Suvi Kinnunen -

#Messuduunissa: Paula Blomster

Olemme #Messuduunissa-sarjassamme esitelleet monipuolisesti talentteja talomme sisältä ja olemme päässeet kurkistamaan muun muassa myynnin, kalustepalvelun sekä projektipäällikön roolien taakse. Tänään tarkastelemme lähemmin pitkän uran erilaisissa kansainvälisissä tapahtuma-alan organisaatioissa tehneen kongressipäällikkö Paula Blomsterin arkea Messukeskuksessa.

Kongressipäällikkö Paula Blomster vastaa Messukeskuksessa kansainvälisten kongressien myynnistä.

 

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

”Vastaan Messukeskuksessa kansainvälisten kongressien myynnistä. Kokonaisuudet ovat suuria, ja ne käsittävät yleensä useampia halleja sekä kokoustiloja. Tapahtumat lyödään lukkoon useita vuosia etukäteen, joten työni on siinä mielessä todella pitkäjänteistä. Vastaan omalta osaltani myös siitä, että Suomi ja Helsinki nähdään potentiaalisena sekä houkuttelevana vaihtoehtona kongressijärjestäjien silmissä ja teen paljon yhteistyötä esimerkiksi Helsinki Convention Bureaun kanssa.

 

Mikä Suomessa houkuttaa kongressijärjestäjiä?

Törmään välillä omituisiinkin ennakkoluuloihin Helsingin kylmyydestä sekä ’kaukaisesta’ sijainnista. Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että Suomi on hyvässä nosteessa ja Helsinki nähdään kompaktina sekä hyvin modernina kaupunkina. Olemme kongressijärjestäjien silmissä luotettava sekä eksoottinen kohdekaupunki, joka herättää kiinnostusta. Moni kongressi on saanut osallistujamääränsä kasvuun ja jopa tehnyt kaikkien aikojen kävijäennätyksiä meillä Messukeskuksessa. Puhdas luonto ja jatkuvasti kehittyvä kaupunkikulttuuri ovat ehdoton myyntivaltti.

Helsingin puhdas luonto ja jatkuvasti kehittyvä kaupunkikultuuri houkuttelevat Suomeen kongressikävijöitä ympäri maailmaa.

 

Kansainvälisyys on opettanut joustavuutta

 

Mitä ammennat aiemmista kokemuksista nykyisessä toimenkuvassasi?

Useassa maassa vietettyjen opiskeluvuosien jälkeen aloitin kehitysyhteistyössä Nicaraguassa. Sieltä jatkoin Baltian suuntaan sekä Kööpenhaminaan, missä työskentelin Pohjoismaiden ministerineuvostossa. Tämän jälkeen siirryin yksityiselle puolelle järjestämään kongresseja sveitsiläiselle pörssiyritykselle. Olen päässyt keräämään arvokasta kokemusta useassa multikulttuurillisessa työympäristössä. Olen oppinut, ettei valmiita totuuksia ole – olen aina valmis kuuntelemaan ja otan asiat monipuolisesti huomioon. Molemmat ovat myyjälle tärkeitä ominaisuuksia.

 

Mikä on parasta työssäsi?

Yleisellä tasolla ehdottomasti ihmiskontaktit. On ollut upeaa nähdä kuinka suomalaiset, superlahjakkaat tutkijat ja tiedeosaajat ottavat kongresseja järjestääkseen. Kongressit tuovat paitsi merkittäviä taloudellisia tuloja myös vaikuttavuutta, kun suomalainen osaaminen tulee tutuksi kansainvälisesti. Arvostan heidän panostaan suuresti.

 

EAACI-allergiakongressi teki kävijäennätyksensä Helsingissä kesällä 2018. Messukeskukseen saapui sadasta maasta yli 8100 delegaattia.

 

Mikä on mieleenpainuvin kokemuksesi Messukeskuksessa?

Vastikään järjestetty EPP Congress 2018 (European People’s Party) jäi mieleeni, sillä valmistelut tehtiin nopealla aikataululla ja se oli hieno osoitus tiimimme nopeasta reagointikyvystä. Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa ja oli hienoa saada EU:n tärkeimmät konservatiiviset poliitikot mm. Angela Merkel, Sebastian Kurz, Jean-Claude Juncker ja Donald Tusk Helsinkiin ja Messukeskukseen.

 

Millaisia vahvuuksia Messukeskuksella on?

Mielestäni vahvuutemme ovat erinomaiset tilat ja ammattitaitoinen henkilöstömme, joka on todella sitoutunut asiakkaan menestymiseen. Messukeskuksen tilat ovat kauniita, hyvässä kunnossa sekä tilavia, mutta lähellä toisiaan – olemme kompakti ja moderni messu-, tapahtuma- ja kongressikeskus kuten kaupunkimmekin. Tapahtumatekniikka, ilmainen wifi ja AV-kumppanimme SVV:n osaaminen ovat huippuluokkaa, samoin Fazer Food Servicen tuottamat catering-palvelut.

 

Vastuullisuus on tapahtuma-alan nouseva trendi

Messukeskukselle on ainoana suomalaisena tapahtumajärjestäjänä myönnetty kansainvälinen ISO9001-2015-standardin mukainen johtamisjärjestelmäsertifikaatti.

Vastuullisuus on kantava teema Keski-Euroopassa, josta suuri osa asiakkaistammekin tulee. Haasteenamme on sijainti, sillä Keski-Euroopassa kaupungista toiseen siirrytään usein junalla. Vastuullisuuspuheenaiheet näkyvät nyt myös suomalaisessa keskustelussa yhä useammin ja meillä Messukeskuksessa asiaa on hoidettu jo pitkään. Olimme ensimmäinen tapahtumatalo, joka sai toiminnalleen ISO 14001 –sertifikaatin.

Vastuullisuutta ja standardien mukaista toimintaamme kehitetään jatkuvasti – olemme nyt aloittaneet ensimmäisenä Suomessa tapahtuma-alan sertifikaatin (ISO 20121) käyttöönoton. Poikkeuksellista ja erittäin hedelmällistä on, että teemme työtä yhdessä asiakkaamme kanssa. Syksyllä 2019 talossamme järjestettävä laaja koulutusalan kongressi EAIE toteutetaan sertifikaatin toimintalinjoja seuraten.

Juhlavuonna jaamme lipputuloja hyväntekeväisyyteen

Messukeskukselle on ainoana suomalaisena tapahtumajärjestäjänä myönnetty kansainvälinen ISO9001-2015-standardin mukainen johtamisjärjestelmäsertifikaatti sekä ISO14001-2015-standardin mukainen ympäristöjohtamisen sertifikaatti ja ohjeistamme kumppaneitamme toimimaan myös vastuullisesti. Lue lisää vastuullisuudesta Messukeskuksessa.

Messukeskuksen juhlavuonna moni vastuullisuustekomme näyttäytyy, kun jaamme lipputuloja hyväntekeväisyyteen ja rakennamme aurinkovoimalan Messukeskuksen katolle. Tärkeimpiä ympäristöpäämääriämme ovat energiankulutuksen vähentäminen, jätteiden määrän vähentäminen ja 100-prosenttinen jätteiden kierrätys. Lue lisää tavoitteistamme hiilineutraalin Helsingin hyväksi.

 

Lopuksi – millaisia trendejä tapahtuma-alalla nähdään vuonna 2019?

Jo mainitsemani vastuullisuus kasvaa teemana vuosi vuodelta. Lisäksi nimeäisin avoimuuden.  Asiakkaiden kanssa jaetaan ilot ja surut, joka syventää ja rakentaa parempia asiakassuhteita. Turvallisuus ja kustomointi ovat kansainvälisesti tärkeitä, ja varmasti nousseet myös suomalaisten tapahtumajärjestäjien arkipäivään.

 

Tilaamalla uutiskirjeemme saat parhaita vinkkejämme tuloksellisiin tapahtumiin. Tilaa uutiskirje täältä

 

Paulan ja muut Messukeskus Siiven ammattilaiset pääset tapaamaan Matka Business Forum tapahtumassa torstaina 17.1. osastolla 1e5. Tule moikkaamaan ja kuulemaan lisää jatkuvasti uudistuvasta Messukeskuksesta!