Suvi Kinnunen -

#Messuduunissa: Jani Meronen

#Messuduunissa –sarjassamme olemme esitelleet henkilöitä tuhansien tapahtumien Messukeskuksesta. Tilaisuuksien taakse kätkeytyy vuosien kokemusta ja vankkaa ammattitaitoa monelta osa-alueelta. Näkyvässä roolissa tapahtumien onnistumisen kannalta on tytäryrityksemme Suomen Videoviestinnän, tunnetusti SVV:n, panos tapahtumien teknisten valmiuksien osalta – SVV:n asiantuntijat huolehtivat Messukeskuksen tapahtumien kuva- ja äänitekniikasta sekä tietoliikenneyhteyksistä. Haastattelimme blogiimme SVV:n työnjohtajaa Jani Merosta. 

Työt vievät Messukeskuksesta presidentinlinnaan ja ulkomaille

Messukeskuksen lisäksi SVV toimittaa teknisiä palveluita esimerkiksi Venäjällä vuosittain järjestettävään Spief-talousfoorumiin.

Heippa Jani, kuinka vuosi on lähtenyt käyntiin?

Kiitos kysymästä, oikein reippaasti! Työt eivät oikeastaan hiljene missään vaiheessa vuotta vaan hommaa riittää mukavasti koko kalenterivuodelle, siitä pitää huolen Messukeskuksen tiivis tapahtumakalenteri sekä muut tapahtumakeikat. Tammikuun Matkamessujen lisäksi hommia on riittänyt erilaisten konferenssien ja pienempien tilaisuuksien parissa.

SVV:n työnjohtaja Jani Merosen mielestä parasta hänen työssään on vapaus sekä muut ihmiset.

Kuinka kauan olet työskennellyt Messukeskuksessa?

Aloitin SVV:n palveluksessa vuonna 2016 ja olen viihtynyt talossa hyvin. Messukeskukseen siirryin metalliteollisuuden henkilöstöjohtamisen tehtävistä.

Mikä on työssäsi parasta?

Yksi parhaista puolista on vapaus – pystyn pitkälti rytmittämään työpäiväni itse. Tämän lisäksi haluaisin nimetä erittäin sitoutuneen ja osaavan henkilöstön, joiden parissa työskentely ilahduttaa päivästä toiseen. On mahtavaa tavata päivittäin lukuisia yhteistyökumppaneita ja tahoja eri projektien tiimoilta tiimiläistemme lisäksi.

Mitkä ovat mieleenpainuvimmat työkokemuksesi?

Lähimenneisyydestä mieleeni nousee Nordic Business Forum, jossa käytännössä kaikki mitä kuulee ja näkee, on meidän SVV:n toteuttamaa. Korkeat laatustandardit asiakkaan ja meidän puolelta kohtaavat ja lopputulos on vaikuttava. On myös mahtavaa olla tekemisissä kansainvälisten ammattipuhujien, viimeisen päälle panostetun asiakaspalvelun sekä upeiden vieraiden kanssa.

Presidentinlinnasta Venäjän Spief-foorumiin

Meillä järjestettyjen tapahtumien lisäksi yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista oli viime kesän Trumpin ja Putinin tapaamisen järjestelyt presidentinlinnaan. Toteutimme tapahtuman valaistuksen, tulkkaustekniikan ja median äänetekniikan erittäin nopealla aikataululla tapaamisen vahvistumisesta H-hetkeen. Tämän lisäksi käymme vuosittain Venäjällä yhdeksän rekkakuormallisen voimin toteuttamassa Spief-talousfoorumin tekniikan alusta loppuun. Tapahtuma on kokoluokaltaan merkittävä – kaksipäiväisen tilaisuuden rakennus jopa kestää kolmisen viikkoa.

 

Tapahtumienaikana päivystävät teknikot ovat apuna esimerkiksi näyttöjen, mikrofonien ja videoprojektoreiden kanssa.

Tapahtumatekniikan merkitys on huomattava

Millainen rooli SVV:llä on tapahtumatekniikan suunnittelussa ja toteutuksessa?

Omasta näkökulmastani katsottuna kaikki lähtee liikkeelle asiakkaan toiveista. Olemme asiakkaan apuna hahmottamassa ja suunnittelemassa kokonaisuutta. Pyrimme vastaamaan näihin toiveisiin ja odotuksiin aina vielä hieman paremmin kuin mitä meiltä odotetaan. Asiakkaillamme on usein melko tarkka visio ja näkemys haluamistaan teknisistä toteutuksista, mutta saamme myös hyvin vapauksia suunnitteluun ja toteutukseen.

Tapahtumien aikana meiltä saa päivystäviä teknikkoja, jotka ovat apuna esimerkiksi näyttöjen, mikrofonien, videoprojektoreiden ja muiden teknisten laitteiden käyttöönotossa sekä yhteensovittamisessa. Tilaisuuden jälkeen toimitamme tilatut kuva- ja äänitallenteet asiakkaan käyttöön ja puramme tapahtumassa käytetyn teknisen kaluston.

Kuinka merkittävä rooli tekniikkalla on tapahtumissa?

On mahdotonta kuvitella tapahtumaa ilman tekniikkaa ja teknisten palveluiden hyödyntämistä. Toimiva kokous- ja tapahtumatekniikka on merkittävässä roolissa – teknisten toteutusten avulla voidaan tuoda kaikkien koettavaksi se viesti, jonka asiakas haluaa tilaisuudellaan välittää. Streamaus-palveluiden avulla myös paikalle estyneet pääsevät nauttimaan tapahtuman tarjonnasta ja tallenteiden vuoksi tapahtuman sisältöön pääsee tutustumaan myös jälkeenpäin. Saamme luotua näyttäviä ja kuuluvia elämyksiä, joiden merkitys vain korostuu vuosi vuodelta. Teknisillä ratkaisuilla voi vaikuttaa oleellisesti tapahtuman tunnelmaan, millä luodaan myös ikimuistoisia tunnekokemuksia.

Toimivan kokous- ja tapahtumatekniikan avulla voidaan tuoda kaikkien koettavaksi se viesti, jonka asiakas haluaa tilaisuudellaan välittää.

Kuinka pysytte alan kehityksessä mukana?

Tekniikka kehittyy hurjaa vauhtia ja varmistaaksemme elämyksellisten tuotantojen toteuttamisen jatkossakin, panostamme uuteen tekniikkaan ja omaan kouluttautumiseemme. Esimerkiksi tänä vuonna investoimme erityisesti laservideoprojektorien ja kamerakalustojen 4K-tekniikkaan, LED-näyttöihin sekä -valoihin, jotta voimme luoda entistä parempia kokemuksia asiakkaillemme.

4K-kamerakaluston tasoinen taltiointi ja katselumahdollisuudet tapahtumissa ovat Suomessa vielä harvinaisia, joten olemme innoissamme ja ylpeitä voidessamme tarjota tätä asiakkaillemme.

 

Katso alta making of video SPIEF-tapahtumasta:

 

https://youtu.be/ceWUvnxGeqg

 

Elämyksellisin terveisin,

 

Suvi