Tarja Gordienko -

Messukeskus 100 remix – oijoi mikä juhlavuosi!

 

Sata vuotta on pitkä aika suomalaista messuhistoriaa – ja yksi vuosi lyhyt aika sen juhlimiseen. Silti ehdimme Messukeskus 100 -juhlavuoden mittaan niin paljon! Kiitos, että elit juhlassa mukanamme – tässä vielä parhaat palat.

Vuoden alussa teimme aikamatkan sadan vuoden taakse, ikimuistoisille kesän 1920 messuille.

1920

Ensimmäiset messut Johanneksen kentällä 1920

Ensimmäisillä messuilla nousi ihmetys huippuunsa liukumäessä ja niin kävi nytkin! Aloitimme 100-vuotisjuhlavuotemme rakentamalla vauhdikkaan liukumäen suurimpaan halliimme. Koko vuoden messuvieraat ovat saaneet hurautella sitä pitkin messuille.

Toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen testaa

Toimme 100-vuotisen tarinamme myös osaksi uutta tunnustamme. Juhlavuoden tunnuslauseeksi kiteytyi ytimekäs Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä.

Messukeskus

 

Satavuotisteema tuotiin asiakkaidemme iloksi myös Olohuone-kahvilaan, pilarien kukkakedot solmittiin käsityönä messumatosta.

 

Olohuone

Kukkiva kahvittelupaikka

Sata vuotta eikä suotta! Tähän saatiin vahvistusta heti vuoden alussa, jolloin julkistettiin Messukeskuksen ajantasaiset strategiset mitat: 1,2 miljoonaa kävijää, 9000 yritysasiakasta, 1500 kokousta ja kongressia. Talousvaikutus Helsingin seudulle 282 miljoonaa euroa!

Helmikuussa avattiin tarina-arkku. Messukeskuksen asiakkaat ja vaikuttajat eri aloilta kertoivat, mikä merkitys tapahtumilla ja kohtaamisilla on ollut heidän elämälleen ja uralleen. Omilla tarinoillaan olivat mukana mm. Hakolan Oy:n luova johtaja Annaleena Hämäläinen, valtameripurjehtija Ari Huusela, yrittäjä Hans-Peter Siefen ja tubettaja Mike Bäck.

Mike Back

Mike Back, Tubecon-tähti

Maaliskuussa oli suuri juhlapäivä. Juhlimme satavuotisuuttamme yhdessä 2000 asiakkaamme kanssa huikeassa Messukeskus Initium -juhlassa. Initium tarkoittaa alkua. Se kertoo siitä, että katsomme tulevaisuuteen ja näemme pitkän historiamme ennen kaikkea uutena alkuna tulevaan.

Initium trendasi maaliskuun yössä

Samana iltana avattiin myös uusin ravintolamme Platta ja Messukeskuksen oma upea hotelli Holiday Inn Helsinki – Expo täysin remontoituna.

Platta

Tyylikäs Platta on auki viikon jokaisena päivänä

 

Kesän lämmössä kiteytimme ympäristölupauksemme. Tavoittemme on olla 110-prosenttisesti hiilineutraali tapahtumatalo vuonna 2029, jolloin Messukeskus täyttää 110 vuotta.

Vuosia jatkunut vastuullisuustyömme huipentui kesällä uudella tavalla. Avasimme yhdessä Helenin kanssa Helsingin suurimpiin kuuluvan aurinkovoimalan hallien katolla.

aurinkovoimala

Aurinko paistaa Pasilan kattojen yllä

Suomessa ensimmäistä kertaa järjestetty digitaalisen terveydenhuollon huipputapahtuma HIMSS & Health 2.0 European Conference päättyi ennätykseen. Myös ympäristöalan SETAC-kongressi onnistui loistavasti. Helsinki ja Messukeskus järjestämispaikkana ylittivät kansainvälisten kongressijärjestäjien odotukset.

HIMSS

Suomen ylivoimaa terveysteknologiassa esiteltiin HIMSS & Health 2.0 -konferenssissa

Syyskauden alkaessa me messulaiset kokoonnuimme yhteen, perinteiseen potrettiimme. Mahtavaa olla #messuduunissa osaavien kollegojen kanssa!

messuduunissa

#messuduunissa

I love me -messut ponnistivat uuteen kävijäennätykseen…

Ennätykset paukkuivat!

— ja niin tekivät myös kirjamessut ja Viini ja Ruoka. Meillä kävi viikonlopun aikana valtaisat 92 000 vierasta!

Kirjamessuilla kävivät ihan kaikki

Ahkera työmme kongressimatkailun ja Helsingin kansainvälistymisen edistämiseksi palkittiin lokakuussa. Messukeskus pokkasi arvostetun Helsinki Travel Award -palkinnon.

Travel Award

Kiitos Helsingin Matkailuyhdistys – arvostamme!

Lokakuuta väritti vielä näyttävän tilataideteoksen julkistus. Toimme Messuaukiolle kaupunkilaisten iloksi Liuku-teoksen. Seitsemän metriä korkea ja 25 metriä pitkä, hehkuvanpunainen Liuku yllyttää messuvieraan hassuttelemaan ja viettämään aikaa. Idea taideteokseen haettiin sadan vuoden takaa, jo ensimmäisillä messuilla kävijät hurmanneesta liukumäestä.

Liuku tuo iloa ja valoa pimeään vuodenaikaan

Nyt kasvattelemme jo uusia siipiä, sillä aiomme olla seuraavatkin sata vuotta tapahtumien keskipisteessä – tapahtumamarkkinoinnin rautainen asiantuntija ja onnistuneiden kohtaamisten koti. Messukeskuksen tarina jatkuu!

 

Tarja, viestintäpäällikkö