Suvi Kinnunen -

Tee jokaisesta päivästä ystävänpäivä!

Ystävänpäivä on ollut suomalaisessa kalenterissa 1996 vuodesta lähtien, mutta sitä on vietetty jo 80-luvulla eli lähes neljäkymmentä vuotta. Pohjoisamerikkalaisesta kulttuurista rantautunut perinne on hyvin parisuhdekeskeinen, mutta ajatuksena on juhlistaa myös ystävyyssuhteita. Ystäviä, tuttuja ja kollegoita kannattaa kuitenkin muistaa joka päivä – pienet ja isommat palvelukset, ystävälliset hymyt ja eleet jäävät muiden mieleen ja vievät elämässä eteenpäin.

Hymyllä pääsee pitkälle, niin yksityiselämässä, kuin töissäkin.

Ystävänpäivä onkin oivaa aikaa tarkastella kohtaamisten merkitystä ja pohtia keinoja, joiden avulla tehdä kohtaamisista entistä mieleenpainuvampia.
Kaikkien meidän arkea värittävät ja rytmittävät erilaiset kohtaamiset niin työelämässä, kuin henkilökohtaisessa elämässä – niillä on voimaa pelastaa, mutta myös pilata päivämme. Jokaisella meistä on vastuu tehdä erilaisista elämän kohtaamisista onnistuneita.

Kuinka olla vieläkin huomioonottavampi kollega ja ystävä?

Puhu muista hyvää ja kuuntele vain silloin, kun kerkeät oikeasti kuuntelemaan vastauksia.

Keskeinen piirre on puhua muista hyvää – aina muiden toiminta ei miellytä, mutta rakentava keskustelu voittaa aina selän takana puhumisen. On paljon rohkeampaa puhua toisesta hyvää. Puhumisesta puheenollen, huomioonottavimmat kuuntelevat enemmän kuin puhuvat. Sosiaaliset ihmiset ovat helposti pidettyjä, mutta liikaa äänessä oleminen ja muiden päälle puhuminen on itsekästä ja epäkohteliasta. Esitä kysymyksiä ja mieti, mitä sanot. Muista, että kysyä kannattaa vain silloin, kun ehtii kuunnella vastauksen ajatuksella – toisinsanoen silloin kun olet aidosti kiinnostunut toisen kuulumisista ja mielipiteistä.
Ole suora, äläkä selittele turhaan. Omat virheet on paljon helpompi myöntää heti niiden sattuessa. Tämä antaa sinusta myös inhimillisemmän kuvan – avoimuus on sellainen piirre, jolla pääsee ihmissuhteissa pitkälle. Uskalla myös pyytää apua, mikäli sitä tarvitset. Oletko huomannut miten toiset tykkäävät avun antamisesta? Näillä teet jo kohtaamisista mielekkäämpiä ja molempia osapuolia arvostavia ja palvelevia.

Tiivistetysti:

  • Puhu muista hyvää
  • Kuuntele enemmän kuin puhut
  • Kysy kysymyksiä
  • Uskalla pyytää apua
  • Ole suora, mutta hienovarainen
  • Myönnä erehdykset ja virheet avoimesti

Kasvokkain kohtaaminen on erityislaatuista

Kasvokkain kohtaamisilla tunnetilat välittyvät ainutlaatuisella ja korvaamattomalla tavalla.

Digitalisaatiosta ja sen mahdollistamista lukuisista etäyhteyksistä puhutaan paljon. Vaikka maailma muuttuu hurjaa tahtia ympärillämme, digitaaliset päätelaitteet eivät korvaa kasvokkain kohtaamista. Siksi messu- ja tapahtuma-ala pitää pintansa valloittavana ja omalaatuisena mediana. Vaikka keskusteluyhteyden voi päätelaitteelta avata ympäri maailmaa mihin kellonaikaa tahansa, fyysisellä kohtaamisella on omat etunsa. Kasvokkain kohtaaminen on kokonaisvaltaisempaa ja tunnetilan voi tartuttaa toisen helpommin.
Luottamuksen rakentamiseen vaikuttaa ihmisen sanaton ja sanallinen viestintä, joiden tulkinta on kasvokkain helpompaa. Elekielellä ja ilmeillä on suuri merkitys ja useiden tutkimuksien mukaan kiinnitämme näihin huomiota enemmän, kuin itse sisältöön, mitä suustamme päästämme. Kaikista voimakkain vaikutus on harkitulla ja helposti ymmärrettävällä puhutulla sisällöllä yhdistettynä elekieleen, joka on linjassa puhutun kanssa.

Miljoonia kohtaamisia Messukeskuksessa

Messukeskuksessa oli vuonna 2017 1,2 miljoonaa kävijää eli miljoonia kasvokkain kohtaamisia. Järjestimme tammikuun 25. päivä ensimmäisen Mesoaja-gaalan, jossa palkittiin messu- ja tapahtumamediaa loisteliaasti hyödyntäneitä organisaatioita. Tutustu palkittujen Mesoajien tarinoihin >

Ensimmäistä kertaa järjestetyssä Mesoaja-gaalassa palkittiin tapahtuma-alan uranuurtajia ja tulokkaita 11 eri kategoriassa.

Kuinka kohdata vieläkin paremmin?

Haluatko hyödyntää kasvokkain kohtaamisia ja messumediaa yrityskesi liiketoiminnan edistämiseen? Hyvä – me autamme sinua!

Autamme asiakkaitamme menestymään messuilla ja muissa tapahtumissa sekä järjestämään omia asiakastilaisuuksia.

 

Messuvalmennus auttaa onnistumaan

Messut ovat oleellinen ja ainutlaatuinen osa yrityksen markkinointia. Kuten muidenkin medioiden käytössä, myös messuilla onnistuminen on vahvasti osaamisesta riippuvainen asia. Messukeskus valmentaa saamaan kaiken irti messuosallistumisesta. Vuonna 2018 järjestämme yhteensä seitsämän messuvalmennusta. Me Messukeskuksessa onnistumme, kun asiakkaamme onnistuvat. Koulutamme ja ohjeistamme kasvokkain median hyödyntämisessä. Tutustu kevään messuvalmennuksiin.

Autamme asiakkaitamme myös järjestämään kokouksia, koulutuksia, kongresseja, juhlia ja muita tapahtumia. Vinkkejä timanttisen tilaisuuden järjestämiseen löydät Aarre-sivustoltamme.

 

Ihanaa ystävänpäivää ja kohtaamisrikasta vuotta toivotellen,

Suvi