta olimme todella tyytyväisiä, Riitta Antikainen summaa. Lisäksi tilaisuuden tallenne oli nettisivuillamme pari viikkoa tilaisuuden jälkeen.

Tältä näytti virtuaalistudiossa Messukeskuksessa.

Näin katsojat näkivät tilaisuuden.

Virtuaalistudio toimi erinomaisesti ja saimme valmistujaisista näyttävät. Myös palaute on ollut erittäin positiivista. Studion lisäksi käytössämme oli viereinen taukotila, jonne Messukeskuksen väki oli saanut loihdittua herkulliset tarjoilut paikalla olijoille näin poikkeustilanteessakin.

Valmistujaisjuhlan järjestäminen virtuaalisesti oli myös paikalla olijoille mielenkiintoinen kokemus. Saimme hyvää oppia Messukeskuksen ammattilaisten hyvässä huomassa.

Riitta Antikainen, Business College Helsinki

 

Business College Helsinki on Helsinki Business College Oy:n omistama ammatillinen oppilaitos.