#Messuduunissa: Anni Ganter
Messukeskuksesta löytyy ammattilaisia laaja-alaisesti niin suunnittelun, myynnin, markkinointiviestinnän, ohjelmatuotannon, asiakaspalvelun kuin tuotekehityksen parissa vain muutamia mainitaksemme. Nappasimme haastatteluun suhteellisen tuoreen messulaisen, jolla on erityisen mielenkiintoinen uusi rooli talossa! Nimittäin Messukeskuksen tuotekehityksestä ja palvelumuotoilusta vastaavan Anni Ganterin. Mitä tuotekehitys Messukeskuksen organisaatiossa sitten tarkoittaa ja mitä hän päivisin oikein tekee? Annetaan Annin itse vastata.

Anni Ganter vastaa Messukeskuksen tuotekehityksestä ja palvelumuotoilusta.
Hei Anni! Kuinka kuvailisit työpäivääsi neljällä sanalla?
“Yllättävä, innostava, mukaansatempaava ja moniulotteinen.”
Millainen tausta sinulla on?
”Olen työskennellyt tuotekehityksen parissa erilaisissa myyntiorganisaatioissa Suomessa ja muualla Euroopassa. Edellisessä työssäni vastasin kansainvälisessä matkailualan konsernissa myynnin ja markkinoinnin aktiviteeteista ja kehitysprojekteista Suomessa.
Asiakaslähtöisen liiketoiminnan ja brändin kehittäminen on lähellä sydäntäni. Olen myös opiskellut strategista muotoilujohtamista, tuote- ja käyttäjälähtöistä palvelumuotoilua sekä kaupunkimuotoilua.”
Mitä työnkuvaasi Messukeskuksessa kuuluu?
”Vastaan Messukeskuksen tuotekehityksestä yksilö- ja yrityssektorilla. Palvelumuotoilijana olen myös mukana kehittämässä Messukeskuksen kokonaisvaltaista asiakaskokemusta tuotekehityksen, myynnin ja markkinoinnin saralla. Kuten kuvitella saattaa, Suomen suurimmassa tapahtumamediatalossa myös asiakkaamme polku on moniulotteinen.
On ymmärrettävä, ettei asiakaskokemus rajoitu vain tuoteportfolioon ja markkinointisisältöihin. Asiakaskokemus koostuu kosketuspisteistä koko asiakkaamme palvelupolun matkalta. Messukävijämme tapahtumakohtaista asiakaskokemusta tukemaan pääsinkin heti ensimmäiseksi kehittämään työkaluja.

Ganter on uransa aikana aina työskennellyt vahvoissa bränditaloissa.
Mitä ammennat aiemmasta työkokemuksesta nykyiseen työhösi?
”Olen työskennellyt aina vahvoissa bränditaloissa. Viestintä- ja markkinointitiimissä kehitämme jatkuvasti Messukeskuksen ääntä asiakkaamme suuntaan puhumme sitten tuotteistamme, tavoitteistamme tai vaikkapa vastuullisuusarvoistamme.
Muotoiluajattelun käsitetään usein olevan jotakin visuaalista. On kuitenkin yllättävää, kuinka suuri merkitys on sillä miltä asiat meistä tuntuvat. Siksi tuotteidemme käyttäjäkokemuksen tulee ensisijaisesti ohjata myös tuotekehitystämme. Muotoilufilosofiassa ihmisen ja tuotteen välillä tulisi olla merkitys. Tällöin tuote- ja käyttäjälähtöisyys konkreettisimmillaan toteutuu. Ammennan työhöni myös omasta asiakaskokemuksestani, jota minulle on kertynyt lukuisista messuista ja tapahtumistamme.”
Millaisten projektien parissa olet viime aikoina työskennellyt?
”Uudistan tällä hetkellä Messukeskuksen tuoteportfoliota. Tavoitteenani on, että tarjoamme asiakaslähtöisiä, myös konseptoituja tuotekokonaisuuksia ja -ratkaisuja.
Kokonaisvaltaisen asiakaskokemuksen lisäksi olen myös kehittämässä Messukeskuksen vastuullisuustyöskentelyä yhdessä kiinteistön sekä markkinointi- ja viestintätiimini kanssa. Olemme asettaneet itsellemme tavoitteeksi olla 110% hiilineutraali tapahtumatalo vuonna 2029 kun Messukeskus täyttää 110 vuotta.
Kehitämme myös osaltamme yhä asiakaslähtöisempää vastuullisuusviestintää, joka luonnollisesti ulottuu myös uudistuvaan tuoteportfolioomme. Tämän lisäksi eräs mielenkiintoinen projekti on Messukeskuksen esteettömyyskartoitus, mitä käynnistämme yhteistyössä ammatillisen erityisoppilaitos Liven kanssa.”

Anni on mukana kehittämässä Messukeskuksen vastuullisuustyöskentelyä yhdessä kiinteistön sekä markkinointi- ja viestintätiimin kanssa.
Miten pyrit työssäsi auttamaan asiakkaita onnistumisessa?
”Tuotekehityspäällikkönä oman työni kivijalkana on Messukeskuksen asiakasymmärryksen jatkuva kehittäminen. Paitsi että mittaamme asiakastyytyväisyyttämme, seuraamme myös miten asiakaspalaute ohjaa toiminnan kehitystä. Olemme toteuttaneet lukuisia omia ja ulkoistettuja asiakastutkimuksia. Digitaalisen numeerisen datan lisäksi omassa työssäni hyödynnän paljon myös etnograafista tutkimusta.
Asiakkaidemme tavoitteiden tulee ohjata kaikkea tekemistämme.”
Mikä on työssäsi mielekkäintä?
”Ehdottomasti työn vauhdikkuus, monipuolisuus ja ihmiset! Mahtavat, visioivat, development driven kollegat, asiakkaat ja yhteistyökumppanit.
Henkilöstön hyvinvoinnista pitää huolen Messukeskuksen oma FunExpo! Messulaisilla on paljon yhteisiä tempauksia, esimerkiksi ideointiin keskittyvä yhteinen pizzakeskiviikko. Itse käyn myös FunExpon maanantaijumpassa jossa hiki, nauru ja hyvä olo on taattu yhdessä kollegoiden kanssa!”

Initium-juhlat ovat olleet yksi Annin mieleenpainuvimmista kokemuksista Messukeskuksessa.
Mikä on mieleenpainuvin kokemuksesi Messukeskuksessa?
”Niitä on ollut jo useita! Varmasti yksi mieleenpainuvimmista oli upea Messukeskus 100 Initium juhlamme, jota saimme juhlia yhdessä yli 2 200 vieraamme kanssa! Mieleenpainuvaa oli myös amazing race-perehdytyskierroksella korkeanpaikan kammoisena kurkata alas 7 hallin kattosiltarakenteista.”
Mitä odotat tulevaisuudelta?
”Messukeskuksella on monta huikeaa kehitysprojektia menossa puhumattakaan vastuullisuustavoitteistamme. Olen innolla kasvattamassa asiakasymmärrystämme sekä valmiuttamme tarjota yhä dynaamisempaa, kohdennettua tapahtumamediaa sekä kansainvälisen tason tapahtumakeskusta.”
Olemme jo hyvässä vauhdissa kohti uudistuvaa Messukeskusta!
Iloista kesää!
– Suvi ja Anni
#yhdessä #messuduunissa #asiakaskokemus