Skip to content

Helsingin yliopiston valintakokeet

Kymmeniätuhansia kasvomaskeja, sammioittain käsidesiä ja 38 kilometriä sähköjohtoa. Näistä aineksista syntyi turvalliset ja toimivat valintakokeet liki 19 000 Helsingin yliopistoon pyrkivälle.

Oppilaitosten valintakokeiden organisoiminen vaatii ison määrän työtä ilman pandemiaakin.

Tänä vuonna valmistautumista ohjasivat vielä tiukat turvajärjestelyt. Helsingin yliopisto järjesti valintakokeet Messukeskuksessa.  Kokeet järjestettiin kahden viikon aikana touko-kesäkuun vaihteessa 2021.

Päivittäinen hakijamäärä Messukeskuksessa vaihteli 50-2500 hakijan välillä. Saapuminen koepaikalle porrastettiin. Halleihin asennettiin suuret määrät sähköpistokkeita ja suljetut verkkoyhteydet.

– Messukeskuksen laajat lähes 60 000 neliömetrin tilat ja laadukas koronaturvallisuus olivat merkittävä lisäetu suunnittelussa. Tilojen laajuutta hyödynnettiin maksimaalisesti mm. hakijoiden sisääntuloreiteissä, istumajärjestelyissä ja muussa kulkemisessa. Sisäänkäyntejä oli useita ja ilmanvaihdossa huomioidaan turvallisuus isoissakin tapahtumissa, luettelee projektipäällikkö Anna-Liisa Kuusela Helsingin yliopistosta.

Näin saatiin taklattua kokeisiin liittyneet haasteet: kahden metrin turvavälien huomioiminen, riittävä hygienia ja maskittomien kokelaiden sijoittaminen erilleen muista hakijoista.

– Messukeskus on ammattimainen tilaisuuksien järjestäjä, joka osaa ottaa huomioon myös korona-ajan turvatoimet. Messukeskukseen on myös hyvät kulkuyhteydet eri puolilta maata. Tilat soveltuivat valintakokeisiin erinomaisesti!  Lämmin kiitos Messukeskuksen henkilökunnalle tuesta ja asiantuntemuksesta, Kuusela sanoo.

Kuvat: Susanna Puomio