Suvi Kinnunen -

Kuinka luodaan elämyksiä – haastattelu: Vuoden sykähdyttäjä 2018

Paljon puhutaan tapahtumien elämyksellisyydestä – mutta kuinka niitä oikeasti luodaan? Kysyimme tätä Vuoden sykähdyttäjä 2018 -palkinnon pokanneelta KTM Nordicin markkinointipäällikkö Kimmo Hurrilta, joka vastaa moottoripyörien ja tarvikkeiden markkinoinnista Suomen ja Baltian alueella.

Vuoden Sykähdyttäjä Kimmo Hurri nimeää MP-messut suureksi osaksi KTM Nordicin markkinointia.

Suurena osana KTM Nordicin markkinointia on vuosittaiset MP-messut, joka on yksi parhaimmista paikoista tavoittaa alan harrastajat samassa paikassa. MP-messuosallistumisen myötä mies pokkasi viime vuoden Mesoaja-gaalassa ’Vuoden sykähdyttäjä’ –palkinnon, joka jaetaan omalla panoksellaan messu- ja tapahtuma-alaa vauhdittaneelle avainhenkilölle. Hurri on myös mukana tämän vuoden tuomaristossa valitsemassa Vuoden Mesoajia.

Kysyimme Hurrilta Mesoaja-gaalasta ja siitä, kuinka sykähdyttäviä elämyksiä järjestetään – katso alta, mitä mies vastasi!

 

Sykähdyttäjä-palkinnon taustalla pidemmän aikavälin projekti

Mesoaja Gaala kokoaa yhteen messu- ja tapahtumaosaamisen ammattilaiset sekä alan vaikuttajat!

Miten koit tapahtuma-alan oman Mesoaja Gaalan?

”Gaalalle oli selkeästi tilausta, joten oli hienoa että Messukeskus vastasi huutoon. Tilaus näkyi muun muassa runsaassa osanottajamäärässä ja tapahtuma oli todella hieno. Tämähän ei kuitenkaan tule yllätyksenä, kun taustalla on tapahtumajärjestämisen ammattilaisia. Oli mahtavaa nähdä onnistumisia muilta laaja-alaisesti ja saada uusia kontakteja.”

Minkä luulet olleen Sykähdyttäjä-palkinnon voittamisen taustalla?

”Sykähdyttäjä-palkinto tuntui hienolta tunnustukselta, sillä messuosallistumisen kehittäminen on ollut meille pidemmän aikavälin projekti, joka on tapahtuman myötä kehittynyt ajan saatossa roimasti eteenpäin.

Olemme seuranneet MP-messujen positiivisia muutoksia ja itse olen ollut mukana projektipäällikkönä vuodesta 2013. Haluamme hyödyntää messupotentiaalin joka vuosi, mistä syystä valmistaudumme huolella.”

 

Rohkeat ratkaisut ja selkeät tavoitteet ovat tuoneet tulosta

Kuinka tapahtumaa on hyödynnetty?

”Olemme ottaneet tapahtumaosallistumisemme tavoitteeksemme selkeän kärjen, joka oli ja on nostaa street-mallistomme tunnettuutta.

Olemme asettaneet myös numeerisia tavoitteita – myyntitavoitteet ovat olleet selkeitä, koko henkilöstöllä tiedossa ja olemme kokeilleet rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja ja oppineet matkan varrella hurjasti itsekin.”

Millaisia rohkeita ratkaisuja ollaan kokeiltu?

”Messuosastoja ei rakenneta yhden pääosaston varaan, vaan olemme näkyvillä oikeilla paikoilla oikeiden asioiden kanssa. Tehdyt kampanjat ovat toimineet hyvinä työkaluina myyjille. Olemme hyödyntäneet aggressiivisesti lisänäkyvyyksiä, joita Messukeskus tarjoaa. Ei kannata tuudittautua pelkästään siihen, että asiakas löytää kyllä luoksesi, vaan olemme keskittyneet todella välittämään viestimme messukävijöille monikanavaisesti.”

Messuosastoja ei rakenneta pelkän pääosaston varaan, vaan KTM Nordic pyrkii olemaan näkyvillä oikeissa paikoissa oikeiden asioiden kanssa.

Tapahtumilla on tärkeä rooli markkinoinnissa

Tapahtumien rooli markkinoinnissa näkyy vahvasti ja kasvokkain kohtaamiset ovat merkittäviä myynnin edistäjiä sekä brändimielikuvan rakentajia.

”Digitaalisuus ja kasvokkain kohtaamiset kulkevat käsi kädessä, sillä digitaalisuus auttaa kokoamaan ihmiset yhteen paikkaan ja herättelee, kun taas kohtaamisissa varmistetaan, että viesti saadaan aidosti perille.”

Mitkä ovat parhaat vinkkisi tapahtumien järjestämiseen ja vetovastuussa olemiseen?

Kaikista tärkein asia on ymmärtää miksi olet menossa sinne minne tähtäät. Määritä selkeät tavoitteet ja varmista, että koko tapahtumatiimi ovat tietoisia niistä ja sitoutuvat niiden saavuttamiseen.”

Lue parhaat tapahtumamarkkinoinnin esimerkit ja inspiroidu hakemaan vinkkejä ja ideoita menestystarinoista.

Mesoaja-gaala tulee taas!

Mesoaja Gaalan haku palkintokategorioihin on auki vuoden loppuun asti!

Mesoaja Gaala palkitsee vuosittain messumedian ja tapahtumamarkkinoinnin parhaimmiston. Seuraava gaala järjestetään 5.3.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Valtakunnallinen Mesoaja Gaala palkitsee jo toisen kerran tapahtumiin osallistuvien yritysten onnistujat, uudistajat ja taitavimmat toteutukset. Messusäätiö palkitsee jokaisen kategorian voittajan 3000 euron stipendillä!

Avoin, valtakunnallinen haku palkintokategorioihin on vuoden loppuun asti.