Tarja Gordienko -

Yllätys Messukeskuksen ravintolamaailmassa: kodinomainen kierrätysravintola

Uusin ravintolamme nostaa keskiöön kierrätyksen ja kauniin kotimaisen käsityön. Bistrobar ja take away -ravintola Olohuone avataan yleisölle tänään Habitaressa. Sen jälkeen siitä tulee pysyvä osa ravintolatarjontaamme.

Messukeskuksessa designerina työskentelevä sisustusarkkitehti Nanna Ihamäki suunnitteli ja kalusti ravintolan.

– Hain kodinomaista tunnelmaa, leikkisyyttä ja karkkikaupan värejä. Olohuone sopii levähtämiseen ja sinne on mukava sopia kahvitreffit. Jokainen pöytäryhmä on yksilöllinen ja pikkupöytiä on rakennettu jopa vanhoista matkalaukuista. Pehmustettujen huonekalujen kankaat loistavat herkullisissa sävyissä ja kuoseissa leikitellään vanhoilla kuva-aiheilla. Kierrätysteema on viety yksityiskohtiin saakka., sillä myös hauskan eripariset tarjoiluastiat tulevat Kierrätyskeskuksesta, Nanna kertoo.

Olohuone_tiedotekuva_1600x9

Olohuoneeseen on helppo poiketa, se löytyy heti eteläisen sisäänkäynnin tuntumasta.

Nanna_blogikoko_1024

Nanna suunnittelee työkseen messusosastoja mutta häneltä sujuu myös ravintoladesign.

Olohuoneen rakentamisessa Messukeskus teki yhteistyötä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa. Osa kalustuksesta on Kierrätyskeskuksen uusiotuotteiden Plan B -mallistoa. Kierrätyskeskukselle yhteistyö Messukeskuksen kanssa on uusi avaus kahvilasisustamiseen.

Matkalaukku_blogikuva_1024

Jokainen pöytäryhmä on yksilöllinen ja pikkupöytiä on rakennettu jopa vanhoista matkalaukuista.

Olohuone

Olohuoneessa sujuu myös työskentely, sillä valaistus on hyvä, paikassa on runsaasti latauspistokkeita ja aivan Olohuoneen vieressä on kännyköiden latauskaappi. Nannan pöytä on somistettu hauskasti vanhoilla Kotileiden kansilla.

Parasta Olohuoneessa on ekologisuus. Kierrätyskeskuksen laskelman mukaan kierrätyskahvila säästää yli 11 000 kilogrammaa kiinteitä luonnonvaroja.

Kattaus_blogikuva

Santsikupit ovat ilmaisia.

Mutta hetkinen, jotain tärkeää unohtui! Olohuoneessa herkutellaan Fazerin ihanilla leivonnaisilla. Tiikerikakkua, voileipäkakkua, muita mummulan makuja. Kahvivalikoima sen sijaan on uusinta uutta, joukossa kauden trendiuutuus kylmäuutettu Cold Brew -kahvi. Vieras voi myös napata mukaansa take away -eväät tai vaikka Messukeskuksen omia, kierrätetystä messumatosta valmistettuja uusiotuotteita, nostalgisia messujulisteita ja Messukeskus-lahjakortteja, joita Olohuoneessa on esillä.

Tässä ravintolassa voi vaikuttaa valinnoillaan ympäristön hyväksi. Messuvieraiden toiveesta hankimme Olohuoneen valikoimaan Dropp-pullovettä, jonka myynnistä kertyvä voitto ohjataan Itämeren suojeluun.

Tervetuloa kokeilemaan ja maistelemaan!

Tarja, viestintäpäällikkö