Riikka Luomanpää -

Urapolkuja #messuduunissa: Pekka toi brittihovin opit Messukeskuksen ravintoloihin

Fazer

Messukeskuksessa käy vuodessa yli miljoona kävijää, joiden viihtymisestä vastaa joukko ammattilaisia. Fazer huolehtii siitä, että kenenkään ei tarvitse lähteä kotiin tyhjin vatsoin tai kahvihammas kolottaen. Pitkän uran ravintola-alalla tehnyt Pekka Ojakoski on kantanut Fazerin värejä jo 12 vuotta, niistä Messukeskuksessa pari viimeisintä.

Työskennellessään messuilla Pekka on kohdannut paljon erilaisia ihmisiä – myös poliitikkoja, kirjailijoita ja muita julkkiksia. Pekan mieleen ovat kuitenkin jääneet parhaiten ”ihan tavalliset” ihmiset ja monet kiinnostavat persoonat.

PekPekka Ojakoskian työhistoriassa on kiinnostava yksityiskohta 90-luvulta, jolloin työpaikkana oli Suomen Lontoon suurlähetystö. Koska Pekka on intohimoinen tenniksenpelaaja, hän kulutti vapaa-aikaansa lähetystön ja naapurissa sijaitsevan Kensingtonin palatsin yhteisellä tenniskentällä. Tuolta kentältä alkoi Pekan ja prinsessa Dianan kaveruus, joka vei Pekan myöhemmin myös töihin palatsiin vastaamaan Dianan illalliskutsujen tarjoiluista.

– Diana ei välittänyt lainkaan etiketistä, joten yleensä illalliset hänen luonaan olivat mutkattomia ja rentoja, Pekka kertoo.

Etikettisääntöjen tuntemisesta on ollut Pekalle hyötyä myös messumaailmassa, etenkin yritysjuhlissa, joissa on pöytiin tarjoilu. Pekka on päässyt hyödyntämään oppejaan paitsi kattaukseen ja koristeluun, myös henkilökunnan sisääntuloon, liikkumiseen ja tarjoiluun.

 

Messukeskus on monipuolinen työpaikka, ja välillä työurat kääntyvät ihan uusille, ja odottamattomillekin poluille. Näin kävi myös Pekalle, joka tarjoilija- ja esimiesuransa jatkeeksi pääsi kokeilemaan kykyjään controllerin työssä.

– Tämän nykyisen työn suola on se, kun saan tehdä Messukeskuksen myyntipäälliköiden kanssa yhdessä töitä ja etsitään tapahtumiin ja asiakkaille sopivia ratkaisuja. Tuntuu siltä, että olisimme kuin yhtä perhettä.