Suvi Kinnunen -

Tulossa kaikkien aikojen kongressikesä!

Juhlavuotemme 2017 on pian puolivälissä. Tänä vuonna kunnioitetaan Suomea ja suomalaisuutta. Koko vuosi sisältää pienempiä ja suurempia tapahtumia, jotka keräävät ihmiset yhteen synnyttäen kohtaamisia ja elämyksiä. Juhlavuosi tuo tullessaan kansainvälisiä kongresseja ja niiden tiimoilta tuhansia vierailijoita ympäri maailmaa upeaan pääkaupunkiimme. Kesäinen Helsinki on tänä vuonna valikoitunut useamman eri alan kongressikaupungiksi. Olemme ylpeitä ottaessamme heidät vastaan Suomen suurimpaan tapahtumapaikkaan Messukeskukseen.

Kesän aikana Messukeskukseen odotetaan yhteensä 30 000:ta vierasta, jotka jättävät mukanaan Helsinkiin noin 40,5 miljoonaa euroa. Kongresseilla onkin merkittävä talousvaikus – kongressikävijä käyttää vierailuunsa keskimäärin 1750 euroa siinä missä turisti matkansa aikana 320 euroa. Viime kesänä Messukeskuksen täytti meillä nähty suurin kongressi 10 000 lisääntymislääketieteen delegaatin kohdatessa keskuksessamme. Tänä kesänä suurimpaan allergologian kongressiin odotetaan 8 000:ta ­osallistujaa.

Tänä kesänä otamme vastaan tuhansia kongressivierailijoita ympäri maailman.

 

Kesän 2017 kansainväliset kongressit ja toimialat Messukeskuksessa:

Maanmittausalan kongressi – FIG working week  29.5.–2.6.

Allergia- ja immunologian kongressi – EAACI  18.6.–20.6.

World Glaucoma Congress 2017 –kongressi  28.6–1.7.

Science Fictionin maailman kongressi – Worldcon 9.–13.8.2017

The Association for Medical Education in Europe – AMEE 26.–30.8.2017  

 

Vauhdikas kesä käyntiin Taitaja2017-tapahtumalla

Taitaja_fb_S100_header

Taitaja-tapahtuma keräsi yhteen suomalaisen elinkeinoelämän edustajat ja oppilaat.

Taitaja2017 on Suomen juhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma, joka kokosi yhteen tämän päivän ja tulevaisuuden huippuosaajia. Nelipäiväisen tapahtuman aikana kilpailtiin yläkoululaisten kädentaitokilpailuissa, SM-ammattitaitokilpailuissa ja erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ammattitaitokilpailuista. Kilpailijoita on yli 500 ja mestaruuksia on jaossa yli viidelläkymmenellä ammattialalla. Lajikohtaisesti järjestettiin tapahtumia, seminaareja sekä ammatti- ja yritystori. Tapahtumassa vieraili lähes 100 000 kävijää kannustamassa ja ihailemassa taidonnäytteitä.

Messukeskukseen rakennettiin kaupunki pienoiskoossa

Tapahtuman teemana oli ’kaupunki kaupungissa’ ja Messukeskukseen rakennettiinkin kaupunki pienoiskoossa. Kilpailualueet nimettiin Helsingin kaupunginosien mukaan ja niissä esitellään palvelutoiminnan ja yrittäjyyden välityksellä eri ammattialojen taitureita. Osaamisella on merkittävä rooli laadukkaiden palveluiden tuottamisessa ja monet hyödynsivät ainukertaisen tilaisuuden tutustua lukuisiin eri ammattialoihin ja heidän edustajiinsa.

taitaja2017

Lukuisat nuoret pääsivät näyttämään osaamistaan ja verkostoitumaan eri ammattialojen edustajien kanssa.

Kansainvälistä kesää kohti

Kesän ensimmäinen kansainvälinen kongressi kolkuttelee jo aivan nurkan takana, sillä maanmittauksen ammattilaisille suunnattu FIG working week  koittaa jo toukokuun lopussa. Viikon kestävä kongressi pitää sisällään ammattilaispuheenvuoroja, työpajoja ja uusimmat alan teknologiset uudistukset sosiaalista puolta unohtamatta. Viikon teemana on vapaasti suomennettuna ”Huomista maanmittausta – digitalisaatiosta AR-todellisuuteen.”  Konferenssilla halutaan valaista digitalisaation tuomia uusia mahdollisuuksia informaation keräämisessä ja sen tehokkaammassa hyödyntämisessä.

Suomi_345

Kansainväliset vieraamme pääsevät tänä vuonna nauttimaan uudesta SUOMI-kokoustilasta ja menusta.

Kohtaamisiin!

Pyrimme aina tarjoamaan mahdollisuuden kohtaamiseen ja elämyksiin. Saatamme yhteen yrityksiä ja asiakkaita, elämyksiä ja ihmisiä, asiantuntijoita ja inspiraation etsijöitä, osaajia ja oppijoita. Mahdollistamme tuloksekkaita kohtaamisia Suomen suurimmassa tapahtumatalossa. Mahtavaa olla osana luomassa kuvaa Suomesta ja suomalaisuudesta tuleville kongressivieraille tänä kesänä. Upeaa kesän alkua kaikille!

Sukella kansainväliseen meininkiin ja Tarun matkaan – vlog tapahtuman järjestämisestä Messukeskuksessa.

Suvi