Suvi Kinnunen -

Suomi 100 -vuosi paketoituna

Messukeskus haluaa kiittää kävijöitä, asiakkaita sekä yhteistyökumppaneita upeasta vuodesta 2017. Suomen satavuotista taivalta juhlistettiin talomme sisällä lukuisilla tavoilla, sillä Messukeskus oli Suomi 100 -juhlavuoden virallinen yhteistyökumppani. Juhlavuosi näkyi toiminnassamme muun muassa ohjelmina, erikoisnäyttelyinä ja kilpailuina. Tämän lisäksi Suomi 100 otettiin huomioon useiden tapahtumien somistuksessa ja juhlavalaistuksena Messuaukiolla. Tarkastellaan mennyttä vuotta vielä vähän tarkemmin.

Messukeskus oli Suomi100 -juhlavuoden virallinen kumppani.

Messutapahtumissa muistettiin Suomea

Jo heti vuoden aluksi Matkamessuilla julkistettiin Suomen kansallisruoka, joka tänä vuonna oli perinteikkäästi ruisleipä. Vuoden Kokki -semifinaalissa kunnioitettiin suomalaisia makuja ja GoExpossa Vuoden Retkikohteeksi valittiin Punkaharju lukuisten upeiden historiakohteiden joukosta. Kirkkaiden Saimaan vesistöjen äärellä sijaitseva seitsemän kilometriä pitkä Punkaharju on yksi Suomen kansallismaisemista.

 

Kevätmessujen yleiskoristelualueen teemana oli ’Täällä Pohjantähden alla’, Habitaressa nähtiin erikoisnäyttely ja Kirjamessujen 11. teemamaa oli Suomi – suomalaiset kirjailijat,  tarinat ja kirjallisuus on keskeinen osa suomalaisuutta ja Suomea.

Suomen Messusäätiö muisti Punkaharjua 5000 euron stipendillä.

Suomalaiseen suuhun sopivat menut

Messukeskuksen lisäksi ravintolapalveluista vastaava Fazer oli niin ikään Suomi100 virallinen yhteistyökumppani ja juhlavuosi näkyi sinivalkoisina herkkuina messu- ja kokousvieraiden pöydissä  Myös kahviloissamme nähtiin perisuomalaisia herkkuja. Fazer loihti juhlavuoden kunniaksi Suomi 100 -viinerin. Tämän lisäksi uudet teemakokoukset pitävät sisällään monipuolisia herkkuja, joiden voimalla jaksaa kokoustaa.

Fazer valmisti juhlavuoden kunniaksi Suomi100 -viinerin.

SUOMI, USVA JA NAMU-kokoustilat

Näkymä SUOMI-tilan aulasta – upeat aidot koivupaneelit reunustavat tilaa.

Uusi SUOMI-kokoustilamme avattiin tammikuun lopussa. Kanervametsästä inspiraatiota saanut tila on kunnianosoitus 100-vuotiaalle isänmaalle, sen sinisyydelle, valkoisuudelle ja uniikille kulttuurille. 100 henkilön kokoustila sopii erinomaisesti niin kokouksiin, seminaareihin kuin juhlaankin. Katso alta tunnelmavideo SUOMI-tilan lanseerauksesta. Kesällä remontoimme lisää ja syksystä asti ihastuttaneet USVA ja NAMU ovat täydentäneet kokoustilojemme valikoimaa.

Messukeskuksessa vietettiin kaikkien aikojen kongressikesää

Juhlavuosi toi myös tullessaan kansainvälisiä kongresseja ja niiden tiimoilta tuhansia vierailijoita ympäri maailmaa upeaan pääkaupunkiimme. Kesäinen Helsinki valikoitui useamman eri alan kongressikaupungiksi.

Kongressivieraiden taloudellinen merkitys suomalaiseen elinkeinoelämään on merkittävä – vieraat tuottivat Helsinkiin reilut 50 miljoonaa euroa. Kongressikävijä käyttää vierailuunsa keskimäärin 1750 euroa siinä missä turisti matkansa aikana 320 euroa.

 

Kipinää kilpailukykyyn! 

Olimme omalta osaltamme kokeilemassa uusia tulevaisuuden tapoja ja viemässä suomalaista menestystä eteenpäin. Toimme ammattitapahtumiimme startup-alueet, jotka tehostavat verkostoitumista sekä uusia ideoita. Tammikuussa lanseerasimme uuden verkostoitumistapahtuma Resetin, joka törmäytti digiosaajat teollisuuden päättäjien kanssa. Syyskuun lopussa järjestimme toimitusjohtajille, liiketoimintapäättäjille, tietoturva- ja riskienhallinta-asiantuntijoille, turvallisuuspäälliköille ja kansainvälisille kävijöille suunnatun kyberturvallisuuden huipputapahtuman Cyber Security Nordicin, joka otettiin hienosti vastaan ja saa jatkoa ensi vuonna.

Resetissä teollisuuden edustajat törmäytettiin digiosaajien kanssa.

AR otettiin lämmöllä vastaan

Tulevaisuuden tapoja tuotiin taloon myös tammikuun Matkamessuilla, jossa nähtiin ensimmäiset AR-sovelluksen avulla luodut elämykset. Lisätty todellisuus otettiin käyttöön ensimmäisenä messujärjestäjänä Suomessa ja kansainvälisesti. AR-sovelluksemme tuo tapahtumajärjestäjille ja näytteilleasettajille lukuisia uusia keinoja koukuttaa ja osallistaa kävijöitä – vain mielikuvitus on rajana! Lue lisää AR:sta täältä!

Tapahtumajärjestäjiä on tänä vuonna hemmoteltu lukuisilla vinkeillä blogissa sekä aarre-sivuillamme.

Lisäarvoa tapahtumajärjestäjille

Tänä vuonna halusimme luoda asiakkaillemme tukevat raamit ja kasvualustan toistuville sekä uusille tapahtumille. Keräsimme yhteen vinkkejä sekä menestystarinoita, joita kokosimme myös aarre-sivuillemme inspiraatioksi. Pysy kyydissä, sillä timanttisia vinkkejä on tulossa ensi vuonna rutkasti lisää.
Rauhallista ja onnellista joulua toivotellen,

 

 

Suvi