Suvi Kinnunen -

Ennätysten vuodesta kohti satavuotisjuhlia

Kulunut vuosi on tarkoittanut tuhansia huikeita kohtaamisia ja rikottuja kävijäennätyksiä. Loppuvuodesta muun muassa Euroopan suurin opiskelijayrittäjyystapahtuma FallUp kasvoi ja keräsi ennätysyleisön muuttamalla Messukeskukseen, Euroopan kansanpuolue EPP toi meillä järjestettyyn huippukokoukseensa arvovaltaisia vieraita ja maailman johtaviin startup-tapahtumiin lukeutuva Slush raportoi 20 000 vieraansa pitäneen ennätyksellisesti yli 10 000 sijoittajatapaamista. Tuhansia tuloksellisia tilaisuuksia!

Slush, yksi maailman johtavista startup-tapahtumista, raportoi pitäneensä yhteensä ennätyksellisesti yli 10 000 sijoittajatapaamista. Kuvaaja: Risto Wuolle.

Odotukset ensi vuodelle ovat niin ikään korkeat, sillä vuonna 2019 Messukeskus viettää 100-vuotisjuhlapäiviään eikä tahti ole hiipumassa!

Sata vuotta historiaa

Suomen Messut Osuuskunta perustettiin 19.10.1919 ja ensimmäiset messut järjestettiin Johanneksen kirkon kentällä kesällä 1920. Kävijöitä oli huimat 120 000, mikä on enemmän kuin silloisessa Helsingissä oli asukkaita.

Tilapäisenä näyttelypaikkana aluksi toimi Kaartin maneesi, kunnes vuonna 1935 Mannerheimintielle valmistui messuhalli, joka oli valmistuessaan Pohjoismaiden suurin näyttelytila. Messuhalli tunnetaan nykyisin Töölön kisahallina. Vuonna 1975 oli aika siirtyä Pasilaan, jossa tiloja ollaan jatkuvasti laajennettu ja uudistettu. Nykyinen Messukeskus on moderni ja kansainvälinen messu-, kokous-, kongressi- ja tapahtumatalo, joka vastaa monipuolisesti jatkuvasti muuttuviin tarpeisiin.

Tunnelmia Suomen Messujen ensimmäisistä messuilta Johanneksen kirkon kentällä kesällä 1920.

Uudistunut Siipi ja hotelli

Maaliskuussa on aika avata täyden muodonmuutoksen kokenut tapahtumahotelli, missä on kaikki, mitä messu-, kokous- ja kongressivieras tai tapahtumajärjestäjä voi majapaikaltaan toivoa. Hotellin yhteydessä sijaitsevat monipuoliset kokoustilat antavat mahdollisuuden tehokkaisiin seminaaripäiviin tai muihin tarpeisiin tavata asiakkaita ja kumppaneita. Tilaisuus voi jatkua rennosti 10. kerroksen terassisaunassa tai uudessa ravintola Plattassa, jonka vaihtuvat menut loihtii keittiömestari Markus Fogelholm.  Muuntuvien tilajärjestelyjen ansiosta Platta on myös yhdistettävissä laajempaan, noin 1000 paikan ravintolakokonaisuuteen Siivessä.

Kuvassa Platan keittiömestariksi valittu Markus Fogelholm.

Kohtaamisten mahdollistajana toimii myös tulevan hotellin avoin aulatila, missä voi vapaasti työskennellä, tavata asiakkaita tai yhteistyökumppaneita tai vaikkapa nauttia rentouttavan lasillisen. Open Lobby on yksi uudistuksen tärkeimpiä kulmakiviä, sillä se yhdistää aulatilat ja ravintolan hotellivieraiden yhteiseksi tilaksi, jossa syödään, juodaan, työskennellään, levätään ja seurustellaan rennossa ilmapiirissä. Open Lobby avautuu hotellivieraiden lisäksi siis myös kaupunkilaisten olohuoneeksi, joka palvelee 24h!

Varaa majoitus uuteen hotelliin täältä

Tapahtumajärjestäjien hemmottelu jatkuu

Tapahtumajärjestäjille suunnatussa ensimmäisessä koulutussarjan osassa aiheena oli muun muassa tapahtumat ja tarinankerronta.

Asiakkaamme ovat meille tärkeitä ja haluamme näyttää sen. Viime syksynä aloitimme messuvalmennusten rinnalle tapahtumajärjestäjille suunnatun koulutussarjan, joka saa jatkoa keväällä. Ensimmäinen aamiaistilaisuus käsitteli asiakkaidemme toivomia aiheita tapahtumatrendeistä digitaalisiin mahdollisuuksiin. Tilaisuus keräsi osallistujien joukossa runsaasti keskustelua ja kiitosta. Lue tilaisuuden kooste ja tärkeimmät key pointit täältä!

Kokouspuolemme Siipi uudistuu myös jatkuvati. Vuodenvaihteessa kolmannen kerroksen kokoushuoneet ovat saamassa uuden ilmeen. Tulevien huoneiden seiniä tulee koristamaan ihastuttavat Klaus Haapaniemen tapetit. Lisäksi eteläisen aulassa sijaitseva Olohuone tullaan uudistamaan Messukeskuksen 100-vuotisjuhlaan. Skumpasta puheenollen, Messukeskukselle on tulossa tänä vuonna 100 -vuotiskuohuviini. Tarjoa asiakkaille tai palkitse vaikkapa oman järjestäjätiimi!

Siiven puolelle tulee pieniä muutoksia – kolmannen kerroksen kokoushuoneet saavat uuden ilmeen sekä kokouspalveluun ilmoittaudutaan jatkossa vastaanoton kautta.

Haluamme kohdata asiakkaitamme entistä enemmän kasvokkain ja olemme kehittäneet kokouspalveluamme. Tapahtumajärjestäjät otetaan nykyisin vastaan Siiven aulan vastaanotossa, mistä kokousemännältä saa kaikki tarvittavat avainkortit ja ohjeistukset ja varmistamme että kaikki on valmiina tilauksen mukaan ennen tilaisuuden alkua. Näin voimme varmistaa entistä onnistuneempia kokous- ja tapahtumapäiviä asiakkaillemme.

Juhlavuonna tehdään hyvää

Juhlavuosi tulee näkymään Messukeskuksen tapahtumissa sekä ohjelmassa. Juhlavuoden aikana haluamme myös tehdä hyvää ja ohjaammekin eri tapahtumien lipputuottoja hyväntekeväisyyteen. Tämä tapahtuu neljä erikoislipun kautta, joilla kerätään varoja puhtaan Itämeren, tasa-arvoisen lapsuuden ja nuorten hyvinvoinnin hyväksi. Messukeskuksen kumppaneina yhteistyössä ovat Elävä Itämeri säätiö, Naisten Pankki, Hope ry ja Vamos. Jokaisesta myydystä Itämeri-lipusta, Naisten Pankki -lipusta, Hope-lipusta ja Vamos-lipusta lahjoitetaan euro kohteelle. Tämän lisäksi Messukeskus lahjoittaa jokaiselle kumppanille lipputuottoja vastaavan määrän tukea. Lue lisää erikoislipuista.

Lue lisää myös Helsingin ilmastokumppanuuteen liittyvistä tavoitteista ja uudesta aurinkovoimalasta, joka rakentuu katollemme ensi kesänä.

Tilaa tapahtumajärestäjille suunnattu uutiskirjeemme niin pysyt kuulolla uudistuksista ja uutisistamme! Tilaa uutiskirje täältä

 

Innolla tulevaa juhavuotta kohti,

 

Suvi