Kaisa Siipilehto -

FallUp 2018 — Inspiraatiota ja ennätyksiä

Maailmanennätysyritys, elektronisia skeittilautoja, väittelykilpailu Bruce Oreckia vastaan, maailmanluokan lavashow ja yli sata yrityskentän toimijaa. Kaiken tämän saattoi löytää Messukeskuksesta 2.10., kun Euroopan suurin opiskelijayrittäjyystapatuma FallUp järjestettiin neljättä kertaa. Vaikka alussa mainittu maailmanennätys jäi vain yritykseksi, Messukeskuksessa rikottiin kyseisenä päivänä muita ennätyksiä. FallUp nimittäin keräsi yhteen suurimman osallistujamääränsä koskaan!

Vuoden alusta asti kestänyt suunnittelu ja valmistelu konkretisoituivat tapahtumapäivän aamuna rakennusvaiheen alkaessa Messukeskuksessa. Tunnelma oli aikaisesta aamusta huolimatta innostunut ja jännittynyt. Miltä tulisi näyttämään tämän vuoden tapahtumapaikka, ehdittäisiinkö kaikki rakentaa ajoissa tiukasta aikataulusta huolimatta? Ennen tapahtuma-aamua halliin oli ehditty Messukeskuksen toimesta rakentaa jo osa yhteistyökumppaneidemme alueista eli oma rakennusurakkamme ei alkanut täysin tyhjästä hallista — ja hyvä niin!

Tapahtuman ohjelma huipentui esityksiin ja puheenvuoroihin päälavalla

Tapahtuman rakennusvaiheesta vastanneet Venla Väänänen ja Juuso Larte, mitä FallUpin kaltaisen tapahtuman rakentaminen vaatii?

Valtavasti suunnittelua. Pelkästään rakennusvaiheen suunnitteluun ja tapahtuma-aamun aikatauluttamiseen kului tunteja aikaa. Halusimme varmistaa rakentamisen sujuvan mahdollisimman mutkattomasti, joten laadimme etukäteen tarkan aikataulun. Sen merkitys korostui entisestään suuren vapaaehtoisten määrän takia. FallUpia oli tänä vuonna toteuttamassa lähes 100 vapaaehtoista opiskelijaa, suuri kiitos heille!

Ilman auttavia käsipareja rekkojen purkaminen, seinien pystytys ja visuaalisen ilmeen hiominen olisi ollut tiukan aikataulun puitteissa mahdotonta. Merkittävää roolia näytteli toki myös Messukeskuksen osaava henkilökunta, joka omalla ammattitaidollaan ohjasi tapahtuman rakentamista. Kiitos siis Messukeskuksen huikealle tiimille.

Näin FallUp 2018 rakentui tubettaja Jalmafin silmin

Miten itse tapahtuma sujui, ehdittiinkö kaikki saada ajoissa valmiiksi?

Ehdittiinpä hyvinkin. Suureksi hämmästykseksemme rakennusvaihe kesti odotettua lyhyemmän ajan ja ennen tapahtuman aukeamista yleisölle ehdimme vielä käydä yhdessä Messukeskuksen tiimin kanssa tärkeimpiä asioita läpi. Kun yleisö vihdoin alkoi kahden aikaan saapua paikalle, oli tunnelma katossa. Haastavilta tilanteilta ei kuitenkaan vältytty, olihan kyseessä mittakaavaltaan erittäin suuri tapahtuma. Messukeskuksen tiimi oli koko tapahtuman ajan helposti tavoitettavissa ja käytettävissä jokaisen ilmenneen ongelman ratkaisuun. Tämä takasi luottavaisen ja rauhallisen ilmapiirin meille järjestäjille, tapahtuma oli kuitenkin osaavien ammattilaisten käsissä.

Millaisille tapahtumille suosittelisitte Messukeskusta tapahtumapaikaksi?

Kaikenlaisille tapahtumille. Kyseessä on yksi Suomen tunnetuimmista tapahtumapaikoista, joka muuntautumiskyvyllään tarjoaa hienot puitteet tapahtumalle kuin tapahtumalle. Oma valintamme kohdistui Messukeskukseen juuri edellä mainitun syyn takia ja siellä tapahtuman järjestäneinä voimme nyt sanoa olleemme oikeassa: Messukeskuksen valtavista halleista muovautui unelmiemme tapahtumapaikka, joka sai tapahtuman aikana ja sen jälkeen muilta yhteistyökumppaneiltamme ja osallistujiltamme valtavasti kehuja sekä kiitosta.

Tubettaja Jalmafin raportti FallUp 2018 -tapahtumasta

Oletko järjestämässä tapahtumaa ja kiinnostunut tietämään lisää Messukeskuksen tarjoamista mahdollisuuksista? Saat lisää tietoa sekä ideoita tilaisuuden järjestämiseen täältä

 

Teksti FallUp Nina Ruokonen ja kuvat Pyry Päivärinta, Antti Nokka, Akseli Lokki ja Henrik Helenius