Tarja Gordienko -

Suklaata, startup-energiaa ja uusia ideoita

6.8.2016

Hackathonia voisi näin olympiahuumassa verrata sadan metrin pikaviestiin. Yhdessä mennään ja niin lujaa että hengästytään. Kisahurmos on suurta ja nautinto puhdasta – jos dopingiksi ei lasketa tarjolla olevia suklaita ja energiajuomia.

Blogikuva3_1600x900

Messukeskuksen neljän päivän #messuhackissa kahdeksan startup-tiimiä ideoi Messukeskuksen asiakkaille uusia digipalveluja. Pikaspurtissa syntyy uusia ratkaisuja ja palveluja, joita emme itse pystyisi mitenkään keksimään – emme edes tässä lomakauden jälkeisessä luovassa tyhjiössä.

Ei ennakkoon sovittuja palavereita, viikkojen aikataulutusta ja muistioita. Sähäkät päivät täyttyvät sparrailuista, hetkessä sutaistuista piirroksista, ideoiden villistä dyykkauksesta, väliin makeasta naurunremakasta ja tietysti tiukasta koodauksesta. Sovellusvelhojen ja koodaajien mukana luovaa kaaosta jäsentää joukko Messukeskuksen asiakkaita ja messulaisia.

Lopuksi ideat pitchataan ja paras palkitaan.

CE1A9432e_web

Näissä pyörteissä sitä vain ihmettelee, voiko digipalvelujen kehittäminen tosiaan olla näin kepeää, nopeaa ja asiakaslähtöistä?

– Suomessa on yksi maailman johtavista startup-ekosysteemeistä, mutta suuret yritykset hyödyntävät sitä ihan liian vähän. Messukeskus tekee tässä poikkeuksen, sanoo Antti Rantanen Avanto Venturesista, joka ohjaa hacktahonia.

Blogikuva2_1600x900

Keskellä ensimmäisen #messuhackin kisafiiliksiä voimme jo suosittelemme häkkäystä muillekin. Näistä päivistä syntyy digipalettiimme pikavauhtia uutta ja hyödyllistä. Aikanaan meillä on ilo tarjota se asiakkaillemme.

Tässä saattaa käydä ihan päinvastoin kuin muinaisessa hiiri kissalle räätälinä -sadussa. Ei tule lakkia – tuleekin takki. Ehkä montakin takkia!

Tarja, viestintäpäällikkö