Tarja Gordienko -

”Pasilassa voi vihdoin syödä hyvin” – Messukeskuksen uutuusravintola Platta avautuu

 

annos

Plattan makumaailmaa inspiroivat sesongit, kasvikset, käsityönä tekeminen ja Messukeskuksen ohjelma.

Messukeskukseen saapuva vieras saattaa jatkossa pysähtyä jo kadulle – nuuhkimaan herkullisia hiiligrillin tuoksuja ja artesaanipizzojen aromeja. Houkuttelevat tuoksut tulvivat Messukeskuksen uutuusravintolasta Plattasta, johon voi nyt poiketa suoraan Messuaukiolta.

Asemalaituri eli ”Platta” on perinteisesti tarjonnut alustan monenlaisille kohtaamisille. Jatkossa Platta tunnetaan Messukeskus Helsingin ja sen elämyksellisen tapahtumahotellin Holiday Inn Helsinki – Expon omana ravintolana. Platta palvelee Messukeskuksen monipuolista asiakaskuntaa aamusta yöhön muuntuen aamiaispaikasta bisnestreffien näyttämöksi ja illan kohtaamispaikaksi.

Plattan huippumodernissa ja energiatehokkaassa keittiössä häärii patojen keskellä keittiömestari Markus Fogelholm. Hän on aiemmin työskennellyt mm. ravintola Reginan, La Tablen, Olon, Savoyn, Wernerin ja Lapinlahden entisellä sairaala-alueella toimivan hävikkiravintola Loopin keittiöissä ja luo nyt ruokaelämyksiä Fazer Food Servicesin tiimissä Messukeskuksessa.

markus

”On kiehtovaa miettiä ruokalistaa taustana Messukeskuksen jatkuvasti vaihtuva tapahtumavirta, erilaiset yleisöt ja kansainvälinen kävijäkunta”, tuumii keittiömestari Markus Fogelholkm.

– Plattan puuhiiligrilli pidetään kuumana ja pizzat valmistetaan omin käsin alusta loppuun saakka. Ravintolassa syödään omassa keittiössä valmistettuja herkkuja, joita inspiroivat sesongit, kasvikset, käsityönä tekeminen ja Messukeskuksen ohjelma. Särpimenä nautitaan pienpanimo-oluita ja Kaffa Roasteryn kahvia, kertoo Markus, jolle Fazerin huippulaadun kunnioittaminen ja ruokahävikin torjunta ovat tärkeitä lähtökohtia ruoanvalmistuksessa.

pizza

Plattan artesaanipizzat sulavat suussa.

Messukeskuksen ideana on tuoda ihmiset yhteen, ja erityisen mukavaa on yhdessä syöminen. Niinpä Plattakin tarjoilee suosittuja sharing-menuja. Yhteistä ravintolailtaa voi jatkaa täysin uudistuneen Holiday Inn Helsinki – Expon tyylikkäässä aulabaarissa cocktaileja ja erikoisoluita nauttien. Holiday Inn -ketjun konseptiin kuuluva Open Lobby yhdistää aulatilat ja ravintola Plattan yhteiseksi keitaaksi, jossa syödään, juodaan, työskennellään, levätään ja seurustellaan rennossa ilmapiirissä.

aula

Ravintola Platta, Holiday Inn -hotellin Open Lobby ja To Go Café tarjoavat viihtyisän ympäristön kellon ympäri.

Plattassa on 300 asiakaspaikkaa ja hotellin Open Lobbyssa 200. Kesäkaudella tilat laajenevat viihtyisälle ulkoterassille. Muuntuvien tilajärjestelyjen ansiosta Platta kasvaa tarvittaessa vaikkapa asiakastilaisuuksia varten laajaksi tuhannen paikan ravintolakokonaisuudeksi Messukeskuksen pohjakerroksessa.

Ravintola Platta on avoinna 1.3. alkaen, käynti ulkoa Messuaukiolta tai sisäkautta hotellista tai messuilta. Tutustu Plattan kotisivuun, ravintolavaraukset myös tableonline.fi

Nyt testailemaan ja herkuttelemaan!

Tarja, viestintäpäällikkö