Tarja Gordienko -

#messuduunissa: Näin tehdään Eläinlääkäripäivät

Eläinlääkäripäivien ja Messukeskuksen yhteinen matka on pitkä. Se alkoi jo kolme vuosikymmentä sitten.

Suomen Eläinlääkäriliitto vastaa Eläinlääkäripäivien luennoista ja sen omistama Fennovet näyttelystä. Messukeskus tuo mukaan oman osaamisensa. Tilojen lisäksi Messukeskuksen osaamista tarvitaan esimerkiksi opastamisessa, av-tekniikassa ja ravintolapalveluissa.

Talvipuutarha

Eläinlääkäripäivien tapahtuma-areena on Messukeskus. Tämä tila, Kokoustamon Talvipuutarha, muuntuu tarvittaessa helposti myös näyttelytilaksi.

 

Eläinlääkäripäivät

Suomessa on noin 2 600 eläinlääkäriä. Eläinlääkäripäivien suunnittelussa on otettava huomioon ammattikunnan erilaiset tehtävät ja jatkokoulutustarpeet.

– Kun asiakassuhde on pitkä, ei jokaista yksityiskohtaa tarvitse erikseen pohtia, huolehtia ja varmistaa. Messukeskuksen tutut yhteyshenkilöt tietävät, mitä haluamme ja toivomme, sanoo Eläinlääkäriliiton assistentti Riitta Puro.

– Myös näyttelyn suunnittelussa Messukeskuksen osaaminen pääsee esiin, Fennovetin myynti- ja markkinointipäällikkö Tiina Karenius sanoo.

– Tapahtuman perusta on vahvalla pohjalla; me saamme keskittyä asiasisältöön, näyttelyyn ja kollegojen kohtaamisiin.

– Viime vuosina rinnakkaisia ohjelmakokonaisuuksia on ollut viisi. Tähän tarvitaan useita lähekkäin sijaitsevia ja riittävän suuria luentotiloja. Kokoustamossa tämä on onnistunut hyvin, Fennovetin toimitusjohtaja Raija Korolainen sanoo.

Eläinlääkäripäivien tiimi

Moni eläinlääkäri tekee työtään yksin tai pienessä työyhteisössä. Silloin kollegojen kohtaaminen edes kerran vuodessa Eläinlääkäripäivillä on tärkeää, sanovat Fennovetin Tiina Karenius (vas.) ja Raija Korolainen sekä Eläinlääkäriliiton Riitta Puro.

Yritykset panostavat yhä enemmän osastojen kokoon ja näyttävyyteen, ja nyt näyttely onkin kasvamassa ulos Kokoustamosta. Ensi vuodeksi siirrytään isompiin tiloihin Messukeskuksen hallimaailmaan. Reilun 2 000 osallistujan ja näytteilleasettajan sijoittaminen uusiin tiloihin tarjoaa tapahtumalle uusia mahdollisuuksia.

Eläinlääkäripäivien tiimin muistilista tapahtumajärjestäjälle:

  • Aloita suunnittelu ajoissa
  • Tee pohjatyö huolella
  • Valitse kokenut tiimi
  • Tee tarkka työnjako
  • Aikatauluta projekti kunnolla
  • Tee oikeat asiat oikeaan aikaan
  • Muista majoitus- ja ruokailutarpeet
  • Järjestä kuljetukset paikalle

Lue koko juttu Messukeskuksen Kasvokkain-lehdestä 1/2017, s. 22-25 >> 

Eläinlääkäripäivien tiimiä haastatteli toimittaja Juha Kontu. Kuvat Pekka Hannila.