Suvi Kinnunen -

Messuille vai oma kutsuvierastilaisuus?

Kasvokkain kohtaamiset ovat monipuolisia ja tehokkaita tapoja markkinoida omia palveluita ja ydinosaamista. Kohtaamismedian ehdottomiin etuihin kuuluukin sen monipuoliset vaihtoehdot – kynnys osallistua on matala ja jo hyvin pienellä vaivalla pääsee ottamaan kasvokkain kohtaamisista paljon irti. Toisaalta mikäli resursseja on käytettävissä himpun verran enemmän, vain taivas on rajana!

Kohtaamismedia on hyvin tehokas markkinointiväline oikein käytettynä.

Vaihtoehtoja kohtaamismedian hyödyntämiselle on useita. Kaksi erinomaista tapaa on osallistua messuille tai järjestää oma kutsuvierastilaisuus tärkeimmille yhteistyökumppaneille ja asiakkaille.

Kummallakin on omat puolensa. Listasimme ylös molempien vaihtoehtojen hyviä puolia sekä haasteita, joiden avulla voit pohtia mikä vaihtoehto sopii sinulle ja yrityksellesi parhaiten.

Valitse tavoitteidesi perusteella

Kuten yleensäkin kohtaamista suunnitellessasi, aloita pohtimalla tavoitteitasi ja käytettävissä olevia resursseja. Tavoitteesi ja kohderyhmäsi määrittämällä saat selville sen, millaista muutosta heissä haluat saada aikaiseksi ja millaisen viestin haluat välittää – onko parempi vaihtoehto houkutella yleisö- tai ammattimessujen omalle osastolle vai kenties järjestää oma messu-, lanseeraus- , verkostoitumis- , tai lehdistötilaisuus?

Tässä muutamia asioita pohdittavaksi:

  • Listaa muutama konkreettinen tavoite, jotka haluat saavuttaa. Näin voit pohtia, kumpi tapa palvelee tavoitteitasi paremmin.
  • Muistele aiempia messuosallistumisia ja järjestämiänne tilaisuuksia – onko jompikumpi vedonnut kohderyhmääsi paremmin, miten tavoitteet saavutettiin?
  • Myös ajankohdalla on merkitystä – jos lähitulevaisuudessa on tulossa juuri sopivat messut, saattaa olla niin sanotusti fiksua tarttua tilaisuuteen.
  • Hyödynnä messujen ajankohta ja järjestä samaan yhteyteen oma tilaisuus – messuilla voit tavoitella mm. uusia potentiaalisia asiakkaita ja iltajuhlissa tavata tärkeimpiä vakioasiakkaitasi.

Molemmissa on omat etunsa, myös haasteensa

Messuilla tapaat herkemmin uusia asiakkaita, potentiaalisia liidejä, kumppaneita sekä myös kilpailijoita. Messuille kutsut helposti myös olemassa olevia asiakkaita tutustumaan uutuuksiin ja vaihtamaan kuulumisia. Vaikka messuilla on mahdollista tavata paljon kävijöitä kerralla, kilpailet muiden näytteilleasettajien ja ohjelman viemästä huomiosta. Messuosallistumiseen kannattaakin panostaa niin, että näyt potentiaalisille asiakkaille houkuttelevana. Kun onnistut herättämään kävijöiden huomion ja ottamaan kasvokkain kohtaamista hyödyt irti, vahvistat samalla asemiasi kilpailukentässä. Omaan messutoimintaan keskittymisen lisäksi kannattaa tutkia kilpailijoiden toimenpiteitä. Messuilla onkin hyvä tehdä kilpailija-analyysiä – näet kerralla monet alan toimijat ja heidän uutuudet ja heidän esittelemänsä kilpailuedut.

Osallistumisesi suhteen puitteiden tulee olla kunnossa. Osaston tulisi houkutella kohderyhmääsi brändisi mukaisesti, mutta ennen kaikkea ratkaisevimmassa roolissa on sisältö ja osastohenkilökuntasi. Hienot puitteet ei vielä takaa sitä, miten messuosallistumisesi onnistuu. Aktiivisella osastohenkilökunnalla houkuttelet kävijät tutustumaan tarjontaasi. Varmista, että osastohenkilökuntasi on omaksunut messutavoitteet ja miten niitä tavoitellaan sisällön, viestikärkien sekä aktivointien keinoin.

Kun järjestät tilaisuuden itse, voit tehdä siitä näköisesi. Itse tilaisuudessa et kilpaile muiden kanssa, sillä paikalle tulijat tulevat vuoksesi. Erottautumisen paineet ovat erilaiset: kutsuessasi omaan tilaisuuteen kilpailet tavoittelemiesi asiakkaiden ajasta – osallistuvatko he messuille vai tilaisuuteesi vai kenties molempiin. Tilaisuutesi sisällön houkuttelevuuteen kannattaakin panostaa, jotta saat tavoittelemasi vieraat saapumaan.

Oman tilaisuuden järjestäminen on intiimimpi vaihtoehto. Saat mahdollisuuden huomioida valitun kohderyhmän mieltymyksiä ja tarpeita paremmin ja yksityiskohtaisemmin. Näin vahvistat viestiäsi, brändimielikuvaa sekä sidettä sidosryhmien ja yrityksesi välillä.

Oman tilaisuuden järjestäminen vaatii aikaa, mutta palkitsee

Oman tilaisuuden järjestäminen antaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa kävijöihisi henkilökohtaisemmalla ja personoidummalla tavalla.

Kuten ylempänä todettu, oman tilaisuuden järjestäminen on henkilökohtaisempi vaihtoehto, mutta järjestäminen vaatii oman vaivansa puitteista markkinointiin. Kannattaakin pohtia miten tilaisuutesi erottuu messuista? Ihmisten aika on hyvin rajallista ja sama henkilö voi saada kutsuja moniin tilaisuuksiin. Anna heille hyvä syy osallistua tilaisuuteesi. Verkostoitumisen ja sopivan ajankohdan lisäksi yksi painavimmista syistä osallistua on mielenkiintoinen sisältö.  Täältä voit lukea lisää vinkkejä tapahtumien sisältöön.

Oman tilaisuuden kohderyhmän voi rajata hyvin tiukastikin ja räätälöidä sisällön sen mukaan. Tämä onkin yksi kutsuvierastilaisuuden ehdottomista eduista – paikallaolijat viettävät mahdollisesti paljon pidempiä aikoja brändisi parissa, eikä muu messupöhinä vie heidän keskittymistään. Muista panostaa oman tilaisuutesi kutsuprosessiin – messuille osallistumisessa taas voit paremmin hyödyntää valmiiksi tarjolla olevia markkinointikanavia ja näkyvyyksiä.

Kutsuvierastilaisuudessa kävijöiden huomio on keskitetty sinun, yrityksesi ja brändisi ympärille.

Muista, että kutsuvierastilaisuuden ja messuosallistuminen eivät ole toisiaan poissulkevia vaan parhaimmillaan toisiaan tukevia tapoja hyödyntää kohtaamismediaa. Messujen yhteydessä järjestettävät tilaisuudet ovat erinomaisia mahdollisuuksia kokeilla oman asiakastilaisuuden järjestämistä ja syventää suhdettasi sidosryhmiisi.

Haluatko osallistua messuille?

Messuosallistuminen on tehty helpoksi eMessukeskuksen kautta. Tutustu tuleviin messuihimme!

Vai olisiko tällä kertaa aika omalle tilaisuudelle?

Tuhansista tapahtumista kerätty kokemus pitää huolen siitä, että tilaisuudestasi hioutuu timanttinen. Tutustu tapahtumajärjestämisen tiimiimme ja tarjoamiimme puitteisiin!

Tapahtumarikasta syksyn jatkoa toivotellen,

Suvi