Kaisa Siipilehto -

FallUp skaalaa ylöspäin ja yllättää

FallUp on Euroopan suurin opiskelijayrittäjyystapahtuma, joka kokoaa yhteen 2000 opiskelijaa sekä 100 yrityskentän toimijaa. Tavoitteena on tarjota opiskelijoille konkreettisia mahdollisuuksia niin oman yrityksen perustamiseen, uraan kuin työelämässä kehittymiseen ja pärjäämiseenkin. Tapahtuman takana on joukko opiskelijoita, jotka viimeiset 9 kuukautta ovat puhaltaneet yhteen hiileen luodakseen jotain uutta. Sellaista, jota ei ole aiemmin nähty.

FallUp tulee nyt suurempana kuin koskaan. Tapahtuma on mittakaavaltaan suuri ja vaatii näin ollen ympärilleen asianmukaiset puitteet. Tapahtumapaikaksi valikoitui tänä vuonna Messukeskus, joka tarjoaa massatapahtuman vaatimat resurssit, helposti saavutettavan sijainnin sekä ainutkertaisen tunnelman.

 

FallUpin tapahtumapaikasta vastaava Venla Väänänen, miksi päädyitte valitsemaan tapahtumapaikaksi juuri Messukeskuksen?

“FallUp on kasvanut vuosi vuodelta ja tämä vuosi ei ole poikkeus. Halusimme skaalata tapahtumaa ylöspäin erityisesti startup-yritysten, mutta myös tapahtumapaikan sekä osallistujamäärän suhteen. Messukeskus palvelee tarkoitustamme täydellisesti. Kyseessä on muuntautumiskykyinen tapahtumapaikka, jonka saa ammattilaisten ohjeistuksella muutettua tarkoitukseen kuin tarkoitukseen sopivaksi. FallUpin tapahtumapaikan valintaan vaikutti merkittävänä osana myös Messukeskuksen asema Suomen tunnetuimpana tapahtumapaikkana sekä sen herättämät positiiviset mielikuvat kohderyhmämme keskuudessa.”

 

Miten järjestelyt ovat sujuneet yhteistyössä Messukeskuksen kanssa?

“Tapahtuman järjestelyt ovat vieneet paljon aikaa, aloitettiinhan tapahtumapaikan valinta ja somistuksen suunnittelu jo vuoden alussa. Messukeskuksen valikoiduttua lopulliseksi tapahtumapaikaksi suunnitelmat alkoivat realisoitua vaihe vaiheelta. FallUp järjestetään vuosittain täysin vapaaehtoisten opiskelijoiden voimin ja tapahtuma tarjoaakin vertaansa vailla olevan oppimiskokemuksen järjestäjilleen. Vapaaehtoisuus tarkoittaa kuitenkin, että tietotaitoa suuren tapahtuman suunnitteluun ei ole vielä ennestään kertynyt kovin paljon — tässä Messukeskuksen rooli oli erittäin tärkeä. Ammattilaisten apu ja opastus niin tekniikan, valojen kuin tilojen käytön suhteenkin oli avainasemassa onnistuneen elämyksen toteuttamiseksi. FallUp ei ole vain tapahtuma, vaan tarkoituksena on tarjota nimenomaan ikimuistoinen elämys osallistujille. Tapahtumapaikka ja visuaaliset elementit ovat tässä tarkoituksessa luonnollisesti erittäin merkittävässä roolissa.”

 

Miltä näyttää FallUp2018?

“Koko tapahtuma tulee yllättämään osallistujansa, eikä tapahtumapaikka vähiten! FallUp on täynnä mahdollisuuksia, kohtaamisia ja yllätyksiä. Me FallUpissa haluamme tarjota muille opiskelijoille aidosti arvokkaita mahdollisuuksia sekä tapahtuman, jota muistellaan vielä seuraavanakin vuonna. Messukeskus tulee muuttumaan light forest -teemamme mukaisesti tiistaina 2.10. täysin uudenlaiseksi maailmaksi. Paikalla olevat startupit täyttävät alueensa uusimmilla innovaatioillaan, kymmenet puhujat ottavat lavan haltuun upeiden ääni- ja valotehosteiden siivittämänä ja tapahtuman keskipisteenä oleva aito metsä täyttyy tuhansista paikalle tulleista opiskelijoista. Luvassa on siis kokemus, jonka ihmeellisyyttä on edes meidän järjestäjien etukäteen vaikea kuvitella!”

— Nina ja Venla, FallUp

Jalmafi raportoi paikan päältä miten tapahtuma rakentui aamusta H-hetkeen.

 

Haluatko kuulla lisää? Tsekkaa tarinoita tapahtuman järjestämisestä Messukeskuksessa sekä järjestäjien menestyskokemuksia täältä.

 

FallUp 2.10. Messukeskuksen halleissa 45. Lippuja myytiin ennätykselliset 2200  onnea FallUp 2018 ja huikeaa päätösshowta!

 

Teksti ja kuvat: FallUp