Tarja Gordienko -

#messukeskus100: Sadan vuoden ystävyys

#messuduunissa on tehty työtä suomalaisen elinkeinoelämän hyväksi jo sata vuotta. Ensimmäiset messut järjestettiin Johanneksen kirkon kentällä Helsingissä kesällä 1920.

Jo silloin oli esittäytymässä näytteilleasettaja, joka on pysynyt ystävänämme kaikki nämä vuosikymmenet ja on edelleen tiiviisti mukana messuilla. Arvaatteko mikä?

Oikea vastaus on Suomalaisen Työn Liitto. Olemme kulkeneet käsi kädessä ja tehneet yhdessä työtä Suomen hyväksi jo sata vuotta!

Suomalaisen Työn Liitto – silloin vielä nimellä Kotimaisen Työn Liitto – oli vahvasti mukana myös ensimmäisten messujen järjestelyissä. Messujen kaltaisen uuden ja aikaansa nähden valtavan tapahtuman pystyttäminen nimittäin vaati aikamoista talkoohenkeä juuri itsenäistyneessä, hallinnoltaan vielä heiveröisessä Suomessa.

Kotimaisen Työn Liiton messuosasto Suomen ensimmäisillä messuilla 1920

Kesältä 1920 säilynyt kuva kertoo, että Kotimaisen Työn Liitto myi ensimmäisiltä messuilla messulehteä ja Suomen Teollisuuskalenteria. Valokuvaamo Nyblinin taltioima kuva on säilynyt Helsingin Kaupunginmuseon kokoelmissa.

Niin messujen kuin liiton tie on kulkenut monen uudistuksen kautta nykyiseen muotoonsa, mutta ystävyys on säilynyt. Teemme edelleen yhdessä työtä suomalaisen työn menestyksen eteen.

Seuraava yhteinen askeleemme näkyy pian avautuvassa Habitaressa.

Suomalaisen Työn Liitto julkistaa Vuoden Designteko 2019 -tunnustuksen saajan Habitaressa keskiviikkona 11.9. klo 10.30 Arena-lavalla. Tervetuloa kuulolle!

Lisäksi Suomalaisen Työn Liitto järjestää perjantaina 13.9. klo 16-17 Arena-lavalla paneelikeskustelun aiheesta Muotoilu ja uudistuva elämäntapamme, jossa tulevaisuudesta keskustelee mm. tulevaisuustutkija Elina Hiltunen ja MaaS Global / Whimin Esa-Pekka Nykänen.

Nähdään Habitaressa 11.-15.9.

Tutustu Messukeskuksen satavuotiseen tarinaan

Reetta Mentu

Messukeskus täyttää tänä vuonna pyöreät 100 vuotta. Suomalaisen Työn Liitto on ylpeä perustajajäsen, jolla on kassakaapissaan Messukeskuksen osuuskirjat nro 1 ja 2. Niitä esittelee liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu.