Suvi Kinnunen -

SUOMI-kokoustila kutsuu juhlavuoteen

SUOMI-tila näki viikko sitten torstaina päivänvalon ensimmäistä kertaa täysin valmiina. Messukeskuksen ja MPI Finlandin yhteistilaisuus keräsi kanervametsästä inspiraation saaneen SUOMI-tilan täyteen kiinnostuneita kuulijoita. Matkamessujen yhteydessä järjestetty seminaari herätti suurta kiinnostusta ja oli upea nähdä, kuinka tilaisuuteen ilmoittautui suuri määrä innokkaita vastaanottamaan Suomen juhlavuotta. Yli viidensadan halukkaan joukosta mukaan mahtui satakunta vierasta, jotka pääsivät aistimaan Suomi 100 -tunnelmaa, kuulemaan juhlavuoden uutuuksista ja ohjelmasta, verkostoitumaan sekä maistelemaan suomalaisia makuhermoja kutkuttelevia antimia.

Messukeskuksen tulevasta vuodesta

Messukeskus on Suomi 100 -juhlavuoden virallinen kumppani ja kunnioittaa isänmaata lukuisilla tavoilla tulevana vuonna.  Suomi 100 -teemaa voi bongata mm. valaistuksessa, 100 euron vuosilipussa ja erinäisten ohjelmanumeroiden muodossa ympäri vuoden. Messukeskus sekä Wanha Satama panostavat entistä tiukemmin tapahtumien elävöittämiseen, yksilöllisyyteen ja kokousten eksklusiivisuuteen. Tänä vuonna Messukeskuksen toiminnassa näkyy entistä isommin digitaalisuus esimerkiksi lisätyn todellisuuden välityksellä. Paikallaolijat saivatkin tästä maistiaisia, sillä tilaisuuden päätteeksi halukkaat pääsivät digipäällikkö Anna Lehdon ja yhteistyökumppanimme Immersalin johdolla kokeilemaan vastalanseerattua AR-sovellusta Matkamessujen osastoille. AR-maailmaan oli esimerkiksi piilotettu aarre, jonka löytämällä sai mahdollisuuden voittaa kaksi Qatarin lentolippua!

Kävijältä kuultua:

”Pekka Huhtaniemen esitys oli aivan huippu! Hyvä idea, että AR-laitetta sai itse testata. ”

tarjoilut

Makunystyröiden hemmottelua

Tilaisuuden alkuun suomalaisia makunystyröitä hemmoteltiin punajuuri-tattipiirakalla ja samettisella Suomi-smoothiella. Lisäksi tarjolla oli erilaisia makusiirappeja, joilla maustaa kahvia oman maun mukaan. Purppuran sävyiset tarjoilut näyttivät erityisen upealta SUOMI-tilan koivutapettia vasten. Sama purppuran sävy peitti SUOMI-tilan lattiaa, joka kutsuu kanervamättäälle. Makuaisti ei ollut ainoa hemmottelun kohteena ollut aisti, sillä tarkkakuuloisimmat saattoivat bongata kokoustilan smootiepuheensorinan seasta taustamusiikkina ollutta rauhoittavaa ja sinivalkoiseen sielunmaisemaan hyvin istuvaa lintujen viserrystä.

Kuinka Suomineitoa juhlitaan?

Tilaisuuden kunniavieras, Suomi 100 -suurlähettiläs Pekka Huhtaniemi valotti helposti lähestyttävällä ja humoristisella otteellaan tulevaa juhlavuotta. Huhtaniemi kannusti kaikkia suomalaisia vauvasta vaariin kokoontumaan yhteen. Tänä vuonna vietetään yhteistä aikaa perheiden, ystävien ja muiden suomalaisten kesken. #Suomi100 järjestää tapahtumia ympäri vuoden, mutta vuosi tehdään nimenomaan yhdessä juhlavuoden teeman mukaisesti. Parasta näissä tapahtumissa on se, että niiden sisällön päättävät suomalaiset yhdessä – yhdistykset, seurat tai yritykset voivat ehdottaa ohjelmia, jotka voi liittää Suomi 100 -ohjelmaan. Ehdotuksia tähän mennessä on tullut yli 3000!

Paras keino juhlistaa Suomineitoa on kerääntyä yhteen. Mikä olisikaan parempi tapa kuin tapahtumat? Järjestettävillä tapahtumilla on myös suuri vaikutus suomalaiseen elinkeinoelämään – esimerkiksi viime vuoden Gastromessut kasvattivat pääkaupunkiseudun hotellien ja ravintoloiden myyntiä 1.1 miljoonalla eurolla! Tarkoituksemme onkin edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa.

Pekka kertoi myös juhlavuoden pääaikataulusta, joka on jo tiedossa. Kesän aikana saapuu kansainvälisiä vieraita, virallinen 100 päivän ’countdown’ alkaa 26. elokuuta ja itsenäisyysviikko 30. marraskuuta. Perinteiseen tapaan itsenäisyyspäivän juhlat tanssitaan 6. joulukuuta. Yhdessä innolla tapahtumarikasta vuotta kohden!

IMG_5224

Kiinnostuitko SUOMI-tilasta? Lähde seikkailuun kanervametsään täältä!

Suvi