Suvi Kinnunen -

Messukeskus Initium – Unohtumaton alku unelmille

Maaliskuun alussa Messukeskuksessa juhlittiin kohtaamisten kukoistusta, messujen satavuotista polkua Suomessa sekä Messukeskuksen uudistunutta tapahtumahotellia ja ravintolamaailmaa. Säkenöivä Messukeskus Initium keräsi yhteen yli 2200 gaalavierasta, jotka juhlistivat kanssamme Messukeskuksen arvokasta historiaa ja ennen kaikkea tulevaa vuosisataa.

Initiumia ja unohtumattomia uusia alkuja oli juhlistamassa yli 2200 kutsuvierasta.

Initium-juhlaillan aloitti Mesoaja Gaala, joka palkitsee vuosittain messumedian ja tapahtumamarkkinoinnin parhaimmiston. Molempien tilaisuuksien kattaus oli runsas ja elämyksellinen niin makujen maailmassa kuin ohjelmalavoillakin. Iltaa isännöivät upeat Marja Hintikka & Roope Salminen. Maukkaiden tarjoiluiden sekä säihkyvän juontoparin lisäksi yleisöä ihastutti lukuisat bändit, artistit ja esiityjät. Illan yllätysesiintyjä Michael Monroe viimeistään nostatti Initium-salin tunnelman kattoon.

Illan yllätysesiintyjä Michael Monroe nosti juhlavieraiden tunnelman kattoon.

Haastattelimme Mesoaja ja Initium Gaalojen projektipäällikkönä toiminutta Sanna Salovuorta. Lue, mitä kaikkea Messukeskuksen 100-vuotisjuhlien valmistelu piti sisällään!

Moi Sanna, Initium on nyt ohi. Miltä tuntuu?

Moikka, ja kiitos kysymästä. Olo on onnellinen ja helpottunut, mutta myös äärimmäisen ylpeä. Tiimimme teki aivan mahtavaa työtä ja olemme saaneet juhlista paljon kehuja. Kohtasimme hieman ennen juhlia pieniä jännitysmomentteja, kun ilmoittautuneita tulikin etukäteen odotuksia reippaammin, jolloin neliöt piti laskea tarkkaan. Tämä oli kuitekin nopeasti ratkaistu valjastamalla lisätiloja juhlakäyttöön.

Initium-juhlien projetkipäällikkö Sanna Salovuori kuvailee oloaan ylpeäksi. Lue haastattelu alta!

Mitä työnkuvaasi kuului projektipäällikkönä?

Ensisijaisesti toimin Messukeskus100-projektipäällikkönä nivomassa yhteen talon sisäisiä juhlavuoden tiimejä – kolme tiimiä vastaavat kaikki omalta osaltaan miten juhlavuosi näkyy talossa ja sen tapahtumissa, markkinoinnissa ja Initium-juhlassa. Tehtäväni oli koordinoida sekä jakaa tietoa näiden tiimien välillä ja katsoa, että yhteiset askelmerkit toteutuvat. Lisäksi toimin tiiviissä yhteistyössä tapahtumatoimisto Sisters Incin kanssa. Messukeskuksen työparini Veronica Krabbe piti huolta gaalan yhdeksän yhteistyökumppanin kanssa työskentelystä. Initium-juhlan lisäksi tuotin Mesoaja Gaalaa, jonka tuottajana jatkan seuraavallekin kaudelle.

Upeassa Mesoaja gaalassa palkittiin messumedian ja tapahtumamarkkinoinnin parhaimmisto.

Kuinka näin laajan kokonaisuuden järjestelyt onnistuivat kaikkien näiden tahojen kanssa?

Useat mukana olevat toimijat vaativat meiltä todella avointa ja rehellistä projektinvetokulttuuria. Meillä oli alusta asti luottamuksellinen ilmapiiri, jossa ei koskaan ollut yksinäinen olo. Rehellisyys ja luottamus mahdollistivat avoimen kommunikaation, jossa myös erehdyksille on tilaa – on rohkeutta uskaltaa sanoa, ettei yksin aina pärjää. Hankalimmissa tilanteissa apua sai heti ja vastuuta jaettiin. Useat yhteistyökumppanit ja Messukeskuksen loistavat ammattilaiset mahdollistivat resursoinnin ja työn osittamisen jokaisen tiimiläisen vahvuusalueiden mukaan. Oli myös mahtavaa, että Initiumille ja Mesoajalle oli omat visuaaliset maailmansa, jotka antoivat suuntaa suunnittelulle ja ilmeiden yhteensovittamiselle.

Juhlavieraat pääsivät samalla tutustumaan uudistuneeseen tapahtumahotelliin sekä ravintolamaailmaan.

Mikä on työssäsi parasta?

Paras palkkio itselleni on nähdä suunnitelmien ja vision heräävän eloon. Tapahtuman aikana on upeaa nähdä ihmisten ilmeet ja ihastuksesta säkenöivät kasvot heidän kävellessä sisään. Pyrimme aina siihen, että tehdään enemmän, kuin odotetaan, mikä näkyy käsin kosketeltavassa nosteessa ja koko tunnelmassa tilaisuuden aikana. Koen vahvuusalueekseni erityisesti tunnelman rakentamisen ja ohjelman suunnittelun, joten oli mahtavaa nähdä näiden onnistuvan sekä saada niistä kiitosta.

Mistä Initium sai inspiraationsa?

Juhlan nimi Initium tarkoittaa latinaksi alkua. Teema ’Unohtumaton alku unelmille’ tuli myös markkinointitiimiltä annettuna, kun aloitin projektin elokuussa. Pidin ajatuksesta teeman taustalla heti – kunnioitetaan ja pidetään arvossa Messukeskuksen satavuotista historiaa, mutta samalla katseet suunnataan tulevaan. Initium-juhlaa voidaan pitää alkuna uudelle ja tulevalle. Juhlavuoden aikana ja itse juhlassa haluttiin tuoda raikkaampaa ja keveämpää kuvaa Messukeskuksesta samalla tuoden tapahtumataloa lähemmäksi ihmisiä, heitä, joille Messukeskus on ollut paikka unohtumattomille unelmille.

Initiumissa juhlistettiin satavuotista historiaa, katseet suunnattuna tulevaan.

Millaista palautetta olette saaneet Initium-juhlasta?

Kaikki saamamme palaute on ollut todella positiivista. Tapahtumatalona omien tilaisuuksien onnistuminen on tärkeää ja onneksi kuulemamme kokemukset ovat olleet iloisia ja todella tyytyväisiä. Kuulinpa oikein toteamuksen siitä, kuinka ”huomaa, ketkä osaavat järjestää kaupungin parhaat juhlat”. Usean kuukauden työrupeaman jälkeen tälläinen lämmittää mieltä erityisen paljon.

Messukeskuksen työntekijöille, illan isännille ja emännille mahdollistettiin kampaukset ja meikki talon puolesta.

Myös talomme sisältä on tullut kehuja. Työntekijät otettiin huomioon emäntinä ja isäntinä ja kaikille halukkaille tarjottiin Messukeskuksen puolelta kampaus ja meikkaus. Kiitos henkilöstöllemme, joiden oma panostus loi juhlille odotusta ja tunnelmaa.

Mitä muuta satavuotisjuhlavuoden aikana on odotettavissa?

Messukeskuksen satavuotisjuhlat näkyvät useissa eri tapahtumissa vuoden aikana esimerkiksi kiertävän tapahtumalavan ja Fazerin erikoistarjoiluiden muodossa. Tämän lisäksi olemme lanseeranneet oman 100-vuotiskuohuviinin, jota pääsee maistelemaan Initium-juhlan lisäksi talon tapahtumissa, ravintoloissa ja kahviloissa. Tämän lisäksi messuhallista löytyy liukumäki ensimmäisten järjestettyjen messujen muistoa kunnioittaen.

Juhlatiimi valmistautumassa juhlaan, uusiin alkuihin ja entistä merkityksellisempiin kohtaamisiin!

Tarinoissa sadan vuoden varrelta on kaikissa jotain yhteistä– unohtumaton alku unelmille. Lue lisää tarinoita: https://100.messukeskus.com/.

 

Näin gaalavieraat kuvailivat tapahtumataloamme sanoin!


Kippis uusille aluille ja satavuotiaalle Messukeskukselle!

 

Suvi