Suvi Kinnunen -

#Messuduunissa: Veikko Viuha

Olemme esitelleet blogissamme henkilöstöämme onnistuneiden tapahtumien takaa – tällä kertaa vuorossa on kalustepalvelun Veikko Viuha. Tuhansien tapahtumien talossa kalustus vaihtuu tilaisuudesta toiseen tiukalla tahdilla. Tilaisuus ei kestä vain sitä aikaa, kun ovet avataan ja suljetaan, vaan kulisseissa tapahtuu paljon ennen ja jälkeen tapahtuman. Veikko ja muu kalustepalvelun henkilökunta pitävät huolen siitä, että tuolirivit ovat tikissä, lopputulos näyttää viimeistellyltä ja että tilan ergonomia ja turvallisuusmääräykset ovat huomioitu. Lue Veikon haastattelu alta!

Kalustepalvelun Veikko Viuha ja muu kalustepalvelun henkilökunta pitävät huolen siitä, että kulisseissa hommat hoituvat.

Kuinka loppuvuosi on kalustepalvelun puolella sujunut?

Kiirettä on pitänyt, sillä käynnissä oleva hotelliremontti on tuonut työhömme omat kommervinkkinsä – välillä on päädytty aiempaa luovempiin ratkaisuihin, mikä on antanut sopivasti lisähaastetta.

Kuinka kauan olet työskennellyt Messukeskuksessa?

Olen ollut talossa vuodesta 2005 eli työvuosia on takana lähemmäs 13. Olen viihtynyt hyvin, sillä työnkuvani on vuosien aikana muuttunut ja kehittynyt – työ on tarjonnut sopivassa suhteessa lisähaasteita sekä uusia mahdollisuuksia. Tammikuussa siirryn uusiin haasteisiin vahvistamaan asiakaspalvelutiimiä.

Mikä on mielekkäintä työssäsi?

Parasta on vaihteleva arki ja asiakkaiden kanssa tekemisissä oleminen. Kalustepalvelussa työt vaativat olemaan jatkuvasti liikkeessä, mikä ei ole huono asia ollenkaan – työn ohessa saa runsaasti hyötyliikuntaa!

Millaisia asioita tulee ottaa huomioon tapahtuman kalustusta suunniteltaessa?

Tapahtumien kalustus vaihtelee hieman sen mukaan, tuoko asiakas mukanaan kalusteita vai tulevatko ne talomme puolesta. Olipa tilanne kumpi hyvänsä, lähdemme ensimmäiseksi vastaamaan asiakkaan toiveisiin ja tilavaatimuksiin ottaen huomioon ennen kaikkea toimivuuden sekä turvallisuuden, kuten tilan paloturvallisuusmääräykset. Messukeskuksella on tilat ja varastot täynnä erilaisia kalusteita, jotka sopivat seminaareista bankett-illallisiin. Tila ja tilaisuuden luonne sekä odotettu kävijämäärä ohjaavat myös tapahtumakohtaista suunnittelua.

Isojen tilaisuuksien aikana tilojen kalustemuutokset saatetaan hoitaa esimerkiksi lounastauoilla tai jopa yön yli.

Mitä kaikkea kulisseissa tapahtuu ennen ja jälkeen tapahtuman?

Työmme alkaa kartoituksella mitä tehdään ja miten tehdään. Teemme tiivistä yhteistyötä projektipäälliköiden ja myynnin kanssa, sillä on tärkeää hahmottaa talomme lisäksi tilaisuuden kokonaiskuva mahdollisimman tarkasti. Rytmitämme työt huolellisesti, sillä hyvä aikataulutus ja asiakkaita häiritsemättä työskentely ovat keskeisessä roolissa. Isojen tilaisuuksien aikana tilojen kalustemuutokset saatetaan hoitaa esimerkiksi lounastauoilla tai jopa yön yli. Työhömme kuuluu itse kalustamisen lisäksi myös suunnittelua ja valmisteluja, mitkä eivät näy suoraan asiakkaalle.

Kuinka iso merkitys on onnistuneella kalustuksella?

Korkean palvelun talona pyrimme aina parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Siistit ja hyvät tilat sekä niiden onnistunut kalustus muodostaa tästä merkittävän osan, mitä myös asiakkaamme arvostavat kutsuessaan omia asiakkaittaan taloomme, olipa kyseessä sitten koulutuspäivä tai juhla.

Kuinka muunneltavissa Messukeskuksen tilat ovat?

Tilat ovat erittäin muuntautumiskykyisiä ja näiden vuosien aikana kaikenlaista on suunniteltu ja rakennettu. Muunneltavuus on esillä työssämme jatkuvasti ja kaikki kalusteet, mitä meille hankitaan ovat suunniteltu siten – tarvittaessa lähes kaikki voidaan purkaa, jos tilalle halutaan tuoda jotain muuta. Vältämme myös kiinteitä rakenneltmia ja kalustuksia, mikä lisää muunneltavuutta. Tämä on erittäin tärkeää, sillä muutoksia saattaa tulla nopeallakin aikataululla. Olemmekin saaneet paljon kiitosta paikan päällä tapahtuviin nopeisiin reagointeihin, kuten lisätilauksiin tai tilamuutoksiin.

Kaikki Messukeskuksen kalustukset ovat suunniteltu siten, että ne voidaan tarvittaessa purkaa, jos tilalle halutaan tuoda jotain muuta

Millaiset tapahtumat ovat olleet mieleenpainuvimpia?

Yleisesti kansainväliset, isot kongressitapahtumat, jotka rikastuttavat Helsingin elinkeinoelämää ovat olleet erityisen mielenkiintoisia. Viimeisimpänä esimerkkinä Slush, joka järjestettiin joulukuun alussa. Slushin kaltaiset nuorekkaat ja dynaamiset tapahtumat pitävät myös meidät kiireisinä ja tarkoittavat usein poikkeuksellisia toteutuksia, joka omalta osaltaan tuo vaihtelevuutta ja mielekkyyttä työhömme.

Kristinan ja Maijun kokemuksia kalustepalvelusta:

Projektipäällikkömme Maiju ja liiketoimintajohtajamme Kristina kävivät kokeilemassa kalustelpalvelussa työskentelyä puolen päivän ajan. Lue alta naisten kokemukset omista päivistään:

Maiju:

”Kalustin tuolirivejä saliin 101 ja pääsin tekemään Valon kattoon ripustuksia Veikon kanssa. Todella mielenkiintoista ja auttoi paremmin ymmärtämään, miten paljon aikaa tällaiseen kuluu. Kokemuksen jälkeen on helpompi myös perustella asiakkaalle valmisteluaikaitaulua sekä hinnoittelua, kun tietää mitä heidän pyynnöt ottavat aikaa ja vaivaa. Oli todella mielenkiintoista päästä ajelemaan nostimella – kivaa vaihtelua toimistolla työskentelyyn!”

Saliin 101 mahtuu tuoliriveissä kokonaisuudessaan jopa 1100 kuulijaa.

Kristina:

”Olin kalustepalvelussa syyskuussa kun siirsimme tapahtumaa Siivestä halliin 2. Vaikka tiesin työn olevan fyysistä, sen haastavuus silti yllätti – kalustepalvelun veikot olivat todella ahkeria! Kyseistä tapahtumaa valmistellessa tyhjennettiin ja uudelleen kalustettiin kokonaan Siiven kokoustilat kolmannesta kerroksesta. Työ oli haastavaa – huonekaluja piti välillä kuljettaa ahtaissa käytävissä ja kapeissa hisseissä. Työvuoron aikana kerettiin myös asentaa valokannuja, vedettiin sähköjohtoja, kuljetettiin ja laitettiin bankettipöytiä hallin 1 kabinettiin. Teimme myös lavan Siiven toisen kerroksen kokoustilaan.”

 

Katso making of –video viime vuoden Mesoaja Gaalasta!