Suvi Kinnunen -

#Messuduunissa: Charissa McCarron

Tuhannet vuosittaiset tapahtumat vaativat onnistuakseen timanttista ja monialaista osaamista, jota tulemme esittelemään tarkemmin tulevissa blogijulkaisuissamme. Tänään vuorossa on yksi tuoreimmista tapahtumatalomme uusista kasvoista – Charissa McCarron, joka on aloittanut muutama viikko sitten Tapahtumat, kokoukset ja kongressit -tiimissä myyntipäällikkönä. Charissa kertoo odotuksiaan tulevasta sekä valottaa omaa näkemystään kasvokkain kohtaamisten merkityksestä. Pidemmittä puheitta, päästetään Charissa ääneen!

Tuore talolainen Charissa McCarron valottaa odotuksiaan tulevasta roolistaan myyntipäällikkönä.

Millä mielin liityt osaksi Messukeskuksen joukkoa?

”Kiitos kysymästä – innostuneena! Olen aiemmin työskennellyt verrattain pienissä organisaatioissa, joten 200 uutta kollegaa ja lukuisat yhteistyökumppanit pitävät omalta osaltaan huolen siitä, että tapaan jatkuvasti uusia ihmisiä, joilta oppia uutta joka päivä.”

Mitä uuteen rooliisi kuuluu?

”Uudessa roolissani vastaan kokous- ja tapahtumaailman myynnistä yhdessä muun Messukeskus Siiven tiimin kanssa. Messukeskuksen seitsemän eri hallia mahdollistavat moninaisia erilaisia tapahtumia, joita ovat muun muassa yritysten myyntipäivät, minimessut ja seminaarit. Myös yritysjuhlat, urheilu- ja harrastetapahtumat ovat suosittuja. Tämän lisäksi olen kongressipäällikkö Paula Blomsterin tukena kansainvälisten kongressien hakemisessa Suomeen.”

Millaisia odotuksia sinulla on tulevaa varten?

”Odotan eniten uusia haasteita, jännittäviä asiakkuuksia ja tietysti uusien asioiden oppimista. Kongressimaailman myötä kyseessä on itselleni kokonaan uusi tuote, jonka parissa ei hetkeen tule tylsää.”

Millainen tausta sinulla on?

”Olen toiminut jo pitkään matkailu- sekä tapahtuma-alan parissa myynti- kuin markkinointitehtävissä useassa eri organisaatiossa niin Suomessa, kuin kansainvälisestikin. Pari viimeistä vuotta olen ollut messualalla, jonka myötä messut ovat tulleet enemmän kuin tutuiksi.”

Mitä ammennat kokemuksistasi tulevaan?

”Kokemukset messualalta auttavat messuympäristössä toimimiseen, sillä sen myötä ymmärrän paremmin esimerkiksi teknisten vaatimusten, valaistuksen ja kalustuksen päälle. Toki aiemmin kerätyt kontaktit yritysmaailmasta ja tapahtumapuolelta ovat varmasti arvokkaita myös uudessa positiossani. Uskon myös, että kansainvälisestä työkokemuksestani esimerkiksi Irlannin valtion matkailutoimistosta tuo perspektiiviä ja ammennettavaa kansainvälisten kongressien myymiseen ja järjestämiseen.”

 

Tapahtumien myynnissä keskeistä on ymmärtää tavoitteita

Tapahtumien myynnissä korostuu yhä enemmän ymmärrys asiakkaan tavoitteista.

Mitkä tekijät ovat keskeisiä tapahtumien myynnissä?

”Kaikkien tapatumien järjestäminen lähtee liikkeelle siitä, että tiedetään mitä tulevalla tapahtumalla tavoitellaan. Yhä useammin jo myyntivaiheessa kaivataan näkemystä – tämä näkyy lisääntyneenä luottamuksena asiakkaiden puolelta. Myymme yhä enemmän avaimet käteen tyyppisiä –ratkaisuja, jolloin ymmärrys ja tietotaito erilaisista vaihtoehdoista ja potentiaalisista yhteistyökumppaneista korostuu. Siksi myynnin parissa työskentelevänä pidän erittäin tärkeänä jatkuvaa ammatillista kehittymistä ja ajan tasalla olemista.”

 

Kuinka pidät huolta ammatillisesta kehittymisestäsi?

”LinkedIn on itselleni iso työkalu, ja käytän sitä päivittäin. Seuraan alaa ja monipuolisesti sen uutisia. Hyödynnän ja kasvatan sosiaalista verkostoani aktiivisesti.”

 

Lopuksi – miten näet kasvokkain kohtaamisen merkityksen?

”Olen aina uskonut face to face –lähestymiseen. Digin roolista puhutaan paljon ja sen rooli on ilman muuta suuri. Tämä ei kuitenkaan korvaa kasvokkain kohtaamista ja asiakkaiden tapaamista. Asiakaskohtaamisilla on edelleen merkittävä rooli sitouttamisessa sekä etenkin isompien kaupojen sopimisessa.”

Kasvokkain kohtaamiset ovat edelleen merkittäviä. Kohtaamismedian suosio kasvaa jatkuvasti!

Kohtaamismedialla menee hyvin!

Tiesitkö, että digin ohella tapahtumat ovat eniten kasvava markkinoinnin muoto? Siksi haluamme tarjota mahdollisuuden kohtaamiseen ja elämyksiin. Me Messukeskuksessa ja Siivessa saatamme yhteen yrityksiä ja asiakkaita, elämyksiä ja ihmisiä, asiantuntijoita ja inspiraation etsijöitä, osaajia ja oppijoita.

Suomen suurimpana tapahtumatalona Messukeskus on 200 rautaisen ammattilaisen työpaikka ja meillä työskentelee tapahtumajärjestämisen, suunnittelun, myynnin, markkinointiviestinnän, ohjelmatuotannon, asiakaspalvelun, tekniikan, turvallisuuden ja rakentamisen ammattilaisia.

Lisää uratarinoita Messukeskuksessa voit lukea täältä.

 

Tervetuloa tutustumaan uudistuneeseen kokousmaailmaamme! Varaa tutustumiskäynti täältä