Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Studia verkossa -tapahtuma esittelee koulutus- ja uravaihtoehtoja
Uutinen

Studia verkossa -tapahtuma esittelee koulutus- ja uravaihtoehtoja


Studia-messut järjestetään tänä syksynä kokonaan verkossa, ja tapahtuma on kävijöille maksuton. Ohjelmassa on puheenvuoroja eri oppilaitoksilta, minkä lisäksi verkkotapahtumassa on myös mahdollista kysyä mieltä askarruttavista asioista. Studia verkossa järjestetään 25.–26.11. osoitteessa studiamessut.fi. Ohjelma on julkaistu ja nähtävillä verkkosivuilla.

Studia verkossa -tapahtuman ohjelmassa esittäytyvät muun muassa Aalto-yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Oulun yliopisto, Haaga-Helia -ammattikorkeakoulu, Laurea-ammattikorkeakoulu, Metropolia-ammattikorkeakoulu ja Poliisiammattikorkeakoulu.

Poliisiammattikorkeakoulun (Polamk) esityksessä katsoja viedään opiskelijoiden johdolla tutustumiskierrokselle normaalisti ulkopuolisilta suljetun oppilaitoksen seinien sisäpuolelle. Esityksessä kerrotaan, mitä poliisiopiskelijaksi hakevalta vaaditaan koulutukseen päästäkseen ja millaista poliisiksi opiskelu on.

– Polamkista valmistuneille on tarjolla monipuolinen ammatti, ja opiskelijat pääsevät harjoittelemaan työtä jo koulutuksen aikana. Meillä opiskellaan paitsi lakipykäliä, myös esimerkiksi voimankäyttöä, psykologiaa, ajotekniikkaa, tietojärjestelmiä ja rikostutkintaa. Opintoihin kuuluu myös palkallinen harjoittelu poliisilaitoksella, kertoo opintoasiainpäällikkö Jyrki Haapala.

Voiko opiskelijaksi hakea, jos ei ole käynyt armeijaa? Onko Polamkilla tosiaan oma spa-osasto? Myös näihin kuullaan vastaukset Poliisiammattikorkeakoulun esityksissä keskiviikkona 25.11. klo 13 ja torstaina 26.11. klo 10.

Kuntavaalit ensi vuonna – paneelissa keskustellaan tärkeistä kysymyksistä nuorten kannalta

Suomen Lukiolaisten Liiton järjestämässä paneelissa keskustellaan nuorille tärkeistä teemoista kevään kuntavaaleissa. Juontajina toimivat Lukiolaisten puheenjohtajat 2020 ja 2021.

– Kuntapäättäjien keski-ikä on lähes 54 vuotta. Alle kolmekymppisiä valtuutetuista oli valintahetkellä alle kuusi prosenttia. Tämä porukka päättää meidän kaikkein asioista. Ovatko päätökset nuorten näköisiä ja millainen on nuorelle hyvä kunta? Muun muassa näitä asioita nostamme esille paneelissa, toteaa Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja 2020 Adina Nivukoski.

Paneelissa kohtaavat poliittisten nuorisojärjestöjen puheenjohtajat Brigita Krasniqi (Vihreät nuoret), Hanna Markkanen (Keskustanuoret), Matias Pajula (Kokoomusnuoret), Pinja Perholehto (Demarinuoret), Liban Sheikh (Vasemmistonuoret) ja Frida Sigfrids (RKP-nuoret).

Suomen suurin jatkokoulutustapahtuma Studia verkossa -tapahtuma osoitteessa www.studiamessut.fi 25.11.–26.11.2020. #studiamessut2020, IG @studiamessut

Lisätietoja: Messukeskus Helsinki, myyntiryhmäpäällikkö Tanja Pasila, p. 050 387 0024, tanja.pasila@messukeskus.com

Kuvia viime tapahtumasta vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com.

Lue lisää